Érdekesség

8 dolog III. Károly királyról, ami lehetővé teszi, hogy közelebbről megismerjük őt

Mindannyiunknak, így a királyi családtagoknak is megvannak a saját mindennapi szokásaink és személyes preferenciáink, amelyek egyéniségünket adják. És mivel Károly herceg III. Károly király lett, aki édesanyját, II. Erzsébet királynőt követi a trónon, szerettünk volna részleteket megtudni az uralkodó mindennapjairól. Így többet tudhatunk meg az új királyról, beleértve a rituáléit, azt, hogy mit szeret, és azt is, hogyan fejezi ki legjobban az érzelmeit.

Olyan kevéssé ismert tényeket szeretnénk megosztani veletek az új királyról, amelyek segítségével úgy érezhetitek, hogy sokkal közelebbről ismeritek őt.

Naponta ötször cserél ruhát

Az új uralkodó mindig is híres volt elegáns és aprólékos stílusérzékéről. Ez pedig azt jelenti, hogy rengeteg időt és figyelmet fordít a ruhaválasztására. Sőt, kiderült, hogy gyakran naponta ötször is átöltözik. A stílusszakértők pedig megjegyezték, hogy „sosem követi a trendeket, mégis sikerül olyan stílusosan kinéznie”.

Ágyával és vécéülőkéjével együtt utazik

Egy szerző, aki egyben Diana hercegnő megbízható életrajzírója is volt, megemlítette, hogy az uralkodó saját vécéülőkéjével utazik, többek között akkor is, amikor közeli barátai vidéki otthonába megy. Azt is hozzátette, hogy saját ortopéd ágyát, valamint két skót tájképet is magával visz.

Azt írta: „Amikor barátai vidéki házaiba utazott, előző nap érkezett egy teherautó, amely az ágyát, a bútorokat és még a képeket is magával hozta”.

Imádja olvasni a Happy Pottert

Ahogy világszerte milliók, úgy a király is nagy rajongója a fantasy-sorozatnak, és a hírek szerint szívesen olvassa fel a könyveket felesége, Camilla unokáinak. A király hitvese elárulta: „Néha, amikor a férjemmel Skóciában vagyunk, Harry Pottert olvas nekik.” Azt is hozzátette: „És ő adja az összes hangot, mert zseniálisan tud mimikázni”.

Nem ebédel

Károly király, amikor csak teheti, kihagyja az ebédet. Egy korábbi királyi tudósító megjegyezte: „Az ebédet luxusnak tartja, ami a munkája útjában áll, ezért későn reggelizik, és végigdolgozza a napot.”
Ami a reggelit illeti, egykori séfjük elárulta, hogy a királyi szeret gyümölcsöt vagy főtt tojást enni. Hétvégén pedig szívesebben kényezteti magát sajtos tükörtojással.

Írt egy gyerekkönyvet

Az angol király írt egy könyvet gyerekeknek The Old Man of Lochnagar (A lochnagari öreg) címmel. A könyv 1980-ban jelent meg, amikor a harmincas évei elején járt. Úgy tűnik, hogy korábban ezt a történetet kisebb testvérei, András és Eduárd herceg szórakoztatására mesélte, amikor még kicsik voltak. A meséből animációs rövidfilm is készült.

Nagyon keményen dolgozik

Az uralkodóhoz legközelebb álló és a mindennapjaiban osztozó emberek megerősítik, hogy szeret elfoglalt és produktív lenni. Egy királyi szerkesztő és kommentátor elárulta: „Ő egy abszolút munkamániás”, hozzátéve, hogy „soha nem áll le”. Ami azt illeti, csak 2019-ben 521 elfoglaltságot teljesített, köztük 145 hivatalos látogatást, ceremóniákat, sporteseményeket, koncerteket és jótékonysági rendezvényeket.

Szenvedélyes a biogazdálkodás iránt

Köztudott, hogy már régóta a biogazdálkodás szószólója, és 35 évig tulajdonolt egy farmot. A gazdaságból származó termékekből még egy Waitrose Duchy Organic nevű márkát is indított, amelyet a szupermarketekben árulnak. Azonban 2020-ban kiderült, hogy az akkori herceg nem fogja meghosszabbítani a farm bérleti szerződését. Nem tudta elkötelezni magát újabb 20 évnyi gazdálkodás mellett, mert fel kellett készülnie arra, hogy ő lesz a következő uralkodó.

Tehetséges festő

Az uralkodó kreatív oldala a festészetre is kiterjed, amit úgy jellemzett, mint „az egyik legpihentetőbb és legterápiásabb gyakorlat, amit ismerek”. Kifejtette, hogy ez a hobbi „felfrissíti a lélek olyan részeit, amelyeket más tevékenységek nem érnek el”. Sőt, Károly király bevallotta, hogy azután kezdett el festeni, hogy „elsöprő késztetést érzett” arra, hogy az akvarell médiumán keresztül fejezze ki, amit lát.

És úgy tűnik, hogy ez több, mint egyszerű időtöltés, és a király már sikereket is elért ezen a művészeti területen. A világ tájképeit ábrázoló akvarellgyűjteményét ugyanis már többször kiállították.

Tudsz további kevéssé ismert tényeket III. Károly királyról, amelyeket szívesen megosztanál velünk?

via