Érdekesség

11 trükk Diana hercegnőtől, amelyet még a modern divatmániások is értékelni tudnak

Diana hercegnőre még mindig emlékeznek és imádják szabad szellemének és annak köszönhetően, amilyen módon a prűd királyi családban sikerült megnyilvánulnia. Kiemelkedő személyisége az öltözködési stílusában is megmutatkozott, amelyet akkoriban sok divatmániás csodált. Ma a modern stylistok is hasznosnak találják néhány divattitkát. Valójában az apró részletek tették annyira elbűvölővé Diana arculatát.

Szeretjük Diana hercegnőt, és rájöttünk, hogyan sikerült egyszerre megalkotnia kiváló arculatát és követni a királyi protokollt.

1.Aszimmetria

Embed from Getty Images

Diana ritkán viselt hosszú, mély nyakkivágású ruhát. Ugyanakkor meglehetősen gyakran választott aszimmetrikus félvállas ruhákat, például ezt az ikonikus királykék ruhát, amelyet Versace tervezett 1996-ban.

2.Fókuszban a felső és puffos ujjak

A puffos ujjakat Diana az 1980-as években mutatta be először különböző variációkban. A hercegnőnek széles vállai voltak, de nem félt rövid, puffos ujjú blúzokat, felfújt ujjú ruhákat és mindenféle válltöméses ruhát viselni.

3.Piros körömlakk

Úgy tűnik, hogy a piros körömlakkban nincs semmi különös, de a királyi protokoll szerint a királyi család tagjai csak natúr árnyalatú körömlakkot viselhetnek. Diana vörös körömlakkja kifejezte bátorságát és megmutatta életszemléletét, amelyet egyik interjújában leírt: „Nem szoktam szabálykönyvet követni, mert nem a fejem, hanem a szívem vezet, ámbár munkám során kerültem már bajba emiatt.”

Azt mondják, hogy Diana azután kezdett piros körömlakkot viselni, hogy nyilvánosságra került a Károlytól való válásának híre. Ez azt jelezte, hogy szembeszegül a rendszerrel.

4.Szokatlan ékszerek

Diana ékszerei mindig kihangsúlyozták a személyiségét. Nem számított, hogy ezek viszonylag egyszerű mindennapi kiegészítők vagy ékszerek fontos eseményekhez. Vess egy pillantást erre az egyszerű nyakláncra, amelyen egy D betű van (a hercegnő nevének első betűje). Barátai ajándékozták neki ezt az arany nyakláncot a tizenhatodik születésnapjára. Diana nagyra értékelte, és alkalmanként továbbra is viselte, még akkor is, miután Károly felesége lett.

A 7 soros gyöngy zafír choker nyaklánc Diana egyik kedvenc ékszere volt. Illett a dupla csepp fülbevalóihoz és eljegyzési gyűrűjéhez. De a nyakláncnak van egy titka. Központi eleme egy zafír bross, amelyet még Erzsébet királynő kapott esküvői ajándékként. Diana stílusosan kombinálta a gyöngy nyaklánccal.

A hercegnő inkább a rövid nyakláncokat részesítette előnyben, amelyek kihangsúlyozták a nyaka kecses ívét. És mindig összehangolta őket a fülbevalókkal.

Diana eljegyzési gyűrűje egy zafírral nagyon fontos volt számára. Gyűrűsujján viselte, és különböző ruhákkal kombinálta.

Az összes többi gyűrűjét inkább a kisujján viselte, és ez nagy figyelmet keltett.

5.A klasszikus és a sportos stílusok kombinációja

Embed from Getty Images

Diana tudta, hogyan kell megfelelően és bájosan kinézni, még sportos ruhákban is, amelyeket néha hétköznapi viseletekkel kombinált. A hercegnő egy kis humorral egészítette ki kinézetét, például ezt a léggömbös pulóvert egy túlméretes dzsekivel kombinálva. Ezt a kissé huligán külsőt egy sapka egészítette ki. Ami a kerékpáros rövidnadrágot illeti, amelyet elég gyakran viselt, mindig pulóverrel kombinálta őket.

Embed from Getty Images

6.Férfias stílus

Embed from Getty Images

Csokornyakkendő, durva garbó, férfias dzseki és öltöny – Diana és stylistja gyakran férfias stílusokat választott, hogy hangsúlyozza nőiességét. Az egyik legkonvencionálisabb választása a királyi család tagjaként a csokornyakkendő volt, amelyet különböző ruhákkal kombinált.

Embed from Getty Images

7.Pasztell színek

Embed from Getty Images

Diana szerette az élénk színeket, és nem félt viselni őket, de a pasztell színek és az olyan finom szövetek, mint a csipke, a sifon és a selyem ellen sem volt kifogása. A mindennapi életben, valamint a fogadások alkalmával is viselte őket.

8.Egyszínű megjelenés

Még akkor is, ha az egyszínű öltözék első pillantásra egyszerűnek tűnik, valójában mély stílusérzéket igényel, és Dianának éppen az volt. Ruhája stílusában különbözött, és nem félt a merész árnyalatoktól és szórakoztató kiegészítő kombinációktól.

Embed from Getty Images

9.Kontrasztos színek

Diana szerette a kontrasztos színeket. A merész színkombinációk jól álltak neki. A királyi család tagjai soha nem féltek az érdekes árnyalatoktól – nézzük csak meg II. Erzsébet öltözékét. De Diana ötletes volt ebben a megközelítésben. Végül is az ellentétes színek több figyelmet vonzanak, mint egyetlen élénk szín.

10.Stílusos szemüveg

Diana nem nagyon viselt átlátszó lencséjű szemüveget, de ha mégis, akkor szokatlanul divatos kerettel rendelkezőt, amelyek gyakran hasonló formájúak voltak, mint a napszemüvegek.

Ami a napszemüveget illeti, szerette őket, és különböző rendezvényeken viselte őket, mind hivatalos, mind informális rendezvényeken. Kombinálta a sportos szemüveget a klasszikus ruhákkal, és szerette a túlméretezett darabokat.

Embed from Getty Images

11.A piros szín

A hercegnőnek sok élénk vörös színű ruhadarabja volt, amelyek nemcsak ruhák voltak, hanem dzsekik, pulóverek, kabátok és egy szoknyagyűjtemény is. Szerette a vöröset kombinálni a kontrasztos és a hozzáillő színekkel.

Gondolod, hogy ez a kinézet ma is divatos lehetne? Tudsz még néhány részletet Diana stílusáról, amelyet nem említettünk? Mondd el nekünk kommentben.