Állatok

Egy macska imád motorozni, ezért a gazdája készített neki egy sisakot, és most igazi motoros lett belőle

A macskák legalább annyira szerethetőek, mint amennyire kiszámíthatatlanok. Sok mindent mondtak már ezekről a házimacskákról: titokzatosak, függetlenek, kissé mogorvák, de bújósak, távolságtartóak és kényelemszeretőek. Lehetséges, hogy mindannyian ugyanazokat a tulajdonságokat választjuk, amikor egy macska személyiségét jellemezzük. Azonban ennél sokkal többről van szó, és gyakran előfordul, hogy a viselkedésük szakít mindazzal, amiről azt gondoltuk, hogy képesek rá. Ilyenkor rájövünk: nem lehet megjósolni ezeknek a varázslatos kis állatoknak a viselkedését. Akármennyire is közel kerültek az emberhez, mindig tesznek valami újat, amivel meglepnek minket.

Az alábbiakban elmeséljük Cathode, a sebességet és az extrém sportokat kedvelő cica történetét, és megmutatjuk, milyen ma a kalandos élete gazdájával, Rémyvel.

Rémy és Cathode közös életének első napjai

Ez az inspiráló történet körülbelül 6 évvel ezelőtt kezdődött. Rémy örökbe akart fogadni egy macskát, és ezzel az ötlettel a fejében elment egy állatmenhelyre. Sok más cica között talált rá Cathode-ra, aki amint meglátta őt, azonnal odasétált hozzá, hogy köszönjön neki. Mondhatni, hogy bizonyos értelemben ő választotta ki a gazdáját, és nem fordítva.

Cathode első napjai abból álltak, amiről mindannyian nagyjából azt gondoljuk, hogy a házimacskák napközben szeretik csinálni: egy jó puha párna kényelmében aludni, néha-néha élvezni a jó társaságot, hosszan szundikálni, és összebújni a gazdájával. És bár látta, hogy a kislány nagyon boldog, Rémy bűntudatot érzett, amiért nem nyújtott neki mást, mint lakásban élést. Azt szerette volna, ha Cathode ugyanúgy élvezné a szabad természetet, mint ő maga. Ezért úgy döntött, hogy egy lépéssel tovább megy.

Rémy elég hamar felfedezte Cathode igazi szenvedélyét.

Rémy eleinte csak úgy vitte el sétálni Cathode-ot, hogy a karjában tartotta, mert úgy gondolta, hogy így nagyobb biztonságban és kényelmesebben érzi magát. Hamarosan azonban rájött, hogy a cicalány távolról sem félt a külvilágtól, hanem egyre jobban élvezte a kirándulásokat, amelyek egy idő után már nem a gazdája karjaiban zajlottak. Igen. Ami egyszerű sétának indult, kezdett igazi lendületet venni, és Rémynek nem kellett sok idő, hogy rájöjjön, Cathode valójában imádja az extrém sportokat.

Biciklizés, síelés, siklóernyőzés, evezés… minden olyan eszköz, ami új helyek megismerésével és a gazdájával való utazással járt, kezdett a cica kedvenc tevékenységévé válni. És volt még valami, ami lenyűgözte ezt a kitartó másodpilótát: kidugni az arcát, és érezni a szelet a bajszán keresztül. Rémy mindig észrevette, mennyire szerette ezt a cica, különösen, amikor a motorján utaztak.

Rémy aztán egyedi sisakot tervezett Cathode számára.

Rémy a mérnöki képességeire támaszkodva tervezett egy sisakot Cathode számára védőszemüveggel, hogy a szemei védve legyenek, ugyanakkor minden biztonsági intézkedés mellett is élvezhesse a szelet a bajszával. Először egy papírformát állított össze, majd újratervezte a számítógépen, mielőtt kinyomtatta a 3D-s változatot. És ez lett a prototípus, amelyből még sok más fogja kísérni Cathode „motoros” életét.

Rémy legnagyobb jutalma az, hogy egy elhagyott és szomorú cica mostanra ilyen boldog. Mindketten bíznak egymásban, biztonságban érzik magukat és boldogok egymás társaságában. Ezek a kalandvágyó társak most már igazi családot alkotnak, és a köztük lévő kötelék kétségtelenül olyan elpusztíthatatlan, mint Rémy sisakja.

Ismersz olyan történetet, amelyben egy macska viselkedése nagyon eltért a tőle általában elvártaktól, és messze felülmúlta gazdája elvárásait? Meséld el nekünk!