Érdekesség

5 stílustitok Diana hercegnétől, amiről valószínűleg még nem hallottál

Diana hercegné stílusáról már sok mindent mondtak és írtak, de ő még manapság is meglep minket. Kiderült, hogy számos olyan stílustitka volt, amiről kevesen tudnak, és némelyikük egészen szokatlan. Diana például egy különleges technikát alkalmazott arra, hogy a tiaráit a hajába olvassza, volt egy gyűjteménye a „dekoltázstáskákból”, amelyek a hírnevét védték, és ritkán viselt kesztyűt (nem véletlenül).

Alaposan áttanulmányoztuk Diana hercegné fotóarchívumát, és találtunk 5 érdekes divattrükköt, amelyek egyedivé és a korabeli királyi személyekhez képest szokatlanná tették stílusát.

A tiaráit természetes módon a hajába olvasztotta.

A brit királyi család tagjaként Diana hercegnőnek elég gyakran kellett tiarát viselnie. Kitalált egy okos megoldást, aminek segítségével a tiarák természetesnek tűntek a fején. Olyan színű szalagokat használt, amelyek illettek a haja színéhez, és ezeket a szalagokat tekerte a tiarája aljára. A fenti képen jól látható, hogyan működött ez a trükk.

Harisnyanadrágot használt, hogy feldobja királyi megjelenését.

Ahelyett, hogy semleges színű harisnyákat választott volna, Diana gyakran viselt olyan harisnyákat, amelyek illettek a ruháihoz, amitől azok biztosan feltűnőbbek lettek. Diana a kockázatosabb mintákat is szerette. Például néha olyan harisnyát viselt, amelynek hátulján vékony, függőleges fekete vonalak voltak, amelyek kis játékos szalagokkal végződtek közvetlenül a cipője felett.

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Kis retikülöket használt, hogy eltakarja a dekoltázsát a paparazzók elől.

Ha jobban megnézed a Diana hercegnéről készült fényképeket, amelyeken rendezvényeken vesz részt, észreveheted, hogy gyakran a mellkasához szorítja a retiküljét, amikor kiszáll az autókból. Mivel a walesi hercegné a világ egyik legtöbbet fényképezett embere volt, nem akarta, hogy a róla készült előnytelen fotók bekerüljenek az újságokba és magazinokba. A kis táskákkal takarta el a dekoltázsát, amikor mélyen kivágott ruhákat viselt, és még a „dekoltázstáskák” nevet is felvették.

Szinte soha nem viselt kesztyűt.

A walesi hercegné gyakran használta ruhatárát arra, hogy fontos üzeneteket közvetítsen, és befolyásolja az emberek megítélését. Megszegte például a királyi protokollt, amikor nem viselt kesztyűt az emberek üdvözlése közben. Szeretett melegséget és energiát cserélni az emberekkel, amikor megfogta és megrázta a kezüket, ezért elhagyta a kesztyűt a közvetlenebb érintkezésért.

Igazi trendteremtő volt, amikor az ékszerek viseléséről volt szó.

Embed from Getty Images

Diana hercegnő sok szempontból, így a divat terén is trendteremtő volt. A fenti fényképen például az látható, hogy gyűrűt visel a kisujján, jóval azelőtt, hogy ez trenddé vált volna.

Embed from Getty Images

Diana a divatban is kockázatot vállalt, amikor egy filmbemutatóra nyitott hátú, bő ujjú bársony ruhát választott. De a legpikánsabb része ennek a megjelenésnek a csupasz hátán végigfutó hosszú gyöngysor volt. Azóta sok híresség és divatrajongó megismételte ezt a trükköt.

A világ azután kezdett megőrülni a személyre szabott nyakláncokért, miután láttuk Carrie Bradshaw-t, aki egy „Carrie” medállal ellátott nyakláncot viselt. De Diana jóval Carrie előtt indította el ezt a trendet, amikor egy D betűs medált viselt, ez a kis ékszer pedig vidáman és játékosan nézett ki a hercegné nyakán.

Neked tetszik Diana hercegné stílusa? Melyik a kedvenc megjelenése és miért?