Érdekesség

9 alkalom, amikor Ashley Graham felvállalta az anyasági útját, a szülés utáni testtől a szoptatásig

A tokofóbia a szüléstől és/vagy a terhességtől való félelemre utal. Míg a terhesség és a szülés alatt némi szorongás normális, a tokofóbia sokkal szélsőségesebb. Egy nemrégiben készült tanulmány szerint a nők 45,6%-a fél a szüléstől. Ashley Graham azonban nem tartozik közéjük. Úgy gondoljuk, hogy az ő anyasági útjának megismerése segítene a jövő anyukáinak túllépni a félelmeiken, és tudni, mire számíthatnak, ha várandósak lesznek.

Összegyűjtöttük Ashley Graham leginspirálóbb, legátélhetőbb és legátláthatóbb anyasági meglátásait, hogy segítsen eligazodni az anyaságban.

1. A terhes testet elfogadni nem könnyű feladat.

Bár a testpozitivitást és az önelfogadást hirdeti, Ashley Graham bevallja, hogy neki is vannak testkép-problémái, mint mindannyiunknak, nevezetesen a terhességi csíkok és az új teste. Digitális sorozatának egyik epizódjában bevallotta, hogy küzd a pocakja megosztásával a közösségi médiában, mert nem érzi magát a legjobban.

2. A terhességi agy valós.

A terhességi agy a figyelmetlenségre és a memóriaproblémákra utal, amelyekkel egyes terhes nők szenvednek. Sokan vitatják, hogy ez egy mítosz-e vagy sem. Graham szerint a terhességi agy mindenképpen létezik. Megerősítette, hogy elfelejtette a saját mobiltelefonszámát, miközben terhes volt.

3. A súlygyarapodás normális.

Graham nyíltan beszélt arról, hogy egy cseppet sem érdekli, hogy 22,5 kilót hízott az első terhessége alatt. Megtanulta szeretni a folyamatosan változó testét, és az újdonsült anyuka úgy érezte, hogy „rájött erre az egész terhességi dologra”, és soha nem érezte magát jobban.

4. A szülés a legnagyobb erő.

Ashley Graham március 8-án lett először anya, ami egybeesett a nemzetközi nőnappal. Azt állította, hogy a szülés a legnagyobb ereje. Emlékeztetve a nőket az életben betöltött létfontosságú szerepükre, hozzátette: „Erősek, és hatalmasak vagyunk, és képesek vagyunk nagy dolgokat elérni.”

5. Ashley Graham a természetes szülés hatására legyőzhetetlennek érezte magát.

A férjével, Justin Ervinnel közös Pretty Big Deal podcast epizódjában Graham nyíltan mesélt első fia, Isaac Menelik Giovanni otthonszülésének élményéről, amