Érdekesség

12 menő tény, ami teljesen megváltoztatta a világról alkotott képünket

Az iskolai órák alatt gyakran néztünk ki az ablakon, és nem figyeltünk a tanárokra, akik megpróbálták elmagyarázni nekünk, hogyan működik a világ. Amikor pedig hazajöttünk az iskolából, bekapcsoltuk a tévét, hogy megnézzünk néhány népszerű zenei videót, rajzfilmet vagy videojátékot, és nem vettünk észre néhány nagyon fontos részletet.

Úgy döntöttünk, hogy megtanulunk néhány olyan tényt, amelyekről gyerekkorunkban lemaradtunk.

1. A lángok nem vetnek árnyékot.

A lángoknak nincs árnyékuk, mert fényforrásként működnek. Ezért van az, hogy egy falat vagy egy akadályt, ahol árnyék lenne, beborít a tűz fénye, hacsak nincs egy fényesebb fényforrás.

2. A ragasztószalag átlátszóvá teszi a matt üveget.

Amikor a fény a matt üveg érdes felületére esik, szétszóródik, ezért az üveg matt. Az átlátszó ragasztószalagnak simább a felülete, mint a matt üvegnek, így a fény kevésbé szóródik, és az üveg átlátszóvá válik.

3. A sárga kupak azt jelenti, hogy az ital különleges összetevőket tartalmaz.

Biztosan láttál már olyan üdítős palackokat, amelyeken sárga kupak van. A gyártó így jelöli az ital speciális kóser változatát, amely répacukrot tartalmaz, míg a klasszikus üdítő kukoricaszirupot.

4. Az ujj bőre ráncosodik a vízben, hogy megkönnyítse az életünket.

A ráncosodás segít ujjainknak abban, hogy a nedves tárgyakat jobb tapadással tartsák meg. A ráncok pedig azért jelennek meg, mert a bőr alatti erek beszűkülnek.

5. Ha rákeresel a 241543903-ra, ilyen fotókat fogsz látni.

Próbáld ki ezt – írd be a Google-ba hogy 241543903. Rengeteg olyan fotót fogsz látni, amelyeken emberek a fejüket a fagyasztóba vagy a hűtőbe teszik. David Horvitz volt az első, aki ilyen fotót tett közzé ezzel az egyedi számmal. Ő indította el a mozgalmat. A 241543903-as szám David hűtőszekrényének sorozatszámából és a hűtőszekrényében lévő babcsomagok vonalkódjaiból áll össze.

6. Buddha fejét 108 csiga borítja, nem haj.

Az ősi legenda szerint: Buddha elment sétálni, meditálni kezdett, és nem vette észre, hogy a Nap magasra emelkedik az égen, és elkezdi égetni a fejét. Csigák kerültek a fejére, hogy megvédjék a naptól. Miközben a csigák lehűtötték a fejét, a Nap kiszárította magukat a csigákat, és azok elpusztultak.

7. A banán és az uborka bogyós gyümölcsök, az eper pedig nem.

A botanikában a bogyó egy bizonyos fajta gyümölcs, amelynek vékony a héja és lédús a közepe, és mindig van benne mag. Ezért a szőlő, a paradicsom, az uborka, a banán, a chilipaprika és a padlizsán technikailag bogyós gyümölcsök. De az eper, a málna és a szeder valójában diófélék.

8. A Spongyabobban lévő házak szemétből vannak.

Ahogy a Spongyabob Kockanadrág rajongói észrevették, a rajzfilmben szereplő házak formái nagyon hasonlítanak az autók kipufogóira, amelyeket az emberek az óceánba dobtak.

9. Mario nem tör össze semmit a fejével.

Sokan emlékeznek Mario-ra, a vízvezetékszerelőre, aki megmenti barátját, Peach hercegnőt. Mindig azt hittük, hogy a fejével tör össze dolgokat, de a figyelmesebb rajongók észrevették, hogy Mario mindig az öklét használta hozzá. És azt is észrevettük, hogy a felhők pontosan ugyanolyan alakúak, mint a bokrok.

10. Egy népszerű klipben Microsoft Excel segítségével küldtek szöveges üzeneteket.

Valószínűleg emlékszel erre a videóra a 2000-es évek elejéről, amikor még csak a hírességek engedhették meg maguknak az okostelefonokat. Ezért nem tűnt fel senkinek, hogy Kelly Rowland Microsoft Excel segítségével próbált szöveges üzenetet küldeni.

11. Az egyiptomi szfinxnek van farka.

A szfinx híres arcát sokan látták már a történelemkönyvek lapjain, de azt kevesen tudják, hogy farka is van.

12. Hány éves voltál, amikor rájöttél, hogy minden olyan kártya közepén, amelyiken nyolcas van, rajta van a 8-as szám sziluettje?

Oszd meg azokat a felfedezéseket, amelyeket csak akkor tettél, amikor már felnőtt voltál? Meséld el nekünk a kommentszekcióban!

via