Érdekesség

11 hétköznapi tárgy az otthonunkban, aminek a szemétben lenne a helye

Mindannyian szeretjük, ha az otthon meleg és barátságos, és minden saroknak megvan a maga hangulata és karaktere. Ennek a hangulatnak a megteremtéséhez számos lakberendezési tárgyat és kellemes apróságot használunk. Eljön azonban az idő, amikor már nem marad hely a polcokon, asztalokon vagy az erkélyen. És ugyanazokat a dolgokat át kell helyeznünk egyik helyről a másikra, hogy helyet szabadítsunk fel.

Úgy döntöttünk, hogy újabb tárgyakkal bővítjük a listánkat, amelyektől könnyebb megválni, mint helyet találni nekik.

1. Világító lámpák és figurák

A kerámia, műanyag és fa figurák vagy lámpák, amelyek elemmel működnek és a belső tér díszítésére szolgálnak, általában csak helyet foglalnak el az asztalon. Tény, hogy általában nem használjuk olyan gyakran a beépített világítótesteket, mint ahogyan azt terveztük, amikor megvásároltuk ezeket a dekorációs tárgyakat.

2. Régi cipők

Gyakran van egy egész gyűjteményünk olyan lábbelikből, amelyeket már régóta viselünk, de biztosan soha többé nem fogjuk használni. Megértjük ezt a felesleget, de minden alkalommal egy belső hang rávesz minket, hogy egyszerűen csak költöztessük ezeket a cipőket a szekrény túlsó sarkába.

3. Kínai ajándéktárgyak

Szokatlan, kínai eredetű ajándéktárgyak. Csillogó szemekkel és gyermeki örömmel vettük meg őket, de néhány hét után egyszerűen már nem is vettük észre őket. Most, a takarítás során el kell távolítani a port ezekről a vásárlásokról, vagy egyik helyről a másikra kell áthelyezni őket.

4. Régi kanalak és villák

Egy csomó régi alumínium vagy acél kanál és villa, amelyeket ugyanabban az ősi edényben tartanak. Már nem emlékszünk mindegyiknek az eredetére. Talán néhányat 15 évvel ezelőtt kaptunk egy házavató alkalmával, és talán másokat kempingezéskor terveztük majd használni.

5. Egy újabb zacskó tele műanyag zacskókkal

Igen, pontosan „még egy”. Napról napra nő a műanyag termékek száma, és eljön a pillanat, amikor egymásba kell hajtogatni őket. És ez körbe-körbe megy. Amikor vásárolni megyünk, halljuk a szokásos: „Szeretne szatyrot?” kérdést. És minden alkalommal, amikor ez történik, arra a kupacra gondolunk, ami valahol otthon ül, és foglalja a helyet.

6. Szuvenír gyertyatartók

Egyedi gyertyákhoz tervezett porcelán vagy fém gyertyatartók. Gyönyörűen mutatnak a kirakatban és a vásárlás utáni első napon. Idővel ez a dizájnelem egy újabb porgyűjtővé válik.

7. Üres parfümös üvegek

Az új parfümök kellemes illata mindig felvidít minket, és a szokatlan formájú üveg pedig gyönyörködteti a szemet. De egy bizonyos ponton elég sok ilyen üveg van a polcon, és nincs elég hely mindnek. Ilyenkor a legegyszerűbb, ha a kukába küldjük őket, ahelyett, hogy megpróbálnánk szépen átrendezni őket a polcainkon.

8. Újságok és folyóiratok

Számos magazin a szépségről és a kényelem megteremtéséről a házban, valamint egy csomó újság tévéújsággal – mindez fokozatosan felhalmozódik az erkélyen vagy az ágy mellett. Valószínűleg ebből a papírhalomból csak néhány lapra lesz szükséged a bulvárlapokból, amit a vizes cipődbe teszel.

9. Régi számítógép monitorok

A modern technológia nagy előrelépést tett, és könyörtelenül kiszorította a régi számítógépeket a mindennapi használatból. Sok embernek van egy régi képcsöves monitora a szekrényben vagy az erkélyen – nehéz, terjedelmes, és rengeteg port gyűjt. Pedig a szükségessége teljesen megszűnt, így nyugodtan eladhatod vagy kidobhatod.

10. Háztartási készülékek kartondobozai

Minden alkalommal, amikor új háztartási gépeket csomagolunk ki, azt mondjuk: „Nem dobjuk ki a dobozt, amíg van rá garancia”. És néhány év múlva kiderül, hogy senki sem nyúlt ehhez a csomaghoz. A legjobb esetben a dobozt szépen szétszedjük és laposra hajtogatjuk, a legrosszabb esetben pedig vasalt dolgok állványaként használjuk.

11. Tapétatekercsek felújítás után

A házfelújítás mindig hosszú és fáradságos folyamat, amely után nagy mennyiségű fel nem használt anyag marad. Igyekszünk tartalék tapétát vásárolni, hogy biztosan legyen belőle elég. És gyakran, miután végeztünk a falak felújításával, egész tapétatekercsek maradnak érintetlenül, és sok helyet foglalnak.

Milyen dolgoktól válnál meg szívesen a házadban, de egyszerűen nem tudsz?