Életmód Érdekesség

5 bőrápolási rutin száraz kézre, ami úgy működik, mint a varázslat

A kezünkön lévő bőrnek sok mindent el kell viselnie nap mint nap. A viszketés, a szárazság és a bőrirritáció sok ember számára gyakori tünetek, amelyek súlyosbodhatnak, ha túl gyakran használnak fertőtlenítőket vagy túl gyakran mosnak kezet. De az egyszerű otthoni rutinoknak köszönhetően, amelyek könnyen beilleszthetők a szépségápolásba, megmenthetjük a kezünket anélkül, hogy túl sok erőfeszítést kellene tennünk.

Összeállítottunk egy listát olyan tippekből és természetes gyógymódokból, amelyek segítenek abban, hogy kezeid puhák és szépek maradjanak, bárminek is teszed ki őket.

Minden kézmosás után használj hidratáló krémet.

A bőröd kézmosás után 60 másodpercen belül nedvességet veszít, ezért fontos, hogy minden kézmosás után azonnal hidratáld. Az enyhén nedves bőr tökéletes a nedvesség bezárásához. Válassz tehát sűrű, kenhető kézkrémeket a megfelelő összetevőkkel. A vazelin, a dimetikon és a különböző vajak gátat képeznek a bőrödön, ami bent tartja a vizet, míg a hialuronsav és a glicerin némi nedvességet ad hozzá.

Mi a teendő: Miután megmostad a kezedet, vigyél fel kézkrémet az enyhén nedves kezedre. Próbálj meg nem nyúlni semmihez, amíg a kezed teljesen meg nem szárad, hogy a krém megszilárduljon és felszívódjon a bőrödben. Ne feledd, hogy a nedves kéz könnyebben átviheti a baktériumokat, ezért jobb, ha nem sietsz.

Alkalmazz intenzív éjszakai kezelést.

Az éjszakai időszak tökéletes alkalom a száraz kezek hidratálására, mivel a termékek sokkal tovább maradnak a bőrön. Ilyen módon a terméket egy éjszakán át beszívja a kezed, ami hosszabb ideig tartó, gyógyító eredményhez vezethet.

Mi a teendő: Válassz tápláló vagy hidratáló kézkrémet vagy testápolót, és gondosan vidd fel a bőrödre. A kézkrémet helyettesítheted természetes hidratáló szerekkel, például kókuszolajjal, jojobaolajjal vagy aloe vera géllel. Ezután vegyél fel pamutkesztyűt és feküdj le.

Ne felejtsd el hámlasztani a bőröd.

A hámlasztás segít megszabadulni az elhalt hámsejtektől, javítja a bőr megújulását, és a krémek jobban felszívódnak a bőrbe, ami fokozza a hatásukat. A legtöbb ember számára elegendő hetente 1-2 alkalommal hámlasztani. Ha bőrpírt, viszketést vagy irritációt észlelsz a hámlasztás után, vagy ha a bőröd már túlságosan gyulladt, légy gyengéd, és hagyd először meggyógyulni a bőrödet, mielőtt ezt az eljárást beépítenéd a rutinodba.

Mi a teendő: Otthon is készíthetsz bőrradírt. Vegyél 2 teáskanál kókuszolajat, és keverd össze 2 evőkanál cukorral. Vidd fel ezt a keveréket a bőrödre, masszírozd egy percig, majd öblítsd le vízzel. A cukrot bármilyen tetszőleges hidratáló olajjal, például jojoba- vagy szőlőmagolajjal is összekeverheted, és illóolajokat vagy némi E-vitamint adhatsz hozzá.

Próbáld ki a hidratáló kézfürdőket.

A kézfürdő egy másik intenzív kezelés, amely segíthet enyhíteni a szárazságot, és hidratáltabbá teheti a bőrt. Válassz egy természetes hidratáló krémet, fürdés után töröld a kezedet szinte szárazra, és kend be vele bőrödet.

Mi a teendő: Vegyél egy csésze zab port és 3 evőkanál olívaolajat. Tedd az összes hozzávalót egy meleg vízzel teli tálba, és keverd össze. Áztasd a kezedet ebben a keverékben 10 percig. Az olívaolaj az E-vitaminnak köszönhetően hidratáló hatású, és védi a bőrt a fertőzésektől is. A zab puhítja a bőrt és segít hidratáltan tartani.

Ügyelj arra, hogy mosod meg a kezedet.

A túl gyakori kézmosás tönkreteheti a bőr védőgátját, kiszáradást és irritációt okozhat. A nem megfelelő pH-értékű termékek és a nem megfelelő mosási technikák csak hozzájárulnak a bőr károsodásához, amitől a bőr pikkelyesnek tűnhet.

Mi a teendő: Kerüld a forró vízzel való kézmosást, mert az csak kiszárítja a bőrt, és nem hatékonyabb a mikrobák ellen, mint a langyos vagy hideg víz. Jobb, ha hidratáló folyékony szappant választasz, és kerüld a szappanrudakat, mivel magas pH-értékük bőrirritációt okozhat. Amikor megszárítod a kezedet, ne gyakorolj túl nagy nyomást: csak addig paskold, amíg száraz nem lesz.

Milyen trükköket használsz, hogy a kezedet hidratáltan tartsd?