Érdekesség Film

13 színész, aki minden filmben ugyanazt a karaktert játszva építette fel karrierjét

A filmek világában egyes színészek gyakran játszanak hasonló karaktereket különleges megjelenésük vagy színészi képességeik miatt. Dwayne Johnson például szinte minden filmben egy volt különleges ügynököt alakít, aki könnyedén megment egy felhőkarcolót vagy elindul a dzsungelbe. De annak ellenére, hogy minden karaktere nagyon hasonló, a nézők mégis szeretik őt és a filmeket, amelyekben szerepel.

Úgy döntöttünk, hogy kiderítjük, mely színészek váltak népszerűvé, akik szinte minden filmben ugyanazt a karaktert játsszák.

1. Adam Sandler – őrült, de kedves fickó

Adam Sandler az egyik legnagyobb bevételt hozó színész. Nagyszerű karriert futott be, annak ellenére, hogy többnyire kissé őrült, de kedves fickókat alakított. Egyesek talán buta vígjátékoknak nevezik a filmjeit, de a nézők mégis imádják őket. Az egyik tény, ami ezt bizonyítja, Sandler együttműködése a Netflixel.

2. Michelle Rodriguez – vagány csaj

Michelle Rodriguez szinte minden filmjében vagány és kemény lányokat alakít. Karakterei vagy a hadseregben vagy a rendőrségnél szolgálnak, vagy a főszereplők barátnői. Érdemes megemlíteni, hogy a színésznő a való életben is elég lázadó. Ennek ellenére a filmrendezők gyakran felkérik őt, hogy vegyen részt a kasszasikerekben, mint például az Avatar vagy a Halálos iramban filmsorozat.

3. Morgan Freeman – bölcs mentor

Morgan Freemannak jellegzetes mély hangja, bölcs tekintete és nyugodt viselkedése van. Ezért is hívják gyakran bölcs mentorok vagy akár istenek szerepére. A színész karrierje során több díjat is kapott, többek között Oscar-díjat, Screen Actors Guild Awardot és Golden Globe-ot.

4. Jason Statham – kemény fickó rekedt hanggal

Jason Statham színészi képességeit gyakran kritizálják a mélység és a változatosság hiánya miatt. Ugyanakkor dicsérik, amiért újra népszerűvé tette az akciófilmeket. Köszönhetően annak, hogy a színész tinédzserként Wing Chun-t, karatét és kickboxot tanult, nagyon meggyőző tud lenni a keményfiúk, gengszterek és egykori különleges ügynökök szerepében. Hosszú filmográfiája tele van ilyen karakterekkel.

5. Paul Rudd – bájos romantikus

Paul Rudd karrierje során több mint 100 filmben és sorozatban szerepelt. Érdekes, hogy az elmúlt 30 év alatt a színész ugyanolyan vonzó és kívánatos, mint volt. Leggyakrabban Paul bájos romantikusokat alakít, akik nem hagynak ki egy alkalmat sem arra, hogy egy buta viccet meséljenek.

6. Helena Bonham Carter – furcsa nő

Ha egy filmrendezőnek szüksége van egy kissé furcsa, őrült külsejű hősnőre, akkor Helena Bonham Carter a megfelelő választás a szerepre. Bár Helena sokoldalú színésznő, a legtöbb kasszasiker casting igazgatója arra összpontosít, hogy sötét, furcsa karaktereket tud játszani.

7. Seth Rogen – együgyű, de jószívű fickó.

Ez a komikus leggyakrabban olyan karaktereket alakít, akik szeretnek semmit sem csinálni és viccelődni. Ennek ellenére a közönség imádja a színészt és a főszereplésével készült filmeket.

8. Rebel Wilson – meggondolatlan vihogó

Rebel Wilson gyakran játssza a főszereplő vidám barátnőjét, vagy más furcsa, de kedves karaktert. Karakterei energikusak és vakmerőek, és mindig egy kis bajba keverednek.

9. Michael Cera – bizonytalan fiatalember

Michael Cera 2003 és 2006 között Az ítélet: család című szitkomban egy George Michael Bluth nevű ügyetlen fiatal srácot alakított. Ez a típusú karakter pedig annyira ráragadt, hogy filmekben is hasonló szerepeket kellett eljátszania. Ez valószínűleg azért történt, mert a színész vékony és fiatalos, göndör hajú, nyughatatlan tekintetű.

Azt azonban érdemes megemlíteni, hogy Cera csodálatos színész. A Broadwayn 2014 óta játszik, 2018-ban pedig Tony-díjra jelölték a Legjobb férfi mellékszereplő kategóriában az egyik szerepéért.

10. Nicolas Cage – kalandvágyó fickó

Ha Nicolas Cage karrierjére próbálnál visszaemlékezni, valószínűleg a kalandfilmekben játszott szerepei jutnának eszedbe. A 80-90-es években azonban drámai és romantikus szerepeiről volt ismert. Az elmúlt 2 évtizedben azonban karakterei leginkább azzal foglalkoztak, hogy 60 másodpercig autókat lopkodtak, vagy rejtvényeket oldottak meg kincsvadászatok során. Filmjeinek többsége hasonló történettel rendelkezik, és a színészi játéka minden filmben ugyanaz marad.

11. Liam Neeson – keménykötésű, egykori különleges ügynök.

Ez az ír színész 1978 óta játszik filmekben, igazán változatos szerepeket alakítva. Liam csodálatos drámai színész, gondoljunk csak például a Schindler listájára. De amint feltűnt a Luc Besson forgatókönyve alapján készült Elrabolva című akciófilmben, a kasszasiker rendezők elkezdtek neki szerepeket ajánlani, mint volt különleges ügynökök vagy keményfiúk, akik történetesen jókor vannak jó helyen.

12. Ryan Reynolds – merész fickó, tele öniróniával és szarkazmussal.

Úgy tűnik, Ryan Reynolds valószínűleg önmagát alakította a Deadpool című filmben. Hiszen a való életben is egy optimista fickó, aki imádja az ironikus vicceket. Tulajdonképpen a többi karaktere is hasonlít egymásra – merész és magabiztos komikusok.

13. Kristen Stewart – ugyanaz, mint Bella az Alkonyatból.

Szinte minden Kristen Stewart által alakított karakter hasonlóan néz ki, és ugyanúgy viselkedik. Érdemes azonban megemlíteni, hogy a színésznő az utóbbi években egyre rendszeresebben szerepel független filmekben. Manapság a kritikusok dicsérik Stewart színészi tehetségét.

Melyik másik színészt, aki mindig ugyanazt a karaktert játssza, tennéd még fel erre a listára? Mondd el nekünk a hozzászólásokban.

via