Emberek

„A lánykérés után azonnal szakítottam a barátnőmmel – a tétovázása megbocsáthatatlan volt”

Általában a nők odáig vannak a lánykérésért, és alig várják, hogy a párjuk előálljon azzal a bizonyos gyűrűvel. De úgy tűnik, ebben az esetben is a kivételek erősítik a szabályt – nem minden hölgy alél el egy jól megtervezett, rózsaszirmos-szívecskés eljegyzéstől.

Egy férfi ugyanis arról panaszkodott, „kínosan” érezte magát, miután féltérdre ereszkedve megkérte a barátnője kezét, a lány pedig hosszú percekig hezitált, mielőtt válaszolt volna.

A meglepett barátnő nem kosarazta ki ugyan a férfit, de időt kért tőle. És ez kérdőjeleket állított a férfi elméjében. A megbántódott pasi szíve romokban hevert a barátnője reakciójától, ezért úgy érzi, már nincs jövője a kapcsolatuknak.

Négy éve alkottak egy párt, és többször is szóba került közöttük a házasság és családalapítás terve. Mivel közös álmaik voltak, és úgy tűnt, hogy a 26 éves barátnő „mindig is rendkívül izgatottan” várta a napot, amikor elhangzik majd a „hozzám jössz feleségül?”, a barátja alig várta a percet, hogy előállhasson vele. Mégis, amikor elérkezett a nagy pillanat, a lány megtorpant, és lesokkolt, mikor barátja féltérdre ereszkedett előtte.

A 27 éves férfi a Reddit-en osztotta meg a történteket. Azt mesélte, egy üdülőhelyen foglalt szállást egy hétvégére, ahol privát hangulatban tervezte megkérni a barátnője kezét.

De „valahogy úgy tűnt, hogy sokkolta a dolog, és megkérdezte, hogy kaphatna-e még néhány hónapot. Ez teljesen megdöbbentett, és életem egyik legszívszorítóbb pillanata volt” – fogalmazott a csalódott pasi.

A barátnője ezt követően csak magyarázkodott és „folyamatosan bocsánatot kért”. Azt bizonygatta, „technikailag” igent mondott, de több időre van szüksége, hogy hivatalosan is elfogadja a lánykérést.

„Amikor visszatértünk a lakásunkba, rengetegszer kért bocsánatot, és rengeteget sírt is”részletezte a férfi, akit azonban teljesen elbizonytalanítottak a lány kételyei. Annyira megbántódott, hogy szégyellte megosztani a történteket a barátaival, de a testvéreivel konzultált. Férfiként, a bátyja azt mondta neki, hogy adjon időt a barátnőjének, míg nőként a nővére másképp látta a dolgot. Szerinte a párja titkol valamit.

„Valószínűleg viszonya van” – állította a nővére, aki szerint a barátnője biztosan rendezni akarja a harmadik féllel a dolgot, mielőtt „hivatalosítaná” az eljegyzést.

„Teljesen ellentétes vélemények, de én a nővérem pártjára álltam, mert a bátyám néha kissé naiv. Minél többet gondolkodtam rajta, annál inkább logikusnak tűnt, amit a nővérem mondott, és ez még jobban összetörte a szívemet” – vallotta a férfi, aki egy héttel később szakított a barátnőjével. Csak „azt mondtam neki, hogy van pár órája, hogy összepakoljon és elmenjen” – írta.

„Megdöbbent és sokat beszélt, kérdezgette, hogy miért, de ezen a ponton már nem bíztam benne. Sírt, de én már túl voltam rajta. Pár órával később a barátja jött érte, én pedig letiltottam a számát, hogy ne kapjak több sms-t. Még mindig nagyon szenvedek, és sok időbe fog telni, amíg ezt feldolgozom” – zárta sorait a pórul járt fiatalember.

A közösség tagjai a támogatására siettek. Sokan értettek vele egyet abban, hogy helyesen cselekedett. De voltak, akik más szemszögből értelmezték a dolgokat.

„Bármilyen okból szakíthatsz. Az, hogy visszautasította a lánykérésedet, egy érvényes indok, ha ezt akarod. Ugyanakkor azt feltételezni, hogy megcsal, abszurd. Én személy szerint adtam volna neki egy kis időt, hogy átgondolja” – vélekedett egy felhasználó.

Egy másik is egyetértett: „ha azért szakítottál vele, mert nemet mondott, azt meg tudom érteni. De nincs bizonyítékod arra, hogy megcsalt”.

via