Emberek

18 ember, akikből egyhamar nem lesz konyhafőnök

Finoman szólva sem mozognak túl otthonosan a konyhában, de hát nincs mindenkinek tehetsége a főzéshez. Vannak, akik számára kikapcsolódást jelent a főzés, míg másokat inkább stresszel. Akiknek kevésbé van érzéke a főzéshez, azok pillanatok alatt képesek leamortizálni a konyhát. Persze némi gyakorlással a főzési készség is fejleszthető, de akinek nincs veleszületett tehetsége hozzá, abból azért igen csekély eséllyel válhat mesterszakács, még ha ezt nehezen is tudja elfogadni. Persze próbálkozni azért lehet.

1. Leves, főétel és desszert az egyben. Az elfogyasztása után rövid időn belül minden bizonnyal nem marad el a kirobbanó hatás sem a wc-n ülve.

2. Egy igényesen, nagy gondossággal elkészített „Niki Nausz” torta minden kisgyerek arcára képes mosolyt csalni.

3. Ahány ház, annyi szokás. Például van olyan hely, ahol egy kis köpködés nélkül el sem kezdődhet a sütögetés. Azért a finnyások megnyugtatására hozzá tennénk, hogy csak egy „hangyányi” adag kerül az olajba.

4. A feleségem már hónapok óta rágta a fülemet, hogy szeretne egy új tűzhelyet, és úgy tűnik, hogy ma végleg elfogyott a türelme. Na de a viccet félretéve, ez az eredménye, ha fogalmad sincs a kukta helyes használatáról, és úgy állsz neki főzni benne.

5. A haverom ezt készítette magának reggelire, és kíváncsi voltam, hogy vajon Gordon Ramsay mit mondana rá, ezért elküldtem neki a képet, és ő nem hagyta szó nélkül.

6. Az ok, amiért a feleségem azt mondta, hogy nem főzhetek többé a felügyelete nélkül:

7. Sokan vannak, akik szerint már az is súlyos vétek, ha valaki ananászt rak a pizzára. Ennek fényében kíváncsiak lennénk, hogy vajon ők milyen véleménnyel lennének erről a banános-halas kompozícióról:

8. A barátom nem csak motorozáskor veszi hasznát a bukósisakjának, hanem sültkrumpli sütéskor is.

9. Akik a bolognai spagettit már túl snassznak tartják spagetti tésztával elkészíteni, azok számára íme egy alternatív megoldás. Mondjuk valaki igazán szólhatna neki, hogy a „spagetti” az magának a tésztának a neve.

10. Az édesanyám kenyeret sütött, és közben eltűnt a szemüvege. Szinte már mindenhol bekereste, de sehol sem találta. Aztán amikor elkészült kenyér, előkerült a szemüveg is.

11. Az apám egyik nap úgy döntött, hogy pizzát fog sütni. Mivel nem mozog túl otthonosan a konyhában, ezért annyira felhúzta magát közben, hogy mérgében kidobta a tésztát az udvarra, ami fennakadt a kerítésen. Végül inkább telefonon rendelt pizzát.

12. Csak karamellt akartam készíteni, ám közben elfeledkeztem róla, és láva lett belőle.

13. Mivel virslit már viszonylag magabiztosan tudok főzni, ezért úgy gondoltam, hogy ideje szintet lépnem, és megpróbálkozni a rizsfőzéssel is. Túl korai volt. Nem tudom, hogy hol ronthattam el.

14. A férjem kreatív tálalása, amire szerinte még a Michelin-csillagos séfek is elégedetten csettintenének.

15. Próbáltuk megfejteni a teljes menüsort, de nem jártunk sikerrel. Mindenesetre a disznó karambol és desszertnek egy rádió azért elég jól hangzik.

16. Aranyos kis csibéknek indultak, de helyette valami egészen más sült ki belőle.

17. Nagyon úgy tűnik, hogy itt nem csak a főzési képesség hiánya okoz gondot.

18. A feleségem kitalálta, hogy netes képek alapján saját kezűleg fog készíteni egy süni tortát a kislányunk születésnapjára. Nos, a végeredmény hagyott maga után némi kívánnivalót.

via