Érdekesség

10 alkalom, amikor Meghan Markle emlékeztetett minket Diana hercegnőre, és ettől keserédesen éreztük magunkat

A világ beleszeretett Diana hercegnőbe, amikor Károly herceg menyasszonya lett, de munkája és élete bebizonyította, hogy nem csak egy herceg felesége volt. Humanitárius, divatdiktátor és elhivatott anya – annyi mindent lehet szeretni Nagy-Britannia szívek hercegnőjében. Életét a maga módján élte, királyi lázadó lett, és sok hagyományt megváltoztatott. Meghan Markle, a menye kétségtelenül átveszi a szerepét.

Mi szeretjük Lady Di-t és hihetetlen hatását a világra. És kiderült, hogy Harry herceg felesége számos hasonlóságon osztozik vele.

1.Mindkettőjüknek volt karrierje, mielőtt összeházasodtak.

Mielőtt Károly felesége lett, Diana óvónőként dolgozott Londonban. Abban az időben ő volt a királyi család első tagja, aki fizetős munkát végzett házasságkötése előtt. Meghan szintén sikeres karriert futott be, mielőtt találkozott Harry herceggel. A Briliáns elmék (Suits) volt sztárja kiváló színésznő volt, és számos filmben, tévéműsorban és sorozatban szerepelt.

2.Diana kiválasztotta a saját eljegyzési gyűrűjét, Meghan pedig újratervezte az övét.

Amikor Károly eljegyezte, Diana megszegte az egyik királyi hagyományt, és kiválasztotta a saját jegygyűrűjét. Mivel egy katalógusból választott ki egy gyűrűt, és az akkoriban „elérhető volt” a nyilvánosság számára, Diana az újságok címlapjára került gyűrűválasztásával. Meghan is bebizonyította, hogy szabályszegő, és miután megszülte fiát, Archie-t, újratervezte eljegyzési gyűrűjét, és kövekkel rakatta ki.

3.Mindketten megváltoztatták a hagyományos esküvői fogadalmat.

1981-ben tartott esküvőjén Diana hercegnő történelmet írt, amikor nem volt hajlandó azt mondani, hogy „engedelmeskedni fog” Károly hercegnek, és átfogalmazta esküvői fogadalmát, amely akkoriban nagy szenzációt váltott ki. A régóta feminista Meghan is úgy döntött, hogy kihagyja az „engedelmeskedést” az esküjéből, és az ő és Harry herceg esküvői fogadalmai szinte azonosak voltak egymáséval.

4.Mindketten megszegték a királyi hagyományt, amikor úgy döntöttek, hogy kórházban szülnek.

Diana megváltoztatta a királyi nők szülési módját. Ahelyett, hogy otthon szülte volna meg a babáját, mindkét fiát a St. Mary’s Kórház Lindo szárnyában hozta világra. Kate Middleton követte a példáját, és mindhárom gyermekét ugyanabban a kórházban szülte meg. Meghan azonban a maga útját járta, és úgy döntött, hogy a londoni Portland Kórházban hozza világra fiát, Archie-t.

5.Mindketten ugyanazt a nevelési módot választották.

1983-ban Diana ragaszkodott ahhoz, hogy fiát, Vilmost magával vigye Ausztráliába és Új-Zélandra tett látogatására. Megtörte a királyi hagyományt, és nem volt hajlandó kisfiát dadusoknál hagyni. Meghan és Harry is úgy döntöttek, hogy néhány hónapos korában magukkal viszik Archie-t a dél-afrikai turnéra.

6.Saját döntéseket hoztak a divattal kapcsolatban.

Diana számára a királyi protokoll megszegése néha azt jelentette, hogy merész színeket választott, vagy testhezálló ruhákat viselt az eseményeken. Meghan is megszegte a királyi hagyományt divat választásaival, és gyakran lázadóként jellemzik.

7.Mindketten viseltek feketét a nyilvánosság előtt.

Hagyományosan a királyi család tagjai nyilvánosan nem viselnek feketét, hacsak nem temetésen vesznek részt. Diana többször viselt feketét különböző eseményeken, és Meghan sem tartja be ezt a szabályt. Bebizonyította, hogy ezt a hagyományt elavultnak tartja, és kedveli kis fekete ruháit.

8.Egyikük sem ragaszkodott a natúr színű körömlakkhoz.

Embed from Getty Images

A királyi család női tagjainak körmei általában rövidek, és semleges vagy natúr színű körömlakkot viselnek. De Diana hercegnő nem félt megszegni ezt a szabályt, és gyakran látták piros körömlakkot viselni. Meghan szintén nem volt hajlandó korlátozni körömlakk-választásait, és gyakran jelenik meg a nyilvánosság előtt sötét körömlakkot viselve.

9.Egyikük sem félt felemelni a hangját.

1995-ben Diana híres interjút adott a BBC Martin Bashirjének. Már nem volt a „Félénk Diana”, és megpróbálta átvenni a média irányítását a magánéletével kapcsolatban. Afrikai turnéja során Meghan is nagyon érzelmes interjút adott, és elárulta, hogy a média magánélete iránti érdeklődése miatt küzdött a terhessége alatt.

10.Szemmagasságban beszéltek a gyerekekkel.

Amikor Diana gyerekekhez beszélt, mindig lekuporodott, hogy szemmagasságban láthassa őket. Házasságkötése előtt Montessori tanár volt, és megtanult a gyerekekkel szemmagasságban beszélni, a tisztelet szimbólumaként. Vilmos, Kate, Harry és Meghan folytatják ezt a hagyományt, és gyakran vannak aranyos pillanataik, amikor leereszkednek a gyerekek szintjére és szemkontaktusba kerülnek velük.

Mi a legédesebb dolog, amire emlékszel Diana hercegnőről? Egyetértesz azzal, hogy Meghan átvette tőle a királyi hagyományokhoz való hozzáállását?