Érdekesség

10 híresség, akik büszkén nevelnek LMBTQ+ gyerekeket

A queer (furcsa) gyerekek elég korán rájönnek, hogy különböznek másoktól. Egy tanulmány szerint a 9-10 éves gyerekek 1%-a vallja magát melegnek, biszexuálisnak vagy transzneműnek. Ebben a helyzetben különösen fontos, hogy a szülők megértőek és figyelmesek legyenek gyermekeikkel szemben. Szerencsére egyre több hírességet látunk, akik példát mutatnak az elfogadásról és a feltétel nélküli szeretetről.

Örömmel osztunk meg veletek 10 olyan sztárszülőt, akik büszkén nevelnek LMBTQ+ gyerekeket.

Charlize Theron

Charlize Theron 2012-ben fogadta örökbe lányát, Jacksont, akit először fiúként mutatott be a világnak. A színésznő azonban egy 2019-es interjújában elárulta, hogy Jackson transznemű lány. Charlize Theron, akinek Jackson és húga, August jóléte a legfontosabb, hangsúlyozta a helyes névmások használatának fontosságát: a fiúként való emlegetés sérti lánya érzéseit.

Cynthia Nixon

Cynthia Nixon 2018-ban hozta nyilvánosságra, hogy legidősebb gyermeke transzneműnek vallotta magát, egy Instagram-posztban, amelyben azt írja, hogy büszke a fiára, Seph-re. A színésznő ezután egy interjúban megemlítette, hogy meglepte a közvélemény reakciója, pontosabban annak hiánya: az emberek támogatták, „de általában nem volt nagy ügy”.

Cher

Cher, aki köztudottan támogatja az LMBTQ+ közösséget, bevallotta, hogy amikor a saját gyermeke elmondta neki az átalakulásról szóló döntését, az énekesnőnek nem volt könnyű feldolgoznia. Cher transznemű fia, Chaz 2010-ben fejezte be a folyamatot, és bár édesanyja eleinte küzdött, gyermeke sosem kételkedett az iránta érzett szeretetében.

Alec Baldwin

Alec Baldwin és exfelesége, Kim Basinger lánya, Ireland a rapper Angel Haze-zel volt kapcsolatban. Bár a pár már nincs együtt, ez megtanította Alecet arra, hogy nyitottabb legyen: megosztotta, hogy Ireland azt mondta neki, hogy egy adott személyhez azért vonzódik, aki, nemtől függetlenül.

Angelina Jolie és Brad Pitt

2008-ban Angelina Jolie és Brad Pitt legidősebb biológiai gyermeke, Shiloh, akit lánynak született, azt kérte tőlük, hogy Johnnak szólítsák. Az egykori pár gyermeke a színésznő szerint „szeret mindenféle fiús dolgot viselni”, a sztárszülők pedig tiszteletben tartják ezt a választást, jó példát mutatva ezzel minden anyukának és apukának.

Sting

Embed from Getty Images

Eliot Sumner, Sting és felesége, Trudie Styler gyermeke születésekor női nevet kapott. Ő azonban nem csak egy bizonyos nemmel azonosul: úgy véli, hogy ezekre a címkékre nincs szükség. Amikor a neméről kérdezték, Eliot egyszerűen „zenészként” jellemezte magát.

Billy Ray Cyrus

Billy Ray Cyrus lánya és a Disney-csatorna egykori sztárja, Miley Cyrus 2015-ben vallotta magát pánszexuálisnak. Bevallotta, hogy gyerekkorában nem volt biztos a szexualitásában: „soha nem utalt arra, hogy szeretett lány lenni”. Még mielőtt a szülei megtudták volna, Miley biztos volt benne, hogy megértik őt, ami nem meglepő: Billy Ray Cyrus az LMBT támogatója, és mint ilyen, a diszkriminatív törvények ellen emelt szót.

Will Smith és Jada Pinkett

A hollywoodi házaspár lánya, Willow Smith nemrég vallotta be, hogy biszexuális, és azt is megemlítette, hogy tetszik neki a nyitott kapcsolat gondolata. Ez a Table Talk egyik epizódjában történt. Willow édesanyja azt mondta, hogy neki nincs ezzel semmi baja, amíg a lánya boldog.

Sia

Sia 2019-ben örökbe fogadott 2 fiút, akik akkor már mindketten 18 évesek voltak, és kiöregedtek a nevelőszülői rendszerből. Az egyik fia az énekesnő szerint melegnek vallotta magát. Sia soha nem említi a nevét, hogy megvédje a személyazonosságát. Kicsit később, 2020-ban bejelentette, hogy nagymama lett, mivel kisebbik fia 2 gyermekes apuka lett.

Johnny Depp

2015-ben Johnny Depp és Vanessa Paradis lánya, az akkor 16 éves Lily-Rose Depp részt vett a The Self Evident Truths projektben. Ez a kampány a szexuális fluiditást hivatott népszerűsíteni – azoknak szól, akik bármi olyannak vallják magukat, ami nem 100%-ban heteroszexuális. A híresség apukája a The Self Evident Truths „We Are You” pólóját is viselte, hogy támogassa Lily-Rose-t.

Szerinted ki a legjobb sztárszülő ezen a listán?