Érdekesség Nők

10 híresség, aki 40 után szült, bizonyítva, hogy egy anya minden életkorban készen áll a szeretetre

Egy tanulmány kimutatta, hogy azoknak a nőknek, akik idősebb korban szülték meg utolsó gyermeküket, hosszabbak a telomereik, ami a hosszú távú egészség és a hosszú élettartam biomarkere. Manapság pedig – többek között az igényes szakmai élet miatt – egyre több nő választja a késői anyaságot. Ez azt bizonyítja, hogy egy negyvenes éveiben járó nő még mindig tökéletes szülő lehet, hiszen az anyai szeretet mellett minden élettapasztalatát és érettségét is fel tudja ajánlani.

Mi úgy véljük, hogy az anyaság édes, de nagy felelősség, amely teljes elkötelezettséget igényel. Íme 10 sztár, akik úgy döntöttek, hogy idősebb korukban is belevágnak az anyaság útjába.

1. Janet Jackson

Az énekesnő, aki 2012-ben ment hozzá harmadik férjéhez, 2017 elején, 50 évesen adott életet egy kisfiúnak. Terhességét „áldásnak” nevezte. A hírek szerint Jacksonnak „stresszmentes, egészséges szülése volt”.

2. Madonna

Az énekesnő 42 évesen másodszor szült, egy Rocco nevű kisfiúnak adott életet. Legidősebb lánya 1996-ban született, amikor 38 éves volt. Később Madonna további 4 gyermek örökbefogadásával bővítette családját.

3. Nicole Kidman

24 éves korában Nicole Kidman elvetélt, miközben Tom Cruise felesége volt. Ezt követően az akkori pár az örökbefogadás mellett döntött, és egy fiú és egy lány szülei lettek. A színésznő azonban csak 2008-ban, 40 évesen hozta világra a férjével, Keith Urbannel közös első biológiai lányát, annak ellenére, hogy azt mondták neki, 2% esélye van a gyermekvállalásra. A párnak ezután született egy második lánya is, aki béranyával jött a világra.

4. Meryl Streep

Az Oscar-díjas színésznő 1991-ben, mindössze 10 nappal a 42. születésnapja előtt adott életet negyedik gyermekének, egy Louisa nevű lánynak. Családi életéről így nyilatkozott: „Anyaság, házasság, ez egy egyensúlyozás.”

5. Iman

A szomáliai származású modell 45 évesen adott életet David Bowie-val közös lányának. A hírek szerint a legendás ikon még a köldökzsinórt is elvágta percekkel kislányuk születése után. Iman-nek van egy másik lánya is, aki 22 évvel korábban született egy korábbi házasságából.

6. Kim Basinger

A színésznő és egykori divatmodell 41 évesen hozta világra egyetlen, akkori férjével, Alec Baldwinnal közös gyermekét. Lányuk, Ireland most 26 éves, és úgy tűnik, híres szülei nyomdokaiba lép.

7. Christy Brinkley

A modellnek és vállalkozónak 2 lánya és egy fia van különböző házasságokból. Legkisebb lánya 1998-ban született, amikor Brinkley 43 éves volt. Sailor most 23 éves, és édesanyjához hasonlóan szintén modellkedik.

8. Alyssa Milano

A színésznő 41 évesen esett teherbe második gyermekével, egy kislánnyal, mindössze 2,5 évvel azután, hogy fia, Milo megszületett. Elárulta: „Szeretnék még egy gyereket, csak azért, mert szeretném, ha Milónak lenne egy testvére, és lenne valaki, akivel együtt nőhetne fel.”

9. Lena Headey

Miután 36 évesen először lett anya, a Trónok harca színésznője 41 évesen kislányt várt. A kislányáról így nyilatkozott: „Szeretni, védeni, tisztelni és ünnepelni fogják. Mindezek a dolgok, amelyeknek alapvető emberi jogoknak kellene lenniük, és lesznek is”.

10. Brigitte Nielsen

A dán színésznő és modell 54 évesen adott életet ötödik gyermekének. Elárulta: „A terhességem olyan könnyű volt számomra […] Miután megszültem, 2 és fél hét után újra teljesen önmagamnak éreztem magam!”

Szerinted létezik „tökéletes életkor” az anyasághoz? Véleményed szerint milyen előnyei vannak annak, ha idősebb korban leszel anya?

via