Érdekesség

7 finom részlet, amitől varázslatos módon 10 évvel fiatalabbnak fogsz tűnni

Az idő repül, de visszafordíthatjuk, ha helyesen járunk el. Kiderült, hogy plasztikai műtét nélkül is elég könnyű fiatalnak látszani. Az egészséges életmód mellett van néhány nem is olyan nyilvánvaló trükk, ami megzavarhatja az emberek megítélését a valódi életkorodról.

Megosztunk 7 titkot, amelyekkel éveket faraghatsz le a korodból.

1. Viselj farmert

A farmer, különösen a szakadt farmerek fiatalosnak és divatosnak tűnnek (feltéve, hogy jól kombinálod őket). Laza hangulatot árasztanak, és kevésbé tűnsz komolynak és hivatalosnak. Emellett magasabbnak és vékonyabbnak is tűnsz tőlük. Jobb, ha inkább a modern szabást választod, mintsem a fél lábszárközépig érő vagy a bermuda fazont.

2. Frufru

A frufru teljes mértékben megváltoztatja a játékot, ha a korod elrejtéséről van szó. Tökéletesen elrejti a homlokráncokat és keretezi az arcodat. Emellett kisebbnek is láttatja az arcodat.

A frufrut könnyű a saját igényeidre „szabni”. A tagolt vagy hosszú frufru minden arcformához illik. A szögletes frufru kontúrozza az arcot, az oldalsó pedig lágyítja az arcvonásokat.

3. Fehér tornacipő

A fehér tornacipő tökéletes, ha fiatalos megjelenésről van szó. További előnye, hogy könnyen kombinálhatóak ruhákkal, és nem számít, hány éves vagy, mindig jól fogsz kinézni. Viselheted őket farmerrel, ruhával, szoknyával, leggings-szel és bármi mással, ami a szekrényedben van.

4. Piros rúzs

Egy tanulmány szerint a piros rúzs viselése növeli az arcvonások közötti kontrasztot. A rózsás arcú és ajkú résztvevőkről úgy gondolták, hogy fiatalosabbnak tűnnek. A helyzet az, hogy az ajkak pirossága a szemünk és a szemöldökünk fényességével együtt csökken, ahogy öregszünk. Ezzel szemben a bőrünk sötétebbé válik.

Szerencsére ezt könnyen korrigálhatjuk egy tubus vörös rúzzsal.

5. Bob frizura

A hajunk idővel elvékonyodik, és már néhány centi levágása is több volument ad. A klasszikus bob feldobja az arcodat, megemeli az arccsontodat, és magasabbnak láttatja az állkapocsvonaladat. Az állig érő haj oválisnak láttatja a vékony arcot, és az 50 feletti nőknek érdemes a nagyon rövid bob frizurát választaniuk.

6. Fekete keretes szemüveg

A keret nélküli szemüvegektől idősebbnek tűnhetsz, és nem illenek az öregedő arcbőrhöz. A vastag fekete kerettel ellátott szemüvegek pillanatok alatt modernizálják a megjelenésedet. Érdekes, hogy tökéletesen passzolnak az ősz hajhoz. Megpróbálhatod a túlméretezett keretek viselését is, hogy elrejtsd a ráncokat, és minden figyelmet a szemüvegedre terelj.

7. Vastag szemöldök

A világos szemöldök nem nyújt semmilyen arckontrasztot – fakónak és fáradtnak tűnsz tőle. A bozontos szemöldök jó arra, hogy az arcod frissnek és fiatalnak tűnjön. Szóval dobd el a csipeszt, és szerezz be kókuszolajat. A szemöldöködet ceruzával is megrajzolhatod, amíg arra vársz, hogy kinőjön.

Milyen trükkökkel szoktál fiatalabbnak tűnni? Milyen dolgoktól tűnsz azonnal 10 évvel idősebbnek?

via