Krémes, enyhén savanykás, a virsli és a friss hagyma pedig pont annyira dobja fel, hogy ne legyen unalmas. Előnye, hogy előre elkészíthető, és másnapra még finomabb, amikor az ízek szépen összeérnek.
Lépések
- A lencsét puhára főzzük sós, babérlevéllel ízesített vízben. Ha megfőtt, leszűrjük és teljesen kihűtjük.
- A virsliket megfőzzük, karikákra vágjuk, az újhagymát vagy a póréhagymát szintén felkarikázzuk.
- Egy nagy tálban simára keverjük a majonézt, a tejfölt, a mustárt, az ecetet, a sót és apróra vágott petrezselymet.
- Hozzáadjuk a felkarikázott virslit és hagymát, végül beleforgatjuk a kihűlt lencsét is.
A kész salátát ízlés szerint díszítjük főtt tojással, újhagymával vagy petrezselyemmel, majd lefedve hűtőbe tesszük.
Majonézes lencsesaláta virslivel: Szilveszterre és hétköznapokra is tökéletes recept