Emberek Érdekesség

„A Nap felfal téged”, egy 28 éves anyuka tökéletes válasza a gyűlölködőknek, akik azt mondják, hogy öregnek tűnik a korához képest

A filterezett fotókkal és tökéletesített képekkel telített világban Courtney Ball közösségi média influencer nemrég merész lépésre szánta el magát, és egy filtermentes bepillantást osztott meg természetes énjéről a TikTok-on. Az őszinteségéről és hitelességéről ismert influencer célja az volt, hogy normalizálja az öregedést és népszerűsítse az önszeretetet, ám a kommentek mindenkit sokkoltak.

A TikTok-videó

Courtney Ball egy 28 éves influencer, aki nemrég lépett be abba a trendbe, hogy „nyers videókat” posztol magáról. Ball videója szeplős arcbőrét mutatta be smink nélkül, a „tökéletlenségeinek” őszinte elismerésével együtt. Bevallotta, hogy vannak ráncai, szeplői, napfoltjai, pattanásai, elszíneződései, és mindezt teljesen normálisnak nevezte.

Az erőt adó üzenet azonban vegyes reakciókat váltott ki a közösségi média felhasználói körében. Míg sokan megtapsolták, amiért felvállalja természetes szépségét, mások negatív kommentekhez folyamodtak, kritizálták a külsejét, és azt javasolták neki, hogy védje a bőrét a naptól, mondván, hogy „a nap felemészti”.

Válasza a gyűlölködőknek

A trolloktól el nem riadva Ball egy interjúban megosztotta, hogy bízik magában, és általában hagyja, hogy a negativitás lepattanjon róla. Azonban csalódottságának adott hangot, amiért az emberek kénytelenek voltak olyan mértékű negatívumokat terjeszteni az interneten. A negatív kommentek ellenére a pozitívumok hulláma özönlött be, elnyomva a kritikusokat és megerősítve az önelfogadás üzenetét.

Az influencer kifejtette, hogy a videó közzétételére vonatkozó döntése abból a vágyból fakadt, hogy szembeszálljon a közösségi médiában uralkodó, filterezett tökéletesség kultúrájával. Ball remélte, hogy emlékeztetni tudja azokat, akik nyomást éreznek a kozmetikai beavatkozásokra, hogy külső normáknak való megfelelés nélkül is elfogadhatják természetes szépségüket.

Az ezt követő videók

Több mint 8 millió megtekintéssel a videó gyorsan vírusként terjedt, és az önszeretetről és a hitelességről szóló viták platformjává vált. A kritikusok által felvetett aggályok kezelésére Ball utóvideókat tett közzé, amelyekben tisztázta a tévhiteket. Nevezetesen, hangsúlyozta, hogy használ fényvédőt, válaszolva azokra a feltételezésekre, amelyek szerint szeplői és napfoltjai hanyagságból adódtak.

Egyik későbbi videójában Ball elismerte, hogy hibákat követett el a bőrápolási rutinjában, és néhány bőrproblémát a korai naivitásának tulajdonított, amikor trópusi éghajlaton élt. Kiemelve bőrének azon aspektusait, amelyekre ráférne egy kis odafigyelés, Ball tisztázta, hogy a szeme alatti sötét foltok azért vannak, mert nem tudott aludni, mivel egy kisgyermek anyukája volt. Emellett a szarkalábak jelenlétét a családjában lévő genetikai hajlamnak tulajdonította, és megjegyezte, hogy születése óta számos szeplője van.

Annak ellenére, hogy nyíltan beszélt a bőrápolásról, megismételte, hogy az igazi szépség belülről fakad, és nem érhető el olyan külső intézkedésekkel, mint a naptej vagy a plasztikai sebészet.

Saját csatái

Ball, aki leküzdötte a testdiszmorfiás és az étkezési zavarokat, megosztotta, hogy önbizalmát az önszeretet és az elfogadás révén nehezen szerezte meg. Emlékezett arra, hogy fiatal lányként a tökéletességre volt fixálva, és a korral rájött, hogy ez egyszerűen nem a valóság. Útja inspirációként szolgál mások számára, hiszen arra bátorítja követőit, hogy fogadják el egyedi szépségüket, és ne engedjenek a társadalmi nyomásnak.

Miközben továbbra is pozitív változásokat inspirál, Ball elkötelezett amellett, hogy felemelő tartalmakat tegyen közzé a TikTok-on, remélve, hogy segít másoknak megváltoztatni a nézőpontjukat és jobban érezni magukat a saját bőrükben. A gyűlölködőknek egy egyszerű tanácsot ad: menjenek ki a szabadba, és élvezzék a természet szépségét. Arra kéri az embereket, hogy ne aggódjanak annyira a ráncok miatt, és éljék az életüket a lehető legteljesebben.

Egy olyan világban, amely a tökéletesség megszállottja, Ball üzenete üdítően emlékeztet a hitelesség elfogadására és az önszeretet előtérbe helyezésére.

via