Állatok

Egy beteg kóbor macskát hetekig figyelmen kívül hagytak egy menhelyen, amíg valaki örökbe nem fogadta, és most a legjobb életét éli

Francisca Franken az éjszaka közepén a helyi menhely honlapját böngészte, amikor egy bizonyos macska felkeltette a figyelmét. Azonnal beleszeretett a macskába, akit később örökbe fogadott és Bean-nek nevezett el. A macska már néhány hete a menhelyen volt, és senki sem mutatott érdeklődést az örökbefogadása iránt. Szerencsére a története happy enddel végződött, és Francisca mellett megtalálta a tökéletes otthont.

Az alábbiakban szeretnénk megosztani Bean történetét, amely remélhetőleg inspirálja az embereket.

Francisca már a kezdetektől fogva tudta, hogy Bean az a macska, akit örökbe fog fogadni.

„Az éjszaka közepén küldtem el a menhelynek egy jelentkezési e-mailt. Telefonos interjút készítettünk, és kérdéseket tettek fel rólam és az élethelyzetemről. Megbeszéltünk egy találkozót, eljött a nap, én pedig felöltöztem egy blúzba és egy kabátba, mert úgy gondoltam, hogy így kifinomultabbnak fogok tűnni. Amikor először megláttam Beant, ő egy icipici cica volt, mindössze 2 és fél kiló, és könnyedén fel tudtam venni egy kézzel.

Odajött hozzám, és a kezemhez dörgölte a fejét, hagyta, hogy megöleljem, és az ölembe ugrott. A dolgozó bejött a szobájába, és azt mondta, hogy soha senki ölébe nem ugrott. Nem kellett megkérdeznie, hogy örökbe akarom-e fogadni, csak annyit mondott: ’Értem, hadd intézzem el neked a papírmunkát!’. Ő egy abszolút díva, de ha akarja, a legjobb öleléseket adja.”

Reméli, hogy Bean története arra inspirálja az embereket, hogy elkezdjenek állatokat örökbe fogadni.

„Bean az utcán élte le élete nagy részét, és nem tudod, hogy az állatoknak mit kell szenvedniük az utcán. Minden állat megérdemel egy szerető otthont, de azoknak van a legnagyobb szükségük ránk, akik már így is sokat szenvedtek. Ők a leghálásabb és legszeretőbb teremtmények. Annyi állat van már a menhelyeken, miért kellene tenyésztőtől vásárolni?

Számomra ez soha nem volt kérdés. Mindig is szerettem volna egy macskának jobb életet adni. Annyira jó látni, ahogyan megváltozott a 9 hónap alatt, mióta örökbe fogadtam, hogy még mindig könnyeket csal a szemembe. Végre olyan életet élhet, amilyet megérdemel, és soha többé nem kell küzdenie az ételért vagy fáznia éjszaka.”

Beannek volt néhány egészségügyi problémája.

„Bean egy kis különleges igényű cica. Speciális táplálékra van szüksége a húgyúti fertőzések ellen, és van néhány allergiája és tipikus egészségügyi problémái, amelyek ezeknél a lapos arcú fajtáknál jelentkeznek. Volt egy szörnyű szemfertőzése, és határozottan több csatát is megélt már”.

Francisca felfedezte, hogy Bean imádja a krémsajttal töltött olajbogyót.

„Bean jellemzően nem érdeklődik az emberi ételek iránt, és nem szereti a tejet, a csirkét, a tonhalat és a tejszínt. De felfedeztem, hogy a pudingos pohár fedeléért és az olajbogyókért harcolni fog. Egy nap éppen krémsajttal töltött olajbogyót ettem, amikor odarohant hozzám, kiütötte a kezemből, megragadta, és futásnak eredt. Nem engedte el az olajbogyót.

Kutakodtam egy kicsit, és rájöttem, hogy (sótlan) olajbogyót nyugodtan adhatsz a macskádnak időnként. Egy másik alkalommal átrágta magát a műanyagon, és lenyelt nem is tudom hány olajbogyót, mielőtt a konyhában gyanús zajok miatt elkaptam. Azóta az olajbogyók különleges ellenőrzés alatt állnak, és időnként kap egyet-egyet jutalomfalatként. Nem szereti minden márkát, csak a különlegeseket!”

Te fogadtál már örökbe állatot menhelyről? Ha igen, tanácsolnád-e több embernek, hogy ezt tegyék? Szívesen meghallgatnánk az örökbefogadással kapcsolatos történeteidet.