Érdekesség

Ez töltsd a mosógépbe és nem ismersz majd a ruháidra!

Annyi sokféle tisztítószert és egyéb terméket lehet már kapni, amellyel a mosási folyamatot megkönnyebbítjük, a ruhákat pedig megkímélhetjük.

Ezeknek a termékeknek azonban elég borsos is az áruk, nem is beszélve arról, hogy mennyi kémiai anyagot tartalmaznak, amelyek a legtöbb embernél bőr irritációt váltanak ki.

Szerencsére létezik egy filléres csodaszer, ami képes egyben megoldani a problémánkat és bárki, bármilyen ruhához nyugodtan alkalmazhatja.

Töltsünk egy kevés ecetet a mosógépbe, így ruháink sokkal tisztábbak, és egészségesebbek lesznek. Nézzük, mire jó az ecet:

1. Töltsünk egy csésze ecetet a mosógépbe, hogy könnyebben megőrizhessük a ruháink színét. Ezenkívül az ecet csökkenti a habzást, és felerősíti a mosószer hatékonyságát.

2. Használjunk ecetet az öblítő helyett, sokkal puhábbak lesznek a ruháink tőle.

3. Az ecet olyan savakat tartalmaz, melyek könnyedén eltávolítják az izzadás, és a dezodorfoltot a ruhákból.

4. Tegyünk egy fél pohár ecetet a mosógépbe, így megakadályozhatjuk, hogy fehér foltokat hagyjon a ruhákon a mosószer.

6. Ha nagyon piszkosak a ruháink, mosás előtt áztassuk egy éjszakára ecetes vízben. Keverjünk el egy fél csésze ecetet, és forróvizet, ebbe áztassuk a ruhákat, majd mossuk ki a megszokott módon.

7. Ha ruháink tele vannak kisállatszőrrel, az ecet erre is megoldást nyújthat. Használjunk a mosáshoz ecetet, és könnyen megszabadulhatunk a szőrtől.

8. Az ecetsav semlegesíti a statikusságot, vagyis ruháink nem töltődnek fel.

9. A fürdőruhát, és a fehérneműket mosás előtt áztassuk ecetes vízbe. Így sokkal jobban ki tudjuk fertőtleníteni őket.

10. A mosógépből könnyen el tudjuk távolítani a vízkövet az ecet segítségével.

forrás: https://www.tudasfaja.com/