Emberek Érdekesség

14 Amerikán kívül született híresség, aki egyedi genetikájával felpezsdíti a dolgokat

Egykor kívülállók voltak Hollywoodban, de akcentusukkal, külföldi kinézetükkel és művészi tehetségükkel sikerült elvarázsolniuk a dolgokat. Sokaknak könnyű a hírességeket Amerikához kötni, de vannak más országok is, amelyeket ezek a színészek és énekesek hazájuknak hívnak. Származásuk olyan egyedülálló gazdagságot és színt ad Hollywoodnak, amelyet sokan szeretünk.

Szeretnénk feldobni a napodat azzal, hogy megosztunk veled számos nem amerikai hírességeket, akik a tengerentúlról érkeztek Hollywoodba, hogy felrázzák a dolgokat.

1. Gal Gadot, Izrael

Gal Gadot 1985-ben született Rosh Ha’ayinban, és 18 évesen, 2004-ben megkoronázták Miss Izraelként. Korai modellkarrierjét követően harci kiképzőként szolgált az Izraeli Védelmi Erőknél, amely később előnyt jelentett számára, miközben a Wonder Woman-t alakította, ami nemzetközi hírnevet adó szerep volt számára.

2. Rihanna, Barbados

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

badgalriri (@badgalriri) által megosztott bejegyzés

Rihanna 1988-ban született St. Michael-ben, és kamaszként számos szépségversenyt nyert. Még iskolás volt, amikor egy barátja bemutatta őt a New York-i Evan Rodgersnek, a család egyik barátjának. Rodgers meghallgatta az énekét, és New Yorkba repítette, ahol a Def Jam Records szerződést kötött az énekesnővel, miután a hangja meggyőzte őket az elkerülhetetlen sikeréről.

3. Emilia Clarke, Anglia

A Londonban született, de Berkshire-ben nevelkedett brit Emilia Clarke 3 éves korában tudta, hogy a színészet a jövője, miután megnézte a Show Boat című musicalt. Clarke elkezdett járni a londoni Színművészeti Központba, és kisebb szerepeket játszott tévéműsorokban, de az áttörést a Trónok harca sorozatban Daenerys Targaryen szerepével érte el, amellyel világhírűvé vált. Mostanra megugrott a hírneve, és még a „Legkívánatosabb nőnek” is megválasztották.

4. Priyanka Chopra, India

Priyanka Chopra 1982-ben született Dzsamsedpurban, Indiában. Miss India lett, majd később a Miss World 2000 címet is elnyerte. Bár a színésznő repüléstechnikai mérnök szeretett volna lenni, számos szerepet kínáltak neki indiai filmekben, és csatlakozott Bollywoodhoz. Hollywood radarján a Quantico című sorozatban való szereplése után tűnt fel, és azóta olyan vígjátékokban szerepelt, mint a Baywatch és az Isn’t It Romantic.

5. Keanu Reeves, Libanon

Keanu Reeves 1964-ben született Bejrútban, angol édesanyától és hawaii édesapától. Reeves kínai, ír, portugál és angol származású. Miután szerepelt a kanadai Friss vér című filmben, a színész Hollywoodba költözött, és megkapta az áttörést jelentő szerepet a Veszedelmes viszonyok című filmben, ami beindította karrierjét, és olyan nagy sikerű filmekben kapott főszerepeket, mint a Mátrix és a Constantine, a démonvadász.

6. Natalie Portman, Izrael

1981-ben Jeruzsálemben született, valódi neve Natalie Hershlag, askenázi zsidó származású. Három éves korában a családja az Egyesült Államokba költözött, ahol a színésznőt 11 éves korában felfedezte egy ügynök egy pizzériában. Amidala hercegnő szerepe a Star Wars I. rész – Baljós árnyak című filmben hírnevet hozott neki. Portman folytatta a színészi tevékenységet, miközben pszichológiát tanult a Harvardon és a Csillagok háborúja filmjeit forgatta.

7. Charlize Theron, Dél-Afrika

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Charlize Theron (@charlizeafrica) által megosztott bejegyzés

Charlize Theron 1975-ben született Benoniban. Gyerekkorában balettórákra járt, és úgy gondolta, hogy profi balerina lesz, de egy térdsérülés véget vetett álmának, ezért inkább Hollywoodba repült, hogy színésznő legyen. Theronnak eleinte nem volt szerencséje, de miután egy bankban jelenetet rendezett, amiért nem fogadtak el egy csekket, egy ügynök odaadta neki a névjegykártyáját azzal a feltétellel, hogy megtanulja az amerikai angolt. Ezután az Ördög ügyvédjében játszott főszerepével meghódította Hollywoodot, majd A rém című filmben nyújtott alakításáért elnyerte a legjobb színésznőnek járó Oscar-díjat.

