Emberek

16 ember, aki ügyesen lavírozik az élet akadálypályáján

Van egy szűkebb réteg, aki rendelkezik azzal az értékes képességgel, hogy szinte gond nélkül tudja venni az akadályokat az életben. Ez nem feltétlenül jár együtt azzal, hogy az intelligenciájuk is kiemelkedően magas, viszont ettől függetlenül annyira talpraesettek, hogy tényleg képesek kivágni magukat bármilyen helyzetből, ráadásul nagyobb megerőltetés nélkül. Bár nekik ez zsigerből megy, de ez nem jelenti azt, hogy mi ne leshetnénk el tőlük néhány fortélyt, amiket aztán később hasznosíthatnánk, ha hasonló helyzetbe kerülünk.

1. Egy állásinterjún vettem részt, és közben egyszer csak hangosan megkordult a gyomrom. A felvételiztető nő mosolyogva megkérdezte:

– Csak nem éhes?

Erre én:

– De, méghozzá sikerre éhes!

Megkaptam az állást.

2. Egyszer, amikor a főnököm nagyon felidegesített, egy döglött darazsat ragasztottam a tenyeremre, hátulról odaléptem hozzá, és a tarkójára sóztam egy nagyot.

Még hálás is volt nekem, hogy megmentettem egy darázscsípéstől.

3. Odalépett hozzám egy idegen srác a kávézóban, és megkért, hogy segítsek neki megírni egy üzenetet annak a lánynak, aki nagyon tetszik neki, de nem tudja, hogyan hívja el randizni. Ezután megkérdezte, hogy mutasson-e nekem egy fotót a lányról, én pedig igennel válaszoltam, ugyanis kíváncsi voltam rá. Ezután a kezembe nyomta a telefonját, és bekapcsolta rajta az előlapi kamerát. Ezidáig még soha nem hívtak el randizni ilyen kreatív módon.

4. Összevesztünk a férjemmel, ezért mérgemben letöltöttem egy távirányító alkalmazást az okostelefonomra, és a hálószobából ki-be kapcsolgattam a TV-t a nappaliban, miközben ő focimeccset próbált volna nézni. Mikor bejött hozzám, úgy csináltam, mintha aludnék. Másnap reggel elmesélte nekem a furcsa jelenséget, és azt mondta, hogy szerinte szellem van a házban.

5. Az egyik osztálytársamat kihívták felelni, de nem nagyon ment neki. Szerencséjére az első padban ülő barátja gyorsan kitalálta, hogyan segíthetne neki.

6. Orvos vagyok, és a minap bejött hozzám egy 24 éves lány 40 fokos lázzal. Sírva és visítva kérdezte tőlem:

– Ugye nem fog nekem injekciót adni?!

– Én? Dehogyis.

– De tényleg?!

– Tényleg. Az az asszisztensem dolga.

7. A nagybátyám küldött egy üzenetet a családi csoportunkba, hogy tudna-e neki valaki pénzt kölcsönadni, ugyanis mostanában eléggé megszorult. Felhívtam, és elkértem a bankszámlaszámát, hogy utaljak neki egy kisebb összeget, mire ő közölte velem, hogy valójában nincs is szüksége pénzre, csak szerette volna mindenkivel elhitetni, hogy le van égve, és eszébe se jusson egyetlen roknnak sem, hogy tőle kérjen kölcsön a közös karácsonyi vacsora alkalmával.

8. Először nem értettem, hogy mit művel ez a fickó az autómosóban, de aztán rájöttem, hogy egy zseni. Nagyon sok ideig tartana, míg egyesével meghámozná ezt a több zsáknyi újkrumplit, így viszont pillanatok alatt végez vele.

9. Ha valaki fájdalmasan hosszasan elkezdi nekem ecsetelni a jelentéktelen problémáit, akkor közbevágok és így szólok:

– Imádkozni fogok érted.

Ettől általában észbe kap, és befejezi.

10. A nagymamám kifejlesztett magának egy hatákony kötési módszert eldobható kávéspoharak felhasználásával.

11. Korábban randiztam néhányszor egy profi sportolóval. Egyszer felhívott egy szombat délelőtt és megkérdezte, hogy mit csinálok. Valójában még az ágyban lustálkodtam, de mivel imponálni akartam neki, ezért rávágtam, hogy éppen futni vagyok. Erre ő:

– Az szuper! Én is pont most akarok menni. Akkor találkozzunk, és fussunk együtt!

Innen már nem volt visszaút, ezért gyorsan felkeltem és felöltöztem, bevizeztem a hajamat és a ruhámat, hogy úgy tűnjön, mintha izzadt lennék, majd taxiba ültem, és elmentem a megbeszélt a helyre, hogy együtt fussunk.

12. A főnök már az első héten közölte velem az új munkahelyemen, hogy szombaton is be kellene jönnöm dolgozni. Én csípőből rávágtam, hogy nem fog menni, ugyanis minden héten ez az egyetlen nap, amikor láthatom a gyerekemet. Ennek már 5 éve, és azóta is minden szombatot az én képzeletbeli kisfiammal töltök, akit Jamesnek hívnak, kitűnő tanuló, és szeret focizni.

13. Rájöttem, hogy tévézés és videójátékozás közben hogyan ehetek úgy chipset, hogy ne legyen csupa maszatos és olajos a kezem.

14. Az édesapám folyton morgolódott a jegyeim miatt, és a kitűnő gyerekek jegyeivel példálózott, pedig én sem voltam éppen olyan rossz tanuló. Egyszer visszavágtam neki, és más apukák fizetésével kezdtem el példálózni. Vette a lapot, és azóta egyszer sem elégedetlenkedett a tanulmányi eredményeim miatt.

15. Jártam egy sráccal, akivel két évet követően csúnya véget ért a kapcsolatunk. Mivel a szakításunk után elfelejtette visszakérni a lakása kulcsait, ezért átmentem hozzá, amikor ő nem volt otthon, és a konyhájából elhoztam a fűszerkészletet, amit korábban én vásároltam. A helyén egy cetlit hagytam: „Találj egy libát, aki megfűszerezi az életed, mert az nem én leszek!”

16. Meguntam, hogy amikor átöltözök, mindig elkenődik a sminkem, ezért megoldást kerestem a problémára.

via