Életmód Érdekesség

7 testrész, amelyet egész életedben rosszul tisztítottál meg

Körülbelül 2368 baktériumfaj létezik csak a köldökben, talán több is, mégis a higiéniáját gyakran elhanyagolják. A fültisztító pálcika használata a fülzsír kitisztításához valójában veszélyes és felesleges. Mint kiderült, végig rosszul tisztítottuk testrészeinket, és több kárt okoztunk, mint hasznot.

Olyan módszereket találtunk, amelyek segítségével tested egyes részeit a megfelelő módon tisztíthatod meg. A végén találsz egy bónuszt a biztonságos tisztításról, ha piercinged van.

1. Köldök

Legtöbbünk vagy figyelmen kívül hagyja a köldök tisztaságát, vagy rosszul tisztítja. A köldököt állítólag hetente egyszer és meghatározott módon meg kell tisztítani. Márts bele egy vattapamacsot egy kis gyógyszertári alkoholba, és ezzel tisztítsd meg a belsejét. Ismételd meg, amíg a vatta nem tisztán kerül ki. Utána használj egy tiszta vattát, hogy megszabadulj az alkoholtól. Kerüld a testápoló használatát.

2. Fülek

Ez magától értetődik, de a körmöd vagy bármilyen más dolog használata a fülzsír kitisztításához abszolút nem oké. Ehelyett használj néhány csepp babaolajat vagy glicerint a zsír megpuhítására. 1-2 nap elteltével óvatosan önts bele meleg vizet egy szemcseppentő vagy gumiból készült fecskendő segítségével. Fordítsd a fejedet a másik oldalra, hogy kiengedd a vizet. Töröld le egy törülközővel, és ismételd meg a műveletet, ha szükséges. Fültisztító pálcikával is tisztíthatod a fül külső területét.

3. Nyelv

Szakértők szerint a nyelv kaparása a leghatékonyabb módszer a tisztítására. A nyelvedet ugyanolyan gyakran kell tisztítani, mint a fogaidat. Helyezz egy kaparót a nyelv hátsó részére, és lassan hozd előre egy kis nyomással. Ha öklendezel tőle, szükség szerint módosítsd a nyelvkaparó elhelyezkedését amilyen gyakran csak szükséges.

4. Könyök

A könyöködet elsötétítő elhalt hámsejtek felhalmozódásának elkerülése érdekében ajánlott hetente egyszer vagy kétszer hámlasztani őket. Használhatsz házi bőrradírt, vagy vásárolhatsz egyet a boltban, de a legfontosabb itt az, hogy körkörös mozdulatokkal, gyengéden dörzsöld. A túl nagy nyomás csak tovább rontja.

5. Fejbőr

A szennyeződés felhalmozódását a fejbőrön az elhalt sejtek vagy akár a hajápoló termékek túlzott használata okozhatja. Tisztításához öblítsd le teljesen a hajadat, mielőtt sampont használnál. Ezután keverj össze vizet a samponnal, és vidd fel a fejbőr területére. Ha balzsamot használsz, akkor csak a haj végére tegyél.

6. Arc

A habzó szappanok és lemosók valóban kiszárítják a bőrt, ezért kerüld őket. Használj enyhe tisztítót langyos vízzel együtt az arcmosáshoz. Hagyd 60-90 másodpercig az arcodon, mielőtt lemosod.

7. Hát

A test mosása során a hát mosása talán a legbonyolultabb dolog. Annak érdekében, hogy jól csináld, kezdd száraz kefével. Ezután folytasd a szokásos súrolással egy hosszú luffa vagy hámlasztó szivacs segítségével.

Bónusz: Hogyan tisztítsd a testedet, ha piercinged van

Egy piercingszakértő szerint a piercing tisztításának és ápolásának legjobb módja a sóoldat használata. A só és a meleg víz enyhe kompressziója kitisztíthatja a sejttörmeléket és serkenti a vér áramlását a területen.

Mindvégig megfelelően tisztítottad ezeket a testrészeket, vagy megleptünk? Vannak olyan trükkök, amelyeket hozzá szeretnél adni?