Érdekesség

35 évvel a „Dirty Dancing” után Jennifer Grey végre újra virágzik, miután megbékélt a hibával, ami tönkretette a karrierjét

Az emberek évtizedek óta úgy döntenek, hogy a szépségszabványoknak való megfelelés érdekében kés alá fekszenek. Néha azonban az elért eredmények nem éppen a vártnak megfelelőek, és Jennifer Grey színésznő első kézből tudja, mit jelent ez. A 62 éves nő ma megnyílt arról az egy beavatkozásról ”a pokolból”, amely örökre kihatott a karrierjére. De azt is megosztja, hogyan tanította meg az idő, hogy folytassa és nézze a dolgok jó oldalát.

Az édesanyja azt mondta neki, hogy csináltassa meg az orrát.

Mivel édesapja egy Oscar-díjas színész, édesanyja pedig egy híres énekesnő és színésznő volt, Jennifer Grey számára nem volt idegen a filmipar, és felnőttként szülei nyomdokaiba akart lépni. A feltörekvő színésznő édesanyja, Jo Wilder azonban azt javasolta neki, hogy ha karriert akar csinálni a reflektorfényben, aláveti magát egy orrplasztikának.

Grey visszaemlékszik anyukája tanácsára: „Túl nehéz téged castingolni. Könnyítsd meg nekik”. És bár akkoriban a fiatal nőt felzaklatták anyukája szavai, ma már bevallja: „Szeret engem, szeretett, mindig is szeretett, és pragmatikus volt”.

Elvégre mind az édesanyja, mind az édesapja orrplasztikát végeztetett, és tudták, mi kell ahhoz, hogy Hollywoodban érvényesüljenek. A fiatal Grey azonban ellenállt a beavatkozás gondolatának, és elmagyarázta: „Teljesen orrplasztika-ellenes voltam”.

Megahírnév, majd csalódás

Akkor még nem tudta, hogy a hírnév a sarkon túl várta, és az élete teljesen átalakul. Grey ugyanis 27 évesen világhírnévre katapultált, miután megkapta az 1987-ben bemutatott Dirty Dancing című film 2 főszerepének egyikét. Ő játszotta „Baby” Housemant, egy fiatal nőt, aki beleszeret a Patrick Swayze által alakított tánctanárába.

És bár Grey a film kolosszális sikerének köszönhetően egy időre Hollywood legnagyobb sztárja lett, karrierje azonban nem robbant be úgy, ahogy azt egyesek várták.

Felismerhetetlenné vált

Grey ekkor adta be végül a derekát, hogy kés alá feküdjön. Az első orrműtétjét nem sokkal a Dirty Dancing után végeztette el, amit nem sokkal később egy második orrplasztika követett. Ám kifejtette, hogy ez a döntés átalakító hatással volt rá.

Elárulta, hogy a második beavatkozás után annyira megváltozott az arca, hogy Michael Douglas színész egy filmbemutató alkalmával fel sem ismerte őt. Grey felismerte, hogy ez az átalakulás visszafordíthatatlan hatással lesz a jövőjére. Bevallotta: „És ez lett a dolog, a gondolat, hogy egyik napról a másikra teljesen láthatatlan leszek. A világ szemében már nem én voltam”.

A karrierjére is hatással volt.

A színésznő a műtét után még sokáig bánta döntését, amit ő „a pokol orrműtétjének” nevezett. Úgy véli, hogy védjegyévé vált orrának elvesztése hátrányosan befolyásolta a karrierjét, és megakadályozta abban, hogy sikeresebb színésznő legyen. Megnyílt, és azt mondta: „Hírességként mentem be a műtőbe, és névtelenül jöttem ki”.

Később kisebb vendégszerepeket kapott olyan sorozatokban, mint a Jóbarátok és a Doktor House, valamint olyan tévéfilmekben, mint az A Case for Murder és az Eyes of a Witness. 2010-ben végre ismét bekopogtatott hozzá a siker, amikor megnyerte a Dancing with the Stars című táncversenyt.

Mostanra kiteljesedett és virágzik.

Ma, 62 évesen a színésznő jobban érzi magát a bőrében, mint valaha. Megjegyzi: „Soha nem éreztem még úgy, mint mostanában”. Pozitívan kiált fel: „Szívem mélyén hiszem, hogy egy nő életének második fele a legjobb fele”. Ami azt illeti, ezekben a napokban Grey elfoglalt és virágzik. Megírta memoárját, és még a Dirty Dancing folytatásán is dolgozik, 35 évvel azután, hogy az első film híressé tette.

Ráadásul mostanra belső békére lelt, miután elgondolkodott múltbéli döntéseiről és arról, hogy miért tartották távol Hollywoodtól. Azt mondja: „Nagyon sok energiát fordítottam arra, hogy kitaláljam, mit rontottam el, miért száműztek a királyságból”. Hozzáteszi: „Ez egy hazugság. Magamat száműztem.”

Mit gondolsz Jennifer Grey történetéről? Voltál már plasztikai műtéten, és milyen tapasztalatokat szereztél utána?

via