Érdekesség

8 híres anyuka, akik úgy döntöttek, hogy megeszik a méhlepényüket a szülés után

Egyesek azt állítják, hogy az emberi placentofágia számos előnnyel jár az anya számára, azonban a tanulmányok szerint nincs tudományos bizonyíték, ami ezt a véleményt igazolja. Néhány celeb anyuka mégis a placentaevés mellett döntött, és megosztották tapasztalataikat a világgal. Voltak, akik tabletta formájában, vagy turmixban fogyasztották, sőt, az ízét is finomnak írták le.

8 híres nő tapasztalatait szeretnénk megosztani veled, akik megették a placentájukat. Maradj velünk a bónuszért a végén, hogy megtudd, melyik híres pár döntött úgy, hogy a méhlepényt trágyaként használva mangófát nevel, hogy megünnepelje fiát.

Mayim Bialik

A 46 éves színésznő és író egy egész blogbejegyzést írt, hogy megvédje a placentaevőket. Megosztotta: „Én lenyeltem a placentámat”, és hozzátette: „Nem vagyok rossz ember, őrült ember”.
Bialik azt is megjegyezte: „Az emberek az egyetlen emlősök, akik úgy döntöttek, hogy nem fogyasztják el rutinszerűen a placentájukat.” Majd így folytatta: „Az emlősöknek jó, ha megeszik a méhlepényt, és mi erre a célra fejlődtünk ki.”
A kétgyermekes anyuka a saját méhlepénye elfogyasztásának élményét is „nyami”-ként jellemezte.

Kourtney Kardashian

A 43 éves médiaszemélyiség 3 gyermek anyukája, mégis csak a harmadik szülés után döntött úgy, hogy megeszi a méhlepényét. És úgy tűnik, hogy élvezte az élményt. Kourtney a közösségi oldalán osztott meg egy fotót a placenta tablettáiról, és azt írta: „Szomorú leszek, amikor elfogynak a placenta tablettáim. Megváltoztatják az életemet!”

January Jones

A 44 éves színésznő 2011-ben szülte meg kisfiát, és vissza kellett sietnie a Mad Men – Reklámőrültek című sikersorozat forgatására. Jones úgy gondolja, hogy a placenta fogyasztása segített neki abban, hogy gyorsan visszatérjen a munkába, és úgy véli, hogy ennek a gyakorlatnak minden anyuka számára természetes dologgá kellene válnia. Azt mondta: ”Mi vagyunk az egyetlen emlősök, akik nem fogyasztjuk el a saját placentánkat.”

Alicia Silverstone

A 45 éves színésznőnek egy 2011-ben született fia van. Silverstone elárulta, hogy a méhlepényét tabletták formájában kapta ajándékba. És úgy tűnik, hogy igazán élvezte a szedésük élményét. Sőt, úgy jellemezte őket, mint „boldogító tablettákat”. Sőt, hozzátette: „Nagyon szomorú voltam, amikor elfogytak. Tényleg segítettek nekem.”

Katherine Heigl

A 43 éves színésznő 2 örökbefogadott és egy vér szerinti gyermek anyukája. Miután megszülte a fiát, Heigl elárulta, hogy a méhlepényét odaadta egy cégnek, amely fagyasztva szárította, majd tablettákat készített belőle.

Nikki Reed

A 34 éves színésznőnek egy fia van férjével, a színész Ian Somerhalderrel. Egyszer posztolt egy fotót, amelyen egy üveg placenta tablettát tart a kezében, és elárulta, hogy szomorú, hogy mindjárt vége. Reed ezt írta: „A placenta tabletták utolsó napja. Még nem állok készen a búcsúzásra!!!!!”

Chrissy Teigen

A 36 éves tévés személyiség szülés utáni depressziót élt át, miután világra hozta kislányát. Ezért úgy döntött, hogy kipróbálja a placenta fogyasztását, hogy megelőzze ugyanezt a helyzetet második gyermeke születése után. Teigen még viccelődött is ezzel, és azt mondta: „Los Angelesben vagyok, ez nagyon normális. Itt grillezik”. Hozzátette: „Utána megkóstolhatod az enyémet”.

Hilary Duff

A 34 éves színésznő 3 gyermek anyukája. Elárulta, hogy második gyermeke születése után turmixban itta meg a méhlepényét. Duff úgy írta le az élményt, hogy „a legfinomabb turmix, amit valaha ittam”. Majd hozzátette: „10 éves korom óta nem ittam ilyen finom turmixot. Kalóriadús volt, gyümölcslével és gyümölccsel és mindenféle finomsággal”.

Bónusz: Matthew McConaughey és Camila Alves

Matthew és Camilla ahelyett, hogy tabletták formájában szednék vagy turmixban innák, egy kicsit másképp csinálták a dolgokat. A pár ugyanis úgy döntött, hogy a méhlepényt trágyaként használják, amikor elültettek egy mangófát.
Matthew így magyarázta: „Az a mangófa 9 évvel később hozta az első mangót, amit mi, mint egy család, leültünk és együtt ettünk, és megünnepeltük a legidősebb fiunkat.”. Mire ő: „Ön segített megtermékenyíteni ezt a mangót, uram”.

Mit gondolsz a méhlepényevésről? Egyetértesz ezeknek a híres anyukáknak a véleményével?

via