Érdekesség Film

12 híresség, akik elég bátrak voltak ahhoz, hogy tönkretegyék tökéletes külsejüket egy szokatlan szerep kedvéért

Nem minden színész hajlandó drámai változásokat eszközölni a megjelenésében. Azok a színészek azonban, akik beleszeretnek a karakterükbe, bármit hajlandóak megtenni azért, hogy a nézők számára egy olyan személyt mutassanak be, akiben könnyen tudnak hinni. És néha az átalakulások olyan nagyok, hogy szinte lehetetlen felismerni a színészeket.

Úgy döntöttünk, hogy megemlékezünk azokról a színészekről, akik a vonzó külső helyett a nagyszerű szerepeket választották. A bónusz részben pedig egy olyan színésznőről mesélünk, aki többször is belement ilyen átalakulásokba.

Winona Ryder – Ollókezű Edward

A film egy idős asszony emlékeiről szól, ahol saját történetét meséli el az unokájának. Winona Ryder alakította az idős asszonyt és fiatalabb énjét is.

Jim Carrey – Lemony Snicket – A balszerencse áradása

Jim Carrey remekül át tud változni nagyon különböző karakterekké. A filmben például ő alakította a főgonoszt, Olaf grófot, valamint Stephano asszisztenst és Sham kapitányt.

Halle Berry – Felhőatlasz

A színésznő 6 szerepet játszott ebben a filmben. Olyan elképesztő sminkje volt, hogy csak akkor ismerhetted fel, ha láttad a stáblistát.

Chris Evans – Snowpiercer – Túlélők viadala

Nagyon nehéz volt Amerika kapitányt egy szegény fickóvá változtatni, akinek alig volt mit ennie. De a jelmeztervezőknek és a sminkeseknek sikerült a színész szuperhős megjelenését kiváló minőségű smink mögé rejteniük.

Cameron Diaz – A John Malkovich-menet

Cameron Diaznak elég sokat kellett változtatnia a külsején, hogy eljátssza ’A John Malkovich-menet’ egyik karakterét. A színésznő nem számított arra, hogy az emberek nem fogják felismerni.

Cillian Murphy – Hang nélkül 2.

Cillian Murphy ebben a filmben bozontos szakállal és hosszú hajjal jelent meg.

Olivia Cooke – Én, Earl és a csaj, aki meg fog halni

A színésznő úgy döntött, hogy leborotválja a fejét, hogy egy leukémiával küzdő lányt alakítson.

Blake Lively – Ritmusszekció

A rövid frizura és a rossz kinézet nem volt más, mint a nagyon jó smink, amit a színésznőnek a szerephez kellett viselnie. Amikor azonban egy ilyen fotót posztolt a közösségi oldalára, egyesek azt hitték, hogy így néz ki valójában smink nélkül.

Jared Leto – Mr. Nobody

Jared Leto egy 118 éves senkit alakított – az utolsó halandó embert a Földön.

Mandy Moore – Rólunk szól

Mandy Moore is átváltozott egy idős emberré. A sminkje 40+ évet adott hozzá a korához. A sorozatban őt is fiatalon mutatták be, de ahogy mindenki más a sorozatban, ő is változik a sorozat során.

Willem Dafoe – A vámpír árnyéka

Dafoe alakította a vámpír Max Schrecket 2000-ben. Ezért a bámulatos átváltozásért Oscar-díjra jelölték a „Legjobb férfi mellékszereplő” kategóriában.

Monica Bellucci – Grimm

Bellucci karakterét csak néhány percig látjuk ebben az ijesztő sminkben, de nehéz elfelejteni.

Bónusz: Emma Thompson

A színésznő, aki szinte bárkit képes megformálni, remekül játszik nagyon különböző karaktereket. 2004-ben a Harry Potterről szóló filmekben ő alakította a furcsa Sybill Trelawney-t, a jóslásprofesszort. Majd 2005-ben Nanny McPhee-t alakította. 2021-ben pedig Szörnyella de Frász főellenségét, von Hellman bárónőt alakította.

Neked kik a kedvenc színészeid, akik imádják az átváltozásokat? Mesélj róluk az alábbi kommentszekcióban!