Emberek

Megtalálhatták VV Fanni holttestét

Emberi csontokat találtak az ajkai Csónakázó tóban, ami fordulatot hozhat VV Fanni meggyilkolásának ügyében. A csontokat időbe telik azonosítani, azonban Novozánszki Fanni utolsó ismert tartózkodási helye alapján nem kizárt, hogy az ő maradványait találták meg.

Május 5-én arról számolt be a Veszprém Vármegyei Hírportál, hogy emberi maradványokat találtak Akján, a Csónakázó tóban. A rendőrökhöz egy lakossági bejelentés mentek ki a tóhoz, ahol egy emberi koponyát és egyéb csontokat találtak. A rendőrség szakértők bevonásával elkezdte a maradványok azonosítását.

Minden ilyen, rejtélyes maradvány megtalálásakor felmerül a kérdés, hogy a csontok egy olyan emberhez tartoztak-e, akinek az eltűnése nagy port kavart. Ilyen például Novozánszki Fanni esete is, aki egy valóságshow-ban lett ismert, majd azzal került a lapok címlapjára 2017 novemberében, hogy rejtélyesen eltűnt.

A Bors megkereste a család ügyvédjét, Dr. Lichy Józsefet, hogy nyilatkozzon a maradványokkal kapcsolatban. A férfi elmondta, hogy ő és a család is felkapta a fejét a hírre, és elképzelhetőnek tartják, hogy a csontok Fannihoz tartozhatnak.

Abban az összefüggésben, hogy B. László Siófokon töltötte a gyilkosság utáni éjszakát. Fanni holtteste ott volt a parkolóban, a kocsiban. A vádlott másnap Siófokon és a környékén autózott, megfelelő helyet keresve a test elrejtésére. Ajka egy Balaton-felvidéki település, a közelsége miatt pedig elképzelhető olyan cselekménytörténeti kitérő, ami által Fanni holtteste végül nem a Dunába, hanem más helyszínre került eltüntetésre

– mondta az ügyvéd.

Gyors válaszokra azonban nem számítanak, mivel az ilyen maradványok elemzése hosszadalmas folyamat, mivel számos vizsgálatot elvégeznek a szakértők.

VV Fanni eltűnése

Az egész országot megrázta VV Fanni gyilkossági ügye, amikor 2017-ben fény derült arra, hogy a prostituáltként dolgozó lányt az egyik kuncsaftja nagy valószínűséggel bántalmazta, sőt, pénzért meg is ölhette. Bár a holttest sosem került elő, és B. László végig tagadta a bűnösségét, egy videó készült róluk a lány lakása alatti mélygarázsban, ahogy a férfi eszméletlen állapotban cipeli őt. Ez az utolsó felvétel VV Fanniról, aki nagy valószínűséggel már nincs életben, erre a következtetésre jutottak a hatóságok és Novozánszki Fanni családja és ismerősei is.

Hogy a lakásban mi történt kettejük között, azt egyedül B. László tudhatja, aki viszont az elmúlt években változatlanul azt vallotta, hogy Fannit eszméletlen állapotban találta, ezért felhívta a közös ismerősüket, a nőt, aki beajánlotta, majd ők ketten riasztottak két ismeretlen férfit, akiknek átadták az alélt testet.

A meséje azonban – köszönhetően a nagyon alapos nyomozásnak, majd később a bizonyítási szakasznak – több helyen is logikai bukfencnek bizonyult, így nem állt meg a bíró előtt.

A férfi ellen emellett olyan mennyiségű közvetett bizonyítékot sikerült szerezni, hogy elsőfokon és végül másodfokon is bűnösnek találták nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettében, és végül 20 év börtönbüntetésre ítélték. Végül májusban, hét év után, a Pesti Központi Kerületi Bíróság ugyanis hivatalosan is halottnak nyilvánította Novozánszki Fannit.