Érdekesség

8 titok a jól ismert helyek mögött, amit csak kevesen ismernek

A művészetnek valóban célja van. A világhírű nevezetességek mögött álló okos építészek és művészek csodálatos remekműveket hoztak létre magukon a nevezetességeken kívül is. Húsvéti tojásokat alkottak, és elrejtették őket a szemünk elől. Talán azért, hogy ne tudjuk meg, mi a végső céljuk, vagy talán azért építették őket, hogy végül rájöjjünk.

Az alábbiakban felsorolunk néhány jól ismert helyet, amelyek meglepetéseket rejthetnek, ha alaposabban megnézzük őket.

1. Titkos kamrák a Szfinx belsejében

Kevesen tudjuk, hogy a Szfinx több, mint egy hatalmas emlékmű a sivatag közepén. A szakértők szerint nagyon bonyolult alagutak és kamrák is találhatók benne, amelyek közvetlenül a Szfinx oldalának tömbjében találhatók, és az építmény aljába vezetnek.

2. Egy rejtett utca a Charing Cross Road alatt.

A Charing Cross nem olyan, mint régen volt! A népszerű kereszteződés egy régi, Little Compton nevű utca fölé épült. Az utca maradványai rácsokkal és korlátokkal borított közműalagútként láthatók a forgalmas út mentén, ahol korábban a városon keresztül futott.

3. Egy aprócska rendőrőrs egy lámpaoszlopban a Trafalgar téren.

London egyik legforgalmasabb pontjaként a térnek felügyeletre és védelemre van szüksége, és a tér egyik építészének meg is volt a megoldása: egy gyanútlan rendőrőrsöt építettek a területen belül. Bár ma már nem használják, még mindig csodálatot kelt és sok turista figyelmét vonzza.

4. A rejtélyes 61-es vágány a Waldorf Astoria alatt.

Szokatlan lenne, ha egy szállodában éjszakázva vágányzajokat hallanánk. Nos, a New York-i The Waldorf Astoria esetében ez nem így van, ugyanis a szálloda alján a Manhattanben rég elfeledett 61-es vágány régi gőzmozdonyai húzódnak!

5. Egy álcázott bunker a Leonardo da Vinci-szoborban

Leonardo da Vincihez hasonlóan a nagy művész óriásszobra mögött álló szobrász is előszeretettel rejtett el ’húsvéti tojásokat’ remekműveiben. Assen Peikov úgy végezte az utolsó simításokat művén, hogy a közepén egy pergameneket tartalmazó titkos rekeszt helyezett el.

6. A római Colosseum alatti földalatti alagutak

A kolosszális építmény gazdag római történelemnek ad otthont. Ám azután, hogy a történészek és a régészek megkarcolták a Colosseum felszínét, az aréna padlója alatt figyelemre méltó felfedezéseket ástak ki, köztük egy bonyolult alagúthálózatot, az úgynevezett „hypogeumot”.

7. A Niagara-vízesésnél található hátborzongató Gonosz Szellem barlangja

A Niagara-vízesés egy hatalmas turisztikai látványosság, amely túlszárnyalja New Yorkot és Kanadát. De van még egy dolog, ez pedig a Gonosz Szellem Barlangja, egy szakadék, amely a Niagara-szurdokban található. A legenda szerint, aki belép a barlangba, azt balszerencse fogja követni.

8. A Disneylandben található privát Club 33

Disneyland több, mint szórakozás és hullámvasutak. Lehet benne némi kifinomultság is! A Club 33 egy privát klub a Disney szerelmeseinek, amely a különböző Disney parkokban van jelen, ahol egyedi élményeket kínálnak a tagoknak. A klub annyira exkluzív, hogy hosszú várólista van a tagságra jelentkezőkből, akik mindannyian levelet írtak, hogy bekerülhessenek a családba.

Melyik helyen lepődtél meg, hogy itt találod? Ismersz még titkos helyeket népszerű helyeken? Meséld el nekünk a hozzászólásokban!

via