Férfiak

19 pincér és pultos, akit nem hagyott el a humorérzéke

A pincérekkel és pultosokkal szemben nem elvárás, hogy legyen humorérzékük, viszont jó, ha van, hiszen egyrészt a vendégek is elégedettebbek lesznek, ha nem egykedvűen szolgálják ki őket, másrészt pedig maguknak a vendéglátásban dolgozóknak is segít átvészelni a műszakokat. És hát mint tudjuk, az ő szakmájukban nincs hiány a húzósabb munkanapokból. A problémás vendégek, az éjszakázás és az átdolgozott hétvégék mind-mind gyors kiégéshez vezethetnek. Ennek az elkerülésében sokat segíthet, ha némi humorral megfűszerezve végzik a munkájukat. Némi irónikus hozzáállásal kiegészítve pedig még a problémás helyzeteket is könnyedebben kezelhetik.

1. És valószínűleg utólag nem fogadnak el reklamációt.

2. Miközben a feleségem rendelt a tükrös pultnál, én készítettem egy remek fotót. Amikor megmutattam a pultos srácnak, hangos nevetésben tört ki ő is.

3. Miután egymás után kétszer is sikerült kiborítanom az üdítőmet az étteremben, a pincérnő szigetelőszalagot vett elő, és leragasztotta a poharam tetejét, hogy ne fordulhasson elő mégegyszer.

4. A kedvenc helyemen egyik este a pultos hölgy T-Rexnek öltözve szolgálta ki a vendégeket.

5. Leesett a földre egy szál sültkrumpli a tányéromról miközben a pincér lerakta elém az asztalra, mire mosolyogva azt mondta, hogy máris intézkedik a pótlásáról. Azt hittem, hogy csak viccel, de 2 perccel később lerakott elém egy újabb tányért egy szál sültkrumplival a közepén.

6. Nyáron beültem egy kávézóba, és rendeltem magamnak egy üdítőt, a kutyámnak pedig kértem egy kis vizet. Így hozták ki neki:

7. Németországban beültünk egy helyre a barátaimmal, és rendeltem egy kis pohár sört. Ezt hozta ki nekem a pincérnő:

8. A pincér megkérdezte, hogy mit hozhat desszertnek, mire a feleségem azt válaszolta, hogy neki semmit. Így aztán amikor a pincér kihozta az én desszertemet, a feleségemnek is hozott egy tányért, amire csokisziruppal ráírták, hogy „semmi”.

9. Elég mogorva voltam az étteremben, ugyanis nagyon rossz napom volt. Távozáskor a pincérnő egy rajzzal köszönt el tőlem a számla hátoldalán. Ezzel azért sikerült mosolyt csalnia az arcomra.

10. A feleségemmel megkértük a pincért, hogy készítsen rólunk egy fotót. Azt mondta, hogy csinál többet is, és ezért mindenféle instrukciókat adott, hogy mikor, hogyan pózoljunk. Amikor visszaadta a telefonomat, ezt az egy képet találtuk benne.

11. A pincérnő észrevette, hogy Pacman-es pólót viselek, ezért így készítették el nekem a palacsintát, amit rendeltem:

12. A magas pincér folyton beverte a fejét a lámpába az asztalunknál, ezért egy idő után már így állt meg mellettünk, amikor odahívtuk:

13. A pincérnő pólójára ez a szöveg volt ráírva: „Ha ezt el tudod olvasni, akkor éppen egy másik asztalt szolgálok ki.”

14. Beültünk egy étterembe ebédelni, ahol a pincér így szedte össze a tányérokat az asztalokról:

15. Az egyik legjobb haverom pultosként dolgozik, és amikor panaszkodtam neki, hogy túl kevés jeget rakott az italomba, akkor örömmel tett még bele nekem egy „keveset”.

16. Halloweenkor a kedvenc pultosom kitett magáért.

17. Csak a felét bírtam megenni az ételnek, amit rendeltem, ezért megkértem a pincért, hogy csomagolja el nekem a tányért. Ő szó szerint vette a kérésemet.

18. A pincérnők hagytak egy mókás kis meglepetést a srác telefonján:

19. Az édesanyám azt mondta, hogy annyira guszta a desszert, hogy egy falásra megeszi. Meghallotta ezt a pincér, és hozott neki hozzá egy megfelelő méretű kanalat.

via