Érdekesség

„A testek változnak. A testek növekednek. A testek zsugorodnak. Az egész a szeretetről szól” – így utasítja vissza Anne Hathaway a testével kapcsolatos megjegyzéseket.

Hollywoodban közszereplőnek lenni álommunkának tűnhet, de bátorság kell hozzá. Bár a világsiker jár néhány előnnyel, mint például az anyagi függetlenség és a sikeres karrier, ennek is megvan a hátulütője, mert amikor mindenki téged figyel, néhány embernek lesz miért panaszkodnia. Anne Hathaway 1999-ben érte el a nagy áttörést, és az évek során megtanulta, hogyan kezelje azokat az embereket, akik megpróbálják őt lehúzni.

Léteznek körülöttünk inspiráló emberek, és amikor megtudtuk, hogyan kezeli a Neveletlen hercegnő színésznője a kritikusokat, tudtuk, hogy meg kell osztanunk veletek a történetét.

Anne Hathaway a hírnév felé vezető útja során végig küzdött a szépségideálokkal a filmiparban.

A színésznő több mint 2 évtizede játszik szerepeket a filmvásznon. Elárulta, hogy nem volt könnyű út, és az elején gyakran félt a díjátadó szezonra menni, mert úgy gondolta, hogy a filmsztároknak egy bizonyos testalkattal kell rendelkezniük. „Emlékszem, hogy apám pitét sütött, és én csak egy kis falatot ettem belőle”.


Anne Hathaway 17 évesen

Hathaway felidézi, hogy még a filmes castingok során is küzdött a testképével. Amikor 16 évesen azt hallotta, hogy „Gratulálok, megkaptad a szerepet. Nem azt mondom, hogy fogynod kell. Csak azt mondom, hogy ne hízz”, tudta, hogy ez azt jelenti, hogy fogynia kell. Nehéz dolog ezt ilyen fiatalon a válladon cipelni. „Most már úgy gondolom, hogy ezt lehetett volna tudatosabban és szeretetteljesebben csinálni”.

A színésznő úgy véli, Hollywood végre jobb irányba halad.

20 évvel később egy jelmeztervező megkérdezte Hathawayt, hogy mit csinál a teste, amikor menstruál, hogy ahhoz tudja szabni a ruhákat. Bár óvatos az iparág dicséretével kapcsolatban, Hathaway elismerte, hogy Hollywood valóban az elfogadás irányába mozdul el.

Miután megszületett a fia, Jonathan, a színésznőnek volt egy üzenete a negatív gondolkodásúaknak.

Embed from Getty Images

Anne Hathaway 10 évvel ezelőtt ment hozzá Adam Schulmanhoz, és ma már 2 fiú, a 2016-ban született Jonathan és a 2020-ban született Jack szülei. Néhány hónappal első gyermeke születése után a 2 gyermekes anyuka egy képet posztolt szétvágott farmerjáról, amihez egy erős üzenet párosult mindazoknak, akik küzdenek a testképükkel.

„Nem szégyen meghízni a terhesség alatt (vagy bármikor). Nem szégyen, ha hosszabb időbe telik, hogy leadd a súlyod, mint gondolnád (ha egyáltalán le akarod adni). Nem szégyen, ha végül összeomlasz, és saját farmer rövidnadrágot készítesz, mert a tavaly nyári túl rövid az idei nyár combjaihoz. A testek változnak. A testek nőnek. A testek összemennek. Az egész a szeretetről szól. (Ne hagyd, hogy bárki mást mondjon neked.)”

Álláspontja másokat is arra bátorított, hogy jól érezzék magukat a saját bőrükben.

„Köszönöm, rosszul éreztem magam a testemmel kapcsolatban, de ez segített abban, hogy pozitívabban lássam a dolgokat”. ©1qazwas / Instagram

„Mindig visszatérek ehhez a poszthoz. Erőt ad, amikor arra gondolok, hogy mennyi súlyt szedtem fel a 3 év alatt, mióta gyerekeim vannak. Bár már egészségesebb vagyok, még mindig nehéz szembenézni vele. Emlékeztetem magam arra, hogy 2 gyönyörű kislányt teremtettem, és meg kell mutatnom, hogy szeretem magam, hogy ők is megtanulják szeretni önmagukat. Még egyszer köszönöm.” ©malena.treza / Instagram

„Egy ilyen poszt tőled eloszlatja a dolgozó anyák körüli mítoszokat, amit az elmúlt 10 évben az anyablogok tettek. Neked és más sztáranyukáknak köszönhetően, akik kritika és nevetséges elvárások nélkül világítanak rá a normalitásra, arra koncentrálhatunk, ami a legfontosabb számunkra: az egészségre és a családra. Köszönjük és szeretünk titeket!” ©newswoman007 / Instagram

A színésznő humorérzékéről is ismert, és arról, hogy őszinte módon kezeli a gyűlölködőket.

Amikor Hathaway Az utolsó akarat című filmben Elena szerepére készült, posztolt egy videót, amelyen súlyzós edzést végez. Hogy elhallgattassa leendő kritikusait, mielőtt még megszólalhattak volna, rettenthetetlenül megszólította őket: „Egy filmszerep miatt hízom, és jól haladok. Azoknak az embereknek, akik az elkövetkező hónapokban a testemet fogják kommentálni, nem én vagyok az oka, hanem ti. Béke!” – tette hozzá a kétgyermekes anyuka.

Te hogyan lázadsz a társadalom szépségnormái ellen? Mi a legjobb módja annak, hogy reagálj a testeddel kapcsolatos nem kívánt megjegyzésekre? Oszd meg velünk a hozzászólásokban.

via