Érdekesség

10 ruházati cikk, amelyet az Y generáció szeretett, de mostanra már elavult

Valószínűleg hallottad már egy fiatalabb embertől, hogy egy bizonyos szokás vagy trend, amiről azt hitted, hogy még mindig szuper, ma már régimódinak számít. Persze mondanunk sem kell, hogy minden generáció kialakítja a saját szokásait, és ezeket az idősebbek gyakran nem igazán értik.

Ezt szem előtt tartva, összeállítottunk egy listát a divatvilág 10 olyan trendjéről, aminek már nincs értelme a Z generáció számára. Mindenképpen nézd meg a cikk végén található bónuszt.

1. Kardigán

A kardigán az egyik leggyakrabban használt ruhadarab, ha közeleg a tél. Ezt a ruházati klasszikust azonban felváltották az újabb modellek, mint például a híres nagypapamellény vagy a még klasszikusabb pulóver. Ezek a ruhadarabok különböző kombinációkkal és darabokkal viselhetők. A formális ingektől kezdve a hétköznapibbakig minden jól megfér velük. Ráadásul még a legmelegebb napokon is használhatóak, így ez egy plusz, hiszen egész évben viselheted őket.

2. Hosszú szoknyák

A szoknya a hosszabbtól a midiig az előző generáció igazi szenzációja volt a ruhatárban. A modern időkben azonban a fiatal lányok megváltoztatták ezt a darabot, hogy valami kollegiálisabb legyen és általában rakott anyagból készült. Bár ez a szoknya mindig jön és megy, úgy tűnik, hogy ez a trend marad.

3. Bomberdzseki

Egy másik ruhadarab, amely az új generáció szekrényében egyre inkább teret veszít, a bomberdzseki, amelyet még a ’90-es évek grunge-mozgalmában híres flanelingekre emlékeztető, kockás mintás meleg kabátok is felváltottak. Manapság már mindenhol látni embereket, akik ezeket viselik, és ez nem csoda, hiszen elég kényelmes ruhadarabról van szó.

4. Virágminta

Sokak számára a virágmintás darabok a gardróbjuk elengedhetetlen elemének számíthatnak. De az új generáció számára ez nem biztos, hogy pontosan így van. A fiatalabb lányok inkább az „absztraktabb” nyomatokat választják, mint például a híres batikolást. Úgy tűnik, idén végre magunk mögött hagyhatjuk a virágminták aranykorát, és más menő ruhadarabokra is koncentrálhatunk.

5. Szűk szabású felsők

Aligha találsz olyan 18 év feletti embert, aki ne viselt volna egy szűk vagy alacsony derekú farmer nadrággal kiegészített, testhezálló pólót. Manapság azonban ezt a régen oly létfontosságúnak tűnő darabot felváltották az oversize (túlméretes) felsők. Ezeket sokféleképpen lehet viselni, például szoknyába, nadrágba tűrve, vagy akár teljes ruhaként is, ami bizony kicsit rövidnek tűnhet, de ha túlméretezett inget választasz, akkor jól áll.

6. Skinny farmer

Egy másik ruhadarab, ami már-már a háttérbe szorult, az a jó öreg skinny (szűk) farmer. Mivel a divatvilágban egyre nagyobb teret hódítanak a szélesebb darabok, a széles szárú nadrágok lettek az új kedvencek, és a klasszikus szabások is visszatérnek. Ezek az új szabások különös hangsúlyt fektetnek a derék formálására. Ugyanez vonatkozik a csípőre is. Talán ez az oka annak, hogy a fiatal nők végül elhagyták a szűkebb nadrágokat.

7. Bársony tréningruhák

Ezt a darabot sok híresség viselte még a 2000-es évek elején. Még ma is láthatsz néhányukat ilyet viselni. Ez aligha meglepő, hiszen ez a plüss együttes számos alkalomra felvehető. Úgy tűnik azonban, hogy a fiatalabb generáció már nem „élvezi” annyira ezt a trendet, és a jó öreg pulóverekkel együtt a pasztell árnyalatú tréningruhákat választotta. Végül is a ruhadarabok kényelme a lényeg, nem igaz?

8. Ruha kabáttal

A klasszikus kabát vagy a rövid farmerdzseki régen alapvető darab volt azokon a tavaszi napokon, amikor az időjárás kezd javulni, de még mindig szükséged van egy kis védelemre a hideg fuvallatok ellen. Jellemzően ruhával viselted. A divat azonban mindig mozgásban van, és a trendek változnak. A fiatalabb generációk szívesebben használnak más típusú ruhadarabokat, amelyek egy kicsit jobban illeszkednek a testhez, hogy divatosabb stílust hozzanak létre. A kreativitás nem hiányzik a fiatalokból, igaz?

9. Farmer rövidnadrág

A nyár egyik leggyakrabban használt darabja új adaptációt kapott, és azóta még kényelmesebb. A híres biciklis rövidnadrágról beszélünk, amely különböző alkalmakkor és számtalan kombinációban viselhető, a leglazábbtól a legsportosabbig.

10. Lapos cipő

A lapos talpú cipők a fiatal nőknél a feledés homályába merültek. Ma sokan közülük a „vaskosabb” cipőket részesítik előnyben. Talán ezért is lett olyan divatos a platform sarkú cipő. Ezek tökéletesek azok számára, akik magasabbnak szeretnének látszani.

Bónusz: Francia manikűr

Ma már aligha emlékszik bárki is a híres francia manikűrre, amely néhány évvel ezelőtt olyan népszerű volt. A 2000-es évek kedvenc manikűrje igazi őrület volt a hírességek és más emberek körében. És bár néhányan még ma is viselik, szinte alig látni. A fiatalabb generáció átvette az úgynevezett „giccs” trendet. A modern fiatal lányok a különböző feltűnő színekkel festett körmöket részesítik előnyben.

Szerinted mi a legkülönbözőbb trend, amit az új generáció követ? Átalakítanád a ruhatáradat, hogy lépést tarts a divatvilággal?