Érdekesség

10 dolog, amit új helyett használtan kellene megvenned

A használt termékek vásárlása rendkívül előnyös lehet. Segítségükkel elkerülheted, hogy túl sok pénzt költs, amikor ugyanolyan jók, mint az újak, és ezzel a környezetünknek is segíthetsz. Minden egyes használt termék megvásárlásával segítünk a természet regenerálódásának és növekedésének.

Szeretnénk segíteni ebben az új vásárlási kultúrában, és összegyűjtöttünk egy listát 8 olyan termékről, amelyeket jobb használtan vásárolni, mint újonnan.

1. Könyvek

A könyvek évszázadok óta megtalálják a módját, hogy fennmaradjanak közöttünk. Lapjaikon társadalmunk életmódjának csúcsát tartják. És emiatt egy használt könyvnek több története van. Emellett, ha izgatottan olvasod, és rendkívül érdekesnek találod, ha eladod valakinek, vagy odaadod egy könyvtárnak, az egy módja annak, hogy ezt az élményt több emberrel megoszd.

2. Technikai kütyük

A technológia rendkívül gyorsan fejlődik, és nehéz lépést tartani ezekkel a változásokkal, különösen gazdasági szempontból. Éppen ezért egy módja annak, hogy ezt felülmúljuk, és hozzájussunk néhány technikai kütyühöz, a használtak vásárlása. Egyes cégek már olyan felújított termékeket is kínálnak, amelyek ugyanolyan jól működnek, mint az újak.

3. Kerékpárok

Az új kerékpárok hatalmas összegbe kerülhetnek, különösen, ha professzionális kerékpárokról van szó. De egy kis felújítással és javítással, valamint egy új festékréteggel egy használt kerékpár is ugyanolyan jó lehet, mint egy új. Ez még hasznosabb, ha az a bicikli gyereknek való, amit néhány hónap alatt kinőhet.

4. Ruházat

African clothing store

Néha nem a legjobb választás egy új ruhadarab megvásárlása egy különleges alkalomra. Egy esküvő, egy szavalóverseny vagy egy egyszeri esemény igazán különleges, és a használt ruhák tökéletesen illenek hozzájuk. És talán miután használod őket, megtalálod a módját, hogy eladd őket, és visszaszerezd a pénzed, miközben megtartod a különleges esemény emlékét.

5. Sporteszközök

Az egészség és a jó kondíció megőrzése mindig fontos, de néha drágák azok a berendezések, amelyekre szükséged van ahhoz, hogy elérd a céljaidat. Egy új futópad vagy súlyzók szépek, de egy használt is ugyanúgy megteszi. Ha fitnesztermet szeretnél kialakítani otthonodban, kezdheted használt eszközökkel.

6. Autók

Austin Used Cars

Az autók általában veszítenek az értékükből, amint elhagyják a szalont. Éppen ezért a használt autók vásárlása lehetőséget ad arra, hogy úgy teljesíthesd a célodat, hogy nem kell annyi pénzt költened egy új autó megvásárlására. Ne feledd, hogy az autót vásárlás előtt szerelővel kell átvizsgáltatnod.

7. Ékszerek

estate jewelry

Az ékszerek akkor is megőrizhetik egyediségüket és értéküket, ha használtak. Előfordul, hogy az emberek sokkal olcsóbban megszabadulnak a drága ékszerektől, mert úgy érzik, hogy régimódiak. Pedig ezek a darabok egyediek, és sokkal alacsonyabb áron lehetnek a tieid, mint az újabbak.

8. Hangszerek

A hangszerek nem változnak olyan gyorsan, mint más tárgyak, például a technikai kütyük. Ez tehát lehetőséget ad arra, hogy használt, csúcsminőségű, újszerű hangszert vásárolj. Különösen, ha még csak most kezded a zenei pályafutásodat, a használt hangszerek vásárlása lehetőséget adhat arra, hogy hozzászokj a tanuláshoz, és amikor már biztosabbnak érzed magad, lecserélheted őket egy másik új vagy használt hangszerre.

9. Játékok

A gyerekek ízlése nagyon gyorsan változik. Előfordul, hogy egy játékot egy egész évig szeretnek, aztán hirtelen kinövik, és áttérnek egy másikra. Ezért ha használt játékot veszel, akkor megadhatod a gyerekeknek a lehetőséget, hogy addig élvezzék, amíg alkalmasnak érzik, és amikor továbblépnek egy másikra, nem költöttél sok pénzt egy feláldozható játékra. Emellett, amikor már nem akarják a játékokat, odaadhatod őket egy másik gyereknek, aki saját élményeket akar velük teremteni.

10. Bútorok

A bolhapiacok és a vintage boltok tele vannak olyan bútordarabokkal, amelyek sok évtizedet túléltek, és még mindig jól állnak, ami azt bizonyítja, hogy mennyire ellenállóak tudnak lenni. Ha ezeken a helyeken vásárolsz, biztos lehetsz benne, hogy minden szükséges dologgal megtöltöd a házad anélkül, hogy az összes megtakarításodat elköltenéd.

Milyen egyéb tárgyakat szeretsz használtan vásárolni? Oszd meg velünk a hozzászólásokban!