Emberek

ILYEN jóképű a „Rémálom az Elm utcában” ijesztő Freddy Kruegere a valóságban

A Rémálom az Elm utcában (A Nightmare on Elm Street) Wes Craven 1984-ben bemutatott horrorfilmje.

A sztori szerint a főszereplő kedves, jó tanuló kislányt rémálmok kezdik gyötörni, amelyekben rendszeresen megjelenik Freddy Krueger, aki kész átlépni az álom és a valóság közötti határt, majd meggyilkolni őt. A horrorisztikus lény eljátszására Robert Englundot választották, aki két Szaturnusz-díjat is nyert alakításával.

A 76 éves színész 1947. január 6-án született a Kalifornia állambeli Glendale nevű városban. Szülei Svédországból származtak, Janis (leánykori neve McDonald) az édesanyja és C. Kent Englund az édesapja, aki aerodinamikai mérnök volt, ő segített kifejleszteni az U–2 felderítő repülőt a hidegháború idején.

Englund tizenkét évesen kezdte el iskoláit, idősebb korában a California State University Northridge egyetemen tanult, de mivel színész akart lenni, ezért átment a michigani Oakland University színművészeti egyetemre, ahol kitanulta a színész szakmát. Az egyetemi évei után a Meadow Brook Theatre és a Royal Academy of Dramatic Art színházba szerződött el színpadi színésznek.

Első filmje az 1974-es Buster and Billie volt. 1983-ig nem kapott nagy szerepeket, az első nagyobb filmje a V című alkotás volt, amiben Willie-t játszotta, később sorozatot is készítettek belőle.

Az igazi sikert a Rémálom az Elm utcában című film hozta meg számára, amiben Freddy Kruegert játszotta el 1984-ben.

Freddy segítségével ő is bekerült a két leghíresebb horror filmszínész, Christopher Lee és Peter Cushing mellé.

Híres horrorfilmjei még Az operaház fantomja, amiben magát a fantomot játszotta, A mángorló és a 2001 maniacs (angol címe) című film. Robert Englund Alan Goldsherrel írt életrajza 2009. október 13-án jelent meg Amerikában Hollywood Monster: A Walk Down Elm Street with the Man of Your Dreams címmel.

via