8. Lupita Nyong’o, Mexikó

Lupita Nyong’o Mexikóban született, miközben apja ott dolgozott, de egy évvel később visszatért Nairobiba. Iskolai színdarabokban játszott, és családjával együtt utazott, hogy színházba járjon. Amikor felnőtt, az Egyesült Államokba költözött, és a Yale Drámaiskolába járt. Nem sokkal később meglepte Hollywoodot a 12 év rabszolgaság című filmben nyújtott alakításával.

9. Nicki Minaj, Trinidad és Tobago

Onika Tanya Maraj eredetileg St. James-ből származik, ahol 1982 márciusában született. Családja 5 éves korában New Yorkba költözött, ahol művészet orientált középiskolába járt. Érettségi után felfedezte őt a Young Money vezérigazgatója, és elkezdett szerepelni a The Come Up sorozatban. De a Playtime Is Over című albumának megjelenése után azonban nemzetközi hírnevet szerzett énekesként.

10. Nina Dobrev, Bulgária

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Nina Dobrev (@nina) által megosztott bejegyzés

Valódi neve Nikolina Konstantinova Dobreva, és Szófiában született 1989-ben. 2 éves korában szülei Kanadába emigráltak. Torontóban a színésznő elkezdett modellkedni, és tinédzserként reklámokban szerepelt. Nem sokkal később ezeket filmes meghallgatások váltották fel, és Mia Jones szerepében átütő szerepet kapott A Degrassi gimi című filmben. Most a Vámpírnaplók főszerepéről ismert.

11. Wagner Moura, Brazília

Wagner Moura 1976-ban született El Salvadorban. Már korán érdeklődést mutatott a színészet iránt, és tinédzserként csatlakozott iskolájában az előadóművészet hallgatóinak közösségéhez. A színész újságírást tanult, de rövid tévés karrierje után úgy döntött, hogy követi az álmait, hogy színész lesz. Hamarosan szerződést írt alá számos brazil filmben való megjelenésről, de Pablo Escobar szerepe a Netflix produkciójában, a Narcos-ban volt az, amely hírnevet szerzett neki.

12. Sofía Vergara, Kolumbia

Sofía Margarita Vergara Barranquillában született 1972-ben. Fogorvos akart lenni, de egy nap egy fotós felfedezte a tengerparton. Ennek köszönhetően számos munkát kapott kifutómodellként és televíziós talk show műsorvezetőként. 2009-ben megkapta Gloria Delgado-Pritchett szerepét a Modern család című műsorban, amelyért 4 Emmy-jelölést kapott.

13. Djimon Hounsou, Benin

Djimon Hounsou eredetileg Cotonou-ból származik, ahol 13 éves koráig élt, mielőtt Franciaországba költözött. Egy véletlen folytán találkozott Thierry Mugler francia tervezővel, aki arra ösztönözte, hogy modell legyen. Így is tett, és néhány évig a párizsi kifutókon sétált, aztán új kalandok után kutatva az Egyesült Államokba költözött. Áttörő szerepe Joseph Cinqué megformálása volt Steven Spielberg Amistad című filmjében, majd később olyan díjnyertes kasszasikerekben szerepelt, mint a Gladiátor, a Véres gyémánt és az Aquaman.

14. James McAvoy, Skócia

Az 1976-ban Glasgow-ban született James McAvoy-t nem érdekelte a színészet, hanem inkább arra koncentrált, hogy pap legyen, amíg nem találkozott David Hayman színésszel, aki meglátogatta az iskoláját, és szerepet ajánlott McAvoy-nak A szomszéd szoba című filmben. Az élmény után McAvoy úgy döntött, hogy a Skót Királyi Zenei és Drámai Akadémián (RSAMD) fog tanulni. Nagy-Britanniában A Szégyentelenek című sorozatban játszott szerepe után vált híressé, de a Narnia krónikáiban Mr. Tumnus szerepében való debütálása volt az, amiért Hollywood beleszeretett.

Szerinted a külföldi létük előnyt jelentett ezeknek a tehetséges embereknek? Hiszed, hogy minél sokszínűbb Hollywood, annál érdekesebb? Oszd meg véleményedet kommentben!

via