Életmód Emberek

Majonézes lencsesaláta virslivel: Szilveszterre és hétköznapokra is tökéletes

Tetszett? Oszd meg az ismerőseiddel is!

Krémes, enyhén savanykás, a virsli és a friss hagyma pedig pont annyira dobja fel, hogy ne legyen unalmas. Előnye, hogy előre elkészíthető, és másnapra még finomabb, amikor az ízek szépen összeérnek.

 

 

Lépések

A lencsét puhára főzzük sós, babérlevéllel ízesített vízben. Ha megfőtt, leszűrjük és teljesen kihűtjük.
A virsliket megfőzzük, karikákra vágjuk, az újhagymát vagy a póréhagymát szintén felkarikázzuk.
Egy nagy tálban simára keverjük a majonézt, a tejfölt, a mustárt, az ecetet, a sót és apróra vágott petrezselymet.
Hozzáadjuk a felkarikázott virslit és hagymát, végül beleforgatjuk a kihűlt lencsét is.

A kész salátát ízlés szerint díszítjük főtt tojással, újhagymával vagy petrezselyemmel, majd lefedve hűtőbe tesszük.

Majonézes lencsesaláta virslivel: Szilveszterre és hétköznapokra is tökéletes recept


Tetszett? Oszd meg az ismerőseiddel is!