Életmód

16 vendég, akinek akadt némi problémája a kiszolgálással

Akadnak olyan vendéglátósok, akiknek gőzük sincs róla, hogyan is kellene viselkedniük. Az alapvető higiéniai szabályokat pedig még csak hírből sem ismerik. Ezeknek a személyeknek semmi keresnivalójuk nem lenne a vendéglátóiparban, ugyanis nem csak a vendégeknek okoznak kellemetlenséget és bosszúságot. Azok a vendéglátósok is megisszák a levét a nemtörődömségüknek, akik szakszerűen és lelkiismeretesen próbálják végezni a munkájukat. Hajlamosak ugyanis az emberek egy kalap alá venni őket, ezzel pedig az ő hírnevükön is csorba esik.

1. Amikor a pincér kihozta a pörköltet, észrevettem, hogy az egyik darab nokedli távol van a többitől a tányér szélén, és fehérebb is azoknál. Megpróbáltam beljebb lökni a villámmal, de nem mozdult. Megnéztem közelebbről, és kiderült, hogy az nem is nokedli, hanem egy használt rágó. Azonnal szóltam a pincérnek, akik bocsánatot kért, majd fogta, és visszatette a szájába.

2. A Balatonon a kukoricát áruló bácsi homlokáról patakokban folyt a verejték egyenesen a kukoricákra. Amikor ezt szóvá tettük neki, legyintett egyet, majd így szólt:

– Ez is sós, az is sós, higgyék el, észre sem vehető a különbség.

3. A pincér leejtette a bécsi szeletemet a földre, mielőtt odaért volna vele az asztalomhoz. Nem esett kétségbe, ugyanis gyorsan visszarakta a tányérra, majd lerakta elém, mintha mi sem történt volna.

– Ezt most komolyan gondolod?! – kérdeztem tőle.

Erre ő:

– Nyugi haver, reggel felmosták a padlót.

4. Még javában étkeztünk, amikor a pincér odarohant hozzánk, és így szólt:

– Tudom, hogy még esztek, meg minden, de elkérhetném esetleg előre a borravalót? Azt hiszem, hogy kb. fél órán belül ki fognak rúgni engem.

5. Kértünk két pohár üdítőt, de a pultos az egyik poharat túltöltötte, ezért a szemünk láttára leivott belőle, majd lerakta elénk, mintha mi sem történt volna.

6. Jeleztem a pincérnek, hogy nem elég meleg a leves, mire ránézett a tányéromra és közölte, hogy szerinte meg pont jó hőmérsékletű. Megkérdeztem tőle, hogy ezt mégis miből állapította meg, mire azt mondta, hogy miközben kihozta nekem, beleért a hüvelykujja.

7. Nem tudtam dönteni, hogy mit rendeljek, ezért megkérdeztem a pincérnőt, hogy mit tudna ajánlani, mire elkezdte forgatni a szemét, és nem válaszolt. Még egyszer megkérdeztem tőle, ekkor pedig azt mondta, hogy a szemben lévő éttermet az utca másik oldalán.

8. Megkérdeztem a pincértől, hogy mi van az étlapon szereplő csirketekercsben, mire a pincér:

– Fogalmam sincs, mert még én sem kóstoltam.

9. Már vagy 45 perce vártunk az ételünkre, amikor odajött hozzánk a pincér, és megkérdezte, hogy tudnánk-e várni még kb. fél órát, mert beugrott a főnök lánya a barátjával, és ugyanazt rendelték mint mi, ezért a mi elkészült ételünket odaadnák nekik.

10. Somlóit rendeltem desszertnek, de gesztenyepürét kaptam helyette. Amikor jeleztem a pincérnek a tévedést, csak ennyit válaszolt:

– És ez miért akkora probléma? Hiszen majdnem ugyanúgy néznek ki.

11. Kértem egy pohár aranyászokot, mire a pincérnő egy pohár ananászlevet hozott ki nekem. Szóltam neki, hogy én nem ezt rendeltem, mire azt mondta, hogy kicseréli, ha szeretném, de jó lenne, ha megtanulnék artikulálni.

12. A strandon a fagyis bácsi ahelyett, hogy vízben elöblítette volna a fagyiskanalat, inkább tisztára nyalogatta, majd folytatta vele a fagyi kanalazását.

13. Azt követően, hogy a szomszédos asztaltól felálltak és távoztak a vendégek, az egyik pincér leült az asztalhoz, és jóízűen elfogyasztotta az általuk otthagyott maradékot.

14. Palacsintát rendeltem a strandon, és amikor megkaptam, jeleztem, hogy én nem kértem rá porcukrot. Erre a 80 év körüli bácsika elkezdte róla lefújni a porcukrot, miközben majd elájult az erőlködéstől.

15. Kértem ketchupot a pincérsráctól, mire közölte velem, hogy az étteremben elfogyott az összes, de úgy emlékszik, hogy az autójában még van valahol egy üveggel, ezért hátramehetnék vele, és együtt megkereshetnénk.

16. Kimentem a mosdóba az étteremben, majd amikor visszaültem a helyemre, a szomszéd asztalnál ülő hölgy odasúgta nekem, hogy amíg távol voltam, a pincér odament a tányéromhoz, és beleevett az ételembe.

Amikor kérdőre vontam a pincért, azt mondta, hogy csak leellenőrizte, hogy jó-e.

via