Viccek

A kisfiú odasétált az üzlet pénztárosához, és a fülébe súgta: „Tegyél úgy, mintha az anyukám lennél”

A szülők általában felkészítik a gyerekeiket, hogy ne álljanak szóba idegenekkel, és ne menjenek velük sehová, bármit is mondanak nekik. Ez a kisfiú is tökéletesen tisztában volt ezzel, és olyan döntést hozott, amivel talán egyenesen az életét mentette meg.

 

A 10 éves Sammy Green a pennsylvaniai Pottstownból aznap éppen hazafelé ment az iskolából a szokásos útvonalán, amikor észrevette, hogy egy ismeretlen nő követi őt. A történtekről később a fiú édesapja, Sam Green számolt be a médiának.

 

„A nő elkezdett mellette sétálni, és megkérdezte tőle, hol van a családja, hol van az apja” – mesélte a férfi.

Sammy biztos volt benne, hogy nem ismeri a nőt, és tudta, hogy nem szabad idegenekkel szóba állnia. A nő azonban bizonygatta, hogy ismeri a családját, és győzködte, hogy vele kell mennie.

 

„Azt mondta, valószínűleg ismer engem, és Sammynek vele kell mennie. Azt is elmondta, hogy bemennek egy boltba, és Sammy bármit megkaphat, amit csak akar” – tette hozzá az édesapa.

Sammy nagyon furcsának találta a helyzetet, és elkezdett gondolkodni, mit tehetne. Amikor megpillantott egy ismerős üzletet, és úgy döntött, bemegy, és megpróbál segítséget kérni.

 

Besétált a kisboltba, és azonnal a pénztároshoz sietett, mert tudta, hogy ez az egyetlen lehetősége, ha segítséget akar kérni. A bolt biztonsági kameráin látszik, ahogy a kisfiú odasúg valamit a fiatal nőnek, aki erre azonnal cselekszik.

„Azt mondta neki: tegyél úgy, mintha az anyukám lennél, ez a nő követ engem” – magyarázta Sammy édesapja.

 

A térfigyelő kamerák felvételén ezután látszik, hogy a pénztáros azonnal felugrik, miután a fiú segítséget kért tőle, és az ajtóhoz szalad, hogy bezárja azt, mivel a nő nem ment be az üzletbe, hanem az ajtóban várt.

Az üzlet tulajdonosa, Dani Small később szintén beszélt az esetről, és kiemelte a pénztáros nagyszerű reakcióját. „Nagyon büszke vagyok rá. Hannah egy 17 éves fiatal lány. Mindent helyesen csinált” – mondta.

 

A 17 éves alkalmazottnak nem lehetett könnyű kezelni ezt a helyzetet, de megőrizte a hidegvérét, és megvédte a kisfiút.

A nőt, aki megpróbálta magával csalogatni Sammy-t, letartóztatták, és mentális problémák miatt orvosi segítségért folyamodtak a számára.