Emberek Érdekesség

8 híresség osztotta meg furcsa szülői tippjeit, amelyek valóban segítettek a gyerekeiknek

Csak azért, mert a hírességek körbeutazzák a világot, személyi stylistjuk van, és közismertek, nem jelenti azt, hogy a nevelési stílusuk nagyban különbözik a miénktől. Néhányuknak talán még nehezebb is fegyelmezni a gyerekeiket és kiegyensúlyozni a kiváltságaikat. Éppen ezért az olyan hírességek, mint Reese Witherspoon, a legszerényebb módon találnak alternatív módot arra, hogy szabályozzák a gyerekeik viselkedését a jogos világunkban.

1. Mayim Bialik nem tanítja udvariasságra a gyerekeit.

Mayim Bialik úgy véli, hogy a gyerekeknek a saját útjukon és tempójukban kell fejlődniük, hiszen általában ők tudják, mi a legjobb nekik. „Nem mondom nekik, hogy mondják azt, hogy ‘kérem’ vagy ‘köszönöm'” – magyarázta a színésznő.

Bár ő nem tanítja őket közvetlenül arra, hogyan kell udvariasnak lenni, példát mutat a viselkedésükhöz. „A férjemmel azt mondtuk, hogy ‘vizet kérek’, amikor a fiainknak vízre volt szükségük, és azt mondtuk, hogy ‘köszönöm’, amikor megkapták. Így megtanulták, hogyan működik a társadalom, anélkül, hogy mi kényszerítettük volna le a torkukon.”

2. Kristen Bell éjszaka bezárja a lányát a szobájába.

Kristen Bell és férje is megosztotta, hogy a legkisebb lányukkal nehézségeik vannak az egész éjszakai alvás szempontjából. Amikor 3 éves kislányát lefekteti esténként, ő felkapcsolja a villanyt, ami zavarja a 4 éves testvérét, elkezdi mozgatni a bútorokat, és kemény játékokkal ütögeti az ajtót.

„Bezárjuk, amikor bemegy, és kint állunk, és azt mondjuk: ‘Szeretünk téged, reggel beszélünk, de most ideje aludni'” – mondta a színésznő. Tíz perc múlva elalszik, és a páros ekkor kinyitja az ajtót.

3. Drew Barrymore nem engedi, hogy a lányai színészek legyenek.

Drew Barrymore már 7 éves korában elkezdett színészkedni, de vele ellentétben most nem engedi, hogy a lányai ezt a karriert folytassák. „Nem fogom hagyni, hogy gyerekszínészek legyenek. Ez annyira nem az ő útjuk” – mondta Barrymore.

Ő maga nem akarja őket beletolni a világba, inkább hagyja, hogy felfedezzék az igazi szenvedélyeiket. Ha azonban az az álmuk, hogy később színészek legyenek, ő támogatni fogja azt.

4. Gordon és Tana Ramsay nem engedi, hogy a gyerekeik első osztályon repüljenek.

Gordon Ramsay és felesége mindketten nagyon szigorúak, ha arról van szó, hogy nem kényeztetik el 5 gyereküket. Amikor együtt utaznak valahova, a gyerekeik turistaosztályon repülnek, míg ő és a felesége első osztályon.

„Nem ülnek velünk az első osztályon. Közel sem dolgoztak elég keményen ahhoz, hogy ezt megengedhessék maguknak. Ebben a korban, ebben a méretben azt mondod, hogy első osztályon kell ülniük? Nem, nem kell. Nagyon szigorúan vesszük ezt a kérdést” – magyarázta.

5. Blake Lively és Ryan Reynolds nem engedik, hogy a lányaik használják a „főnökösködő” szót.

A pár szigorú, ha egy bizonyos szó használatáról van szó a háztartásban. Nem engedik, hogy a lányaik a „főnökösködő” szót használják, mert az negatív felhangot hordozhat a nőkkel szemben.

„Soha nem lenne negatív felhangja annak, hogy egy férfi főnök, így hát negatív felhangot adni annak, hogy egy nő főnökösködik? Ez lekicsinylő” – magyarázta az anya. Úgy vélik továbbá, hogy ez nem biztos, hogy arra ösztönzi a lányaikat, hogy függetlenek legyenek, vagy hogy „főnökké” váljanak, ha felnőnek.

6. Alicia Silverstone szerint fontos, hogy már nagyon fiatalon szobatisztaságra neveljük a kisgyermeket.

Alicia Silverstone azt állítja, hogy a babák jeleket adnak a szüleiknek, a szülők pedig általában figyelmen kívül hagyják ezeket, és azt mondja: „Ha odafigyelsz, valójában van egy szünet gombjuk, és elég időt adnak neked, hogy olyan helyre juss, ahol kényelmesen ki tudnak menni”.

Ahogyan a baba jelzi, hogy éhes vagy fáradt, úgy azt is jelzik, ha ki kell menniük a mosdóba. Silverstone akkor kezdte el használni ezt a technikát, amikor a fia, Bear még csak 6 hónapos volt, és így magyarázta: „Az az öröm, amit megtapasztalt, hogy meghallgatják és a csapatmunka, elképesztő volt”.

7. Gisele Bündchen természetes gyógymódot használ, amikor a gyerekei betegek.

Gisele Bündchen nagyon fontosnak tartja a természetes módszereket a betegségekkel kapcsolatban, például lefekvés előtt aromaterápiás olajjal masszírozza meg a gyerekei lábát. Emellett, amikor a gyerekei lázasak, hagymaszeleteket tesz a szobájukba.

A legszokatlanabb természetes gyógymódja az a kúra, amit akkor alkalmaz, ha a gyerekeinek fáj a torka. „Nagyon hideg tejet öntök egy kendőre, a kendő külsejét fóliával borítom be, és a torkára teszem. Másnap reggelre kicsit büdös, de Vivi torokfájása általában elmúlik”.

8. Reese Witherspoon 5 dollárt ad a gyerekeinek hétvégén.

Reese Witherspoon minden, csak nem szigorú a gyerekeivel. Azonban úgy véli, hogy a struktúra nagyon fontos, de a lehető legelnézőbb módon.

Witherspoon alázatosan egyensúlyoz a dicséret és a fegyelmezés között, és nagyon ellenzi, hogy a gyerekeit megalázza a barátaik előtt. „Mindegyik gyereknek 5 dollárt adok, amikor hétvégén elmegyünk a termelői piacra. Vehetnek valamit, félretehetik, vagy elkölthetik egy részét, a többit pedig félretehetik”.

Neked milyen szülői tippjeid vannak, amelyek mások számára szokatlanul hangzanak? Írd meg nekünk a hozzászólásokban!

via