16 ember posztolt olyan fényképeket, amelyek az életüket „előtte” és „utána” szakaszra osztották

Bizonyos események jelentős változásokat eredményezhetnek az életünkben, de csak néhányunknak sikerül ezeket a pillanatokat fényképezőgéppel megörökíteni. Vannak olyan emberek, akik túlélték a súlyos betegségeket, műtéteket és szeretteikkel történt szakításukat, mégis képesek voltak dokumentálni életük legfontosabb átalakulásait.

Mi, az 5percblognál, jól tudjuk, milyen nehéz nyilvánosan megosztani a legintimebb érzéseinket, és támogatunk minden embert, aki ezt megtette.

1.„2017 márciusában készítettem ezt a képet magamról és a menyasszonyomról, Olivia-ról. Szeretem ezt a képet, de utálom is, mert ez az utolsó közös képünk. Olivia meghalt egy autóbalesetben.”

2.„Elkészítették édesanyámról ezt a fényképet és később megmutatták egy özvegynek, aki feleségül akarta venni. Aztán kiderült, hogy a vőlegény tuberkulózisban szenved, de ő és a családja elhallgatta ezt a tényt. Szerencsére anyám nem ment feleségül ehhez az emberhez.”

3.”A fénykép közvetlenül azután készült, hogy rájöttem, Lyme-kórban szenvedek. Ki akartam maradni a középiskolából, de a barátaim segítettek, és tartották bennem a lelket az érettségi előtti hónapokban.”

4.“Volt valaki az egyetemen, aki pletykákat terjesztett arról, hogy a sérüléseim hazugságok. Az orvosok nemrég mondták nekem, hogy egy éves rehabilitáció után a lábaim ismét normálisan fognak működni.”

5.„Tengeralattjárón szolgáltam 5 évig. Amikor hazatértem, depresszióba estem, és volt egy pont, amikor öngyilkos gondolatok merültek fel bennem. Ez a kutya két évvel ezelőtt megváltoztatta az életemet.”

6.„A kép készítésekor a feleségem éppen ikreket szült a kórházban. Már a szülőszobában volt, amikor az orvosok úgy döntöttek, hogy császármetszést végeznek. Szerencsére minden jól ment.”

7.„Most költöztem New Yorkba. Elköltöztem az országból, ahol felnőttem, 50 000 dolláros adósságom volt, pontosan NULLA megtakarítással a számlámon. A hajléktalanság szélén álltam.”

8.„Az első lépéseket teszem a gerincműtétem után. Ez volt az a pillanat, amikor az életem teljesen megváltozott.”

9.„2 hete szültem meg az első gyermekemet. Nem ennek kéne, hogy a legboldogabb időszaka legyen az életednek? Ez volt az a nap, amikor megtudtam, hogy a barátom, a kislányom apja megcsalt engem. Másnap, miközben ő dolgozott, én elhagytam a gyerekkel.”

10.“A barátom 8 év után SMS-ben szakított velem csak azért, mert nem tetszett, hogy a kolléganője nem megfelelő módon érintette meg, ő pedig hagyta, hogy ezt tegye.”

11.“24 hetes terhes voltam. Folyton elvesztettem az eszméletemet. Több mint egy évtizede próbálkoztunk a gyermekvállalással, és azt hittem, hogy a baba meg fog halni. A fotó elkészítése utáni nap megszültem a babánkat.”

12.„A barátom nemrégiben versenyzett egy filmfesztiválon. Ebben a pillanatban jelentették be, hogy nyert a filmje.”

13.„A hajam kihullott, az arcom feldagadt, és a szerveim leálltak egy táplálkozási zavar miatt. Végre összeszedtem magam, egészséges vagyok és boldog!”

14.“Nemrég ezüstérmes lettem egy állami szintű karatebajnokságon. A nehéz edzések miatt elviselhetetlen fájdalmat éreztem a hátamban, és 2 hetig ágyban maradtam. Ezt a fényképet emlékeztetőnek készítettem, hogy soha ne feledkezzek meg az egészségemről.”

15.“Itt 18 éves vagyok. Abban az időben hivatalosan diagnosztizálták nálam az OCD-t (obszesszív-kompulzív zavar), paranoiát és a skizofrénia tüneteit mutattam. Két évig tartott a pszichológusokkal folytatott konzultáció, a gyógyszeres kezelés, és végre kibékültem önmagammal.”

16.“A barátom hízásra késztetett, mert annyira féltékeny volt, és nem akarta, hogy más férfiak vonzónak találjanak. Ez volt a nap (bal oldali kép), amikor SMS-ben szakított velem. És ez vagyok én (jobb oldali kép) egy évvel később …”

Vannak fényképeid arról a pillanatról, amikor az életed drámaian megváltozott?