Érdekesség

10 híresség osztja meg a szülői trükkjeit, amelyek egyszerűen zseniálisak

Annak ellenére, hogy A-listások és médiamágnások, ezek a sztárszülők ugyanazokkal a mindennapi családi problémákkal küzdenek, mint mi mindannyian. A gyerekek meggyőzésétől kezdve azon, hogy több zöldséget egyenek, a piszkos pelenkák kezeléséig a szülőknek minden segítségre szükségük van, hogy egy kicsit könnyebbé tegyék az életüket. Szerencsére sok híres szülő igazán kreatív trükkökkel állt elő arra vonatkozóan, hogyan kezeljék a gyereknevelés minden hullámvölgyét, és készek megosztani bölcsességüket.

Mi tudjuk, hogy a szülői lét nem könnyű, ezért átkutattuk az internetet, hogy megtaláljuk azokat a tippeket és trükköket, amelyekre a híres anyukák és apukák esküsznek.

1. Mark Zuckerberg

A Facebook alapítója és 2 lánygyermekes apuka híresen eldicsekedett azzal, hogy rekordot tudna dönteni, ha koszos pelenkák cseréjéről van szó. „Versenyzős fickó vagyok, mérem az időmet, hogy egyre jobb legyek, és 20 másodpercig jutottam” – mondta. Zuckerberg szerint a titok az, hogy az új pelenkát a régi alá kell csúsztatni.

2. Blake Lively

A pletykafészek sztárja és háromgyermekes elfoglalt anyuka úgy véli, hogy a szülői nevelésben a kommunikáció a kulcs. „Szerintem az lenne a legnagyszerűbb dolog a világon, ha lenne egy kommentláda az otthonodban. A gyerekek megjegyzéseket hagyhatnának, hogy mit csinálhatnál jobban, vagy mit csinálhatna jobban a többi gyerek. Mint amikor egy étteremben a vezetőségnél hagysz megjegyzést” – mondta.

3. Hilary Duff

Hilary Duff nemrég adott életet harmadik gyermekének, és tapasztalt anyukaként van néhány szülői trükkje, amit megoszthat. Például, ha utazni indulsz, mindenképp csomagolj be néhány plusz ruhát nemcsak a gyerekeidnek, hanem magadnak is, hogy felkészülj a pelenkabalesetekre. „New Yorkba repültem Lucával, és neki volt egy extra ruhája, nekem viszont nem. Ő tiszta volt, jól volt… Én nem voltam. Úgyhogy azóta betuszkolok egy plusz pólót a táskámba” – osztotta meg a nő.

4. Tamera Mowry

A Bír-lak sztárja és 2 gyermekes anyuka a blogján osztott meg tanácsokat arról, hogyan lehet a gyerekeket elaltatni. „A kicsik a rutin alatt gyarapodnak. Ha olyan babát szeretnél, aki átalussza az éjszakát, az első lépés, hogy ráveszed őket az elalvásra, és megtartod ezt a rutint, hogy következetességet teremts az életükben” – írta.

Mowry szerint érdemes beruházni egy jó hangmasinába is. „A gyerekek minden korosztályban szeretik a fehér zaj gépeket, a ritmikus háttérzajoktól nyugodtabbak lesznek” – tette hozzá.

5. Jenna Fischer

A színésznő, aki leginkább a The Office című sitcom recepciós szerepéről ismert, megosztott egy tippet, hogyan teheted szórakoztatóbbá az Ikeába való kirándulást a kisgyermekeddel. „Elkocsikáztunk az Ikeába, és vettünk egy kávét, aztán hagytuk, hogy végig totyogjon az Ikeán, majd egy fagyival fejeztük be. Szuper biztonságos volt, minden nagyon puha volt. Az Ikea tényleg a 18 hónaposok Disneylandje” – mondta.

6. Elka Whalan

Embed from Getty Images

Amikor arról van szó, hogy rávegyük a gyerekeket, hogy több zöldséget egyenek, Elka Whalan olimpiai versenyúszó szerint a titok a megfelelő szavak megválasztásában rejlik. „Beszélünk a gyerekeknek a ‘néha’ ételekről (chips, csokoládé, partikaják) és a ‘mindennapi’ ételekről. Ez egyszerű, de megértik, és ez nyerő” – osztotta meg.

7. Melissa McCarthy

A komikus és lányos anyuka szereti a dolgok egyszerűségét. Ahelyett, hogy a férjével éjszakai szórakozásra menne, inkább a kora esti különlegességet választja, így korán hazaérnek, hogy elaltathassák a gyerekeket.

8. Kristen Bell

A Veronica Mars sztárja és 2 lány anyukája megosztott egy zseniális szülői trükköt arról, hogyan tartsd biztonságban a gyerekeidet, amikor kiszálltok az autóból. „Kezeket a körre!” (A kör a tanksapka). A mondat, amit akkor mondunk, amikor kiugrunk az autóból. Ez tartotta biztonságban a gyerekeket a szembejövő forgalomtól, miközben kipakoltam a csomagtartóból” – írta az Instagram-fiókján.

9. Sarah Michelle Gellar

A Buffy, a vámpírok réme sztárja a takarékos életmódjáról ismert, és gyakran vásárol akciósan. Így nem meglepő, hogy a gyerekeit is meg akarja tanítani a dollár értékére. „A lányom mostanában azt csinálta, hogy kért tőlem egy csésze tejet, de nem ivott belőle. Ezért azt mondtam neki, hogy minden alkalommal, amikor kér tőlem egy csésze tejet, de nem issza meg, kiveszek egy negyeddollárost a malacperselyéből. Valakinek ki kell fizetnie azt a tejet” – mondta.

10. Busy Philipps

A gyerekek közötti veszekedés bosszantó lehet, de a Született szinglik sztárja, Busy Phillips úgy döntött, hogy ezt jó célra használja fel. „Kihasználom a testvéri rivalizálást. Úgy vagyok vele, hogy ’Úgy érzem, Cricket előbb fogja megenni a brokkoliját’, mire Birdie azt mondja, hogy ’Én tudom előbb megenni’” – osztotta meg.

Melyik trükköt érdemes kipróbálni? Van olyan szülői tanácsod, amit szívesen megosztanál más olvasókkal?