Érdekesség

10 ruházati tipp, amelyektől 10 évvel fiatalabbnak tűnsz

A fiatal lelkű embereknek lassabban öregszik az agyuk – derül ki egy tanulmányból. És nyilván úgy is szeretnénk kinézni, ahogyan a korunkhoz mérten érezzük magunkat, így a ruháknak is elég jelentős szerepük van. Azonban nem biztos, hogy olyan könnyű megfelelően kiválasztani az ideális stílust, ha csak az üzletek új kollekcióit nézegetjük.

Az alábbiakban mutatunk néhány gyakorlati tippet, hogy pontosan mire kell figyelni a tökéletes megjelenés érdekében.

1. Ne válassz merész mintákat.

Rendkívül nehéz olyan szép mintákat találni, amelyekben fiatalosan és kifinomultan fogsz kinézni. Sőt, ha a minta túlméretezett, akkor összességében testesebbnek és idősebbnek fogsz kinézni. Ezzel szemben a kisebb minták vagy a sima textúrák karcsúbbá és fiatalosabbá tesznek.

2. Viselj szűk farmert.

Szabadulj meg minden olyan farmertől, amely megereszkedett és furcsán néz ki. Vegyél inkább egy szűk farmert. Mindig elegánsan néz ki, és könnyen párosítható különböző stílusú felsőkkel. Ráadásul kiemeli az alakodat, és karcsúbbnak és fiatalabbnak tűnsz benne.

3. Óvakodj az alaktalan ruháktól.

A túlméretezett ruhák jó megoldásnak tűnhetnek, különösen, ha el akarod rejteni a hasad környékét. Azonban ellenedre is dolgozhatnak, és még nagyobbnak tűnhetsz tőlük. Egy rövidebb kabát, amely a csípő közepénél végződik, és kiemeli a derekadat, sokkal alakformálóbb lesz, és fiatalabbnak fogsz tűnni.

4. Emeld ki a derekat.

Ahogy öregszünk, a mellkasunk és a pocakunk mintha összeolvadna. Ezért a derekunk kiemelése, amikor csak lehetséges, a kulcsa annak, hogy fiatalabbnak és fittebbnek tűnjünk. Válassz egy széles övet, egy karcsúsított blézert vagy egy derékban megkötős kardigánt, hogy elérd ezt a hatást.

5. Válassz körültekintően napszemüveget.

A helyesen megválasztott napszemüveg nagymértékben modernizálhatja megjelenésedet. Például a macskaszem szemüveg képes megoldani az alacsonyabb külső szemzugok problémáját, és fiatalabbnak tűnhetsz.

6. Válassz egyszerű kinézetű ékszereket.

Míg az idősebb generációk nagy rajongói a fényűzőnek és masszívnak tűnő ékszereknek, addig a fiatalabbak a minimalistább kiegészítőket részesítik előnyben. Tehát a karkötők és nyakláncok halmozása helyett, fontoljuk meg, hogy leveszünk néhány darabot, és csak valami egyszerűt hagyunk meg, amikor elmegyünk valahová.

7. Ne viselj túl sok feketét.

A fekete határozottan kiemeli az alakot, és szinte bármilyen alkalomra alkalmas lehet. Ahogy azonban öregszünk, bőrünk hajlamos sápadtabbá válni, így a fekete viselése erős kontrasztot eredményezhet – különösen az arcunkon. Hangsúlyozhatja a ráncokat, és kiemelheti az áll alatti és a szem körüli sötét árnyékokat.

8. Viselj megfelelő méretű melltartót.

A rossz melltartó viselése nem csak kényelmetlen, de több mint 10 évet is hozzáadhat a megjelenésedhez. Ugyanis befolyásolja a ruháid illeszkedését, és ha rosszul választod meg, akkor lötyögni fognak tőle, és az alakod is hullámosabbnak fog tűnni.

9. Ügyelj a nyakkivágásra.

Megpróbálhatod elrejteni az öregedő nyakat a ruhád alá, de valójában egy nyitott dekoltázs fiatalabbá és vonzóbbá tesz. Próbálj ki egy V-nyakú pulóvert, kabátot vagy ruhát keskeny, fodros gallérral.

10. Ne viselj túl rövid halásznadrágot.

A túl rövid halásznadrág rövidíti a lábakat, és kiemeli a széles vagy izmos vádlikat. Ehelyett olyan nadrágot válassz, amely a lábad legvékonyabb részén végződik.

Melyik tipp hangzik a legjobban számodra? Ismersz más trükköt?