8 fűszernövény, amely könnyen termeszthető a konyhában is

Sok ember számára az örök álom az, hogy a kulináris remekművekhez mindig rendelkezésre álljon az összes szükséges hozzávaló. Végül is olyan kiábrándító lehet, ha nincs kéznél valami egyszerű dolog, például egy bizonyos fűszer vagy egy csokor friss petrezselyem.

Ezért lehetőséget kínálunk arra, hogy megnézd ezeket az ehető növényeket, amelyeket te is könnyedén elkezdhetsz nevelni, így mindig lesz némi friss fűszernövényed kéznél.

Koriander

A koriander számára a legjobb a semleges savasságú talaj. A magokat sorban kell egy virágcserépbe vetni, és fontos, hogy rendszeresen öntözd. A koriander csemeték néhány héten belül megjelennek az ültetés után.

Kapor

Ha otthon akarsz kaprot nevelni, ne feledd, hogy szereti a napfényt. A kapornak rendszeres öntözésre is szüksége van, és havonta kétszer javasoljuk, hogy komplex ásványi műtrágyát adj a talajhoz.

Petrezselyem

Jobb, ha a petrezselyem magokat egy nappal az ültetés előtt egy vízzel töltött edénybe tesszük. Vetéskor a vetőmagot a talajban legfeljebb 0,5 cm mélyre kell tenni, majd egy további kiegészítő réteggel be kell takarni. Ezután helyezd a cserepeket a palántákkal sötét helyre, és minden második napon öntözd. Amikor a levelek megjelennek, tedd az edényeket az ablakpárkányra, közel a fényhez.

Rozmaring

A legjobb, ha a rozmaring magokat nedves talajba, kis cserepekbe ülteted körülbelül 15 cm mélységben. A magok kb. egy hónapig csíráznak. Fontos, hogy a talaj nedves maradjon, és ne felejts el időről időre friss levegőt biztosítani a növényeknek.

Zsálya

Egy műanyag pohár elegendő a zsálya ültetéséhez, de amikor a növény már érett, akkor legalább egy 1,5 literes edényre van szüksége. A rozmaringhoz hasonlóan a zsálya magját is nedves talajba kell ültetni.

Kakukkfű

Szükséged lesz egy max. 15 cm magas kis edényre. Nedvesítsd meg a földet egy vízpermetezővel és ültess bele néhány magot. Fedd le őket további 1 cm földdel. Az első palánták megjelenése előtt ne hagyd, hogy a talaj felső rétege megszáradjon. A korianderrel ellentétben a kakukkfűnek mérsékelt öntözésre van szüksége.

Citromfű

A citromfüvet sorban ültetni kell 12-15 cm magasságban, és hetente háromszor kell öntözni. Ha azt akarod, hogy több levele legyen, akkor ne hagyd, hogy virágozzon. Javasoljuk, hogy csípd le a virágokat, amikor azok megjelennek. Ez segít az oldalsó elágazásban.

Oregánó

Ez a növény a talajra igénytelen, de nagyon sok napfényre van szüksége, ezért jobb, ha a cserepeket a legnaposabb helyekre teszed. A magokat körülbelül 0,5 cm mélyre kell vetni. Az oregánót fiatalkorában naponta 3-4 alkalommal kell öntözni, az érett növényt pedig minden második nap kell meglocsolni.