Állatok

14 fotó albínó teknősökről, akik élő bizonyítékai a természet végtelen kreativitásának

Az esélye annak, hogy albínó állatot pillantsunk meg, közel a nullához, de ez csak megerősíti azt a tényt, hogy úgy néznek ki, mintha egyenesen a meséből léptek volna elő. Az ezzel a tulajdonsággal megajándékozott teknősök teljesen másképp néznek ki, némelyikük sárkányokra emlékeztet, míg mások úgy néznek ki, mint egy szelet sajt. Egyikük például olyannyira egyedi, hogy úgy született, hogy a szíve kívül volt. Tulajdonosa, Mike, mesélt nekünk egy kicsit többet az albínó teknősök iránti szeretetéről.

Minket teljesen hipnotizált ez a 15 fotó a teknőspáncélba bújt varázslatos állatokról.

Mike elmondta, hogy gyerekkora óta tart teknősöket, de 24 éves korában látta meg az első albínó teknősét. „Azonnal beleszerettem, mert ez olyasmi volt, amiről soha nem gondoltam volna, hogy létezhet. Az egyszínű sárga teknősök lenyűgöztek”.

A teknősök remek alternatívát jelentenek azoknak, akik nem tarthatnak szőrös állatokat. A kutyákhoz és macskákhoz hasonlóan a teknősök is kedvesek, szeretik a gazdájukat, és még ételért is könyörögnek, mint minden háziállat.

Azt is elmagyarázta, hogy nem csak a színük különbözteti meg őket a többi teknőstől. Míg a közönséges zöld teknősök kerülik az érintkezést, és igyekeznek minél gyorsabban elbújni. Az albínók látása kissé rossz, ezért nem bújnak el, ha meglátják az embert, hanem sokkal nyitottabbak és társaságkedvelőbbek.

Mike hozzátette, hogy a többi közönséges teknőssel ellentétben az albínóknak szükségük van az emberi társaságra a túléléshez. Színük miatt könnyen megállíthatók, és könnyű célpontjai a ragadozóknak.

Ez a Hope nevű teknős pedig híresség lett az interneten. Úgy született, hogy a szíve kívül volt, de Hope gondozójának köszönhetően már megünnepelte első születésnapját, és továbbra is boldoggá teszi rajongóit.

Más internetezők sem hagyhatták ki a lehetőséget, hogy megmutassák az albínó teknősöket, amelyeket találtak, vagy amelyek a tulajdonukban vannak.

Te láttál már albínó teknőst a valóságban? Milyen más természeti csodával találkoztál már?