Érdekesség Film

7 színész, akik megosztották az igazságot leghíresebb szerepeikről

Egy tanulmány szerint a színészeknek mindössze 2%-a él meg a szakmájából. Ráadásul hihetetlenül keveseknek adatik meg az a szerencse, hogy világhírnévre tegyenek szert, és sikersorozatokban vagy megafranchise filmekben szerepeljenek. De gyakran elfelejtjük, hogy a színészek életének valósága sokkal kevésbé csillogó, mint amit a képernyőn látunk. És a karaktereket, akiket a legjobban imádunk, néha ugyanazok az emberek utálják, akik őket alakítják. Ez azért van, mert végül is a színészetnek is sok hullámvölgye van, mint minden más munkának.

Mi szeretünk mélyre ásni és feltárni a legrejtettebb titkokat szeretett sorozataink mögött. Íme néhány váratlan igazság, amelyet Hollywood legnagyobb színészei elárultak.

1. „Azt gondoltam, hogy ez a legrondább frizura, amit valaha láttam.”

Soha egy hajvágás nem kapott akkora figyelmet és népszerűséget, mint Rachel Green frizurája a Jóbarátokban. Mégis, talán megdöbbenünk, ha megtudjuk, hogy Jennifer Aniston egyáltalán nem rajongott karaktere frizurájáért. Évekkel azután, hogy a szeretett sorozat véget ért, a színésznő nyíltan beszélt a meglepetéséről, mondván: ”Szerintem ez volt a legrondább frizura, amit valaha is láttam”.

2. Azt mondták neki, hogy mosolyogjon többet, különben elveszíti az állását.

Az angol színész az azonos című regénysorozaton alapuló népszerű Alkonyat sorozatban játszott merengő vámpírszerepének köszönhetően vált híressé. Robert Pattinson pedig elárulta, hogy a producerek azt szerették volna, ha a könyv sötét karakterének egy ragyogóbb változata lenne.

Ő azonban pont az ellenkezőjét tette, és nagy fintorral játszotta el a szerepet. Ez odáig fajult, hogy az ügynökei azt mondták neki: „Az ellenkezőjét kell csinálnod annak, amit most csinálsz, különben még ma kirúgnak”.

3. Azt a kövér jelmezt viselni „megalázó volt”.

2001-ben Gwyneth Paltrow-nak kövér jelmezt kellett viselnie Rosemary szerepéhez A nagyon nagy ő című filmben. Évekkel később a színésznő elárulta, hogy nagyon nem szerette a filmet, és „katasztrófának” nevezte.

Azt is bevallotta, hogy kellemetlenül érezte magát azon az első napon, amikor a jelmezt kellett viselnie: „Annyira szomorú volt. Annyira zavaró volt. Senki sem nézett rám, mert elhízott voltam. Megalázva éreztem magam.”

4. A köpenyének szörnyű szaga volt.

Kit Harington évekig játszotta Havas Jon-t, a Trónok harca című sikersorozat egyik főszereplőjét. És mivel Deres hideg földjéről származik, gyakran láthattuk őt a bolyhos, fekete köpenyében. Egy tévéinterjúban azonban az angol színész panaszkodott erre a jelmezre: „Egy tonnát nyom, [és] borzalmas szaga van” – folytatta, elárulva, hogy „minden évben súlyt adtak hozzá”.

5. Arra kérték, hogy „nézzen ki szebben”, amikor sír.

2007-ben Jessica Alba A Fantasztikus Négyes és az Ezüst Utazó című sci-fi akciófilm egyik főszereplője volt. A színésznő 3 évvel később nyíltan beszélt arról, hogy nem tetszett neki a szerep forgatásának élménye, és elárulta, hogy a rendező folyamatosan kommentálta az arckifejezését, sőt, még azt is kérte tőle, hogy nézzen ki szebbnek, amikor sír.

Elárulta, hogy azt mondta neki: „Túl valóságosnak tűnik. Túl fájdalmasnak tűnik. Nem tudnál szebb lenni, amikor sírsz? Ne csináld ezt az arcoddal. Csak legyen lapos.”

6. A karaktere a Te című sorozatban „taszítja” őt.

Penn Badgley színész 2018 óta alakítja Joe Goldberget, a Te című sorozat főszereplőjét. Joe egy megszállott zaklató, aki a sorozat előrehaladtával sok szörnyű dolgot tesz. A sorozat népszerűsége miatt azonban sokan rajonganak a karakterért.

Badgley azonban elárulta, hogy ő maga nem rajong a karakteréért: „Sok mindent nem szeretek benne. Hogy őszinte legyek, szinte semmit nem élvezek benne”.

7. Minden egyes héten platinaszőkére kellett festetnie a haját.

Ő alakította a szőke hajú ellenfél, Draco Malfoy szerepét a Harry Potter-franchise-ban. A valóságban azonban Tom Felton színésznek barna haja van. A színész bevallotta, hogy a szerepéhez szükséges platinaszőke hajfestés volt az, amit a legkevésbé szeretett benne. Egy másik interjúban elárulta, hogy minden egyes héten szőkítenie kellett a haját a szerep miatt, és ez az oka annak, hogy megkönnyebbült, amikor a franchise véget ért.

Szerinted a színészet bonyolult és kihívásokkal teli munka? Melyik volt a legmegdöbbentőbb tény, amit megtudtál?