Emberek

Mentem hazafelé a férjemhez és tudtam, hogy a válásról akar velem beszélni. Sokkot kaptam, amikor ez fogadott otthon

Az alábbi történetet az interneten találtuk, és megosztjuk Veletek, mert úgy érezzük, hogy igazán mély és fontos üzenetet hordoz. A sztorit egy hölgy meséli el (nevezzük Anikónak), aki a férjével együtt a történetben szereplő házaspár közeli barátja.

Anikó leírja, hogy a baráti házaspár húsz éve ktött házasságot, szép életük volt, mindent összehoztak, ami a boldogsághoz kell, szép házuk, jó munkájuk és egy csodaszép lányuk volt. Azonban egy idő után a házasságuk fokozatosan elszürkült, és már a váláson gondolkodtak.

Egy nap viszont, amikor Anikó a barátnőjével, a házaspár hölgy tagjával találkozott (nevezzük Erikának), azt látta rajta, hogy sugárzik a boldogságtól.

Erika elmesélte, hogy egy pénteki napon történt… A lányuk vakáción volt, ők pedig már oda jutottak, hogy nem akarták együtt tölteni a hétvégét, és a férje azt tervezte, kirándulni megy egy társasággal, ő pedig egy barátnőjéhez.

Péntek délután Erika kapott egy üzenetet: “Gyere haza, mert beszélnünk kell.” A nő persze arra gondolt, a válásról lesz szó.

Beállt a garázsba, amikor azonban belépett a házba, földbe gyökerezett a lába: mindenütt gyönyörű, égő gyertyák sorakoztak végig a folyosón a közös hálószoba felé. Ott még több gyertya, egy varázslatos miliő, és rózsaszirmokkal alaposan megszórt ágy fogadta őt. Úgy érezte magát, mint egy szerelmes kamasz, akit a legromantikusabb meglepetés várt, amit csak el tudott képzelni!

Amikor a férje is belépett a szobába, Erika szó nélkül megölelte. Csodálatos estét töltöttek együtt, és végre képesek voltak beszélgetni egymással, megértve egymást, hosszú idő után először.

Másnap a korai órákban egy futár csöngetett be hozzájuk, kettő üdülőjeggyel. A repülőgépük aznap indult, sietnük kellett. A legérdekesebb az volt az egészben, hogy Erika férje azt állította, nem tudott a meglepetésekről… Mivel őszintén meglepődött, Erika úgy érezte, igazat mond.

Később viszont a házaspár lánya volt az, aki megosztotta Anikóval, mi is történt valójában:

A lány képtelen volt elviselni, hogy a szülei veszkednek, a kapcsolatuk kiüresedett, és valószínűleg el fognak válni… Ezért pénzt gyűjtött a rokonságtól, és a barátnőivel mindent megszerveztek. Igazi kis angyal!

Az emberi kapcsolatok nem azért vannak, hogy eldobjuk őket, amikor kissé elromlanak. Neked mi a véleményed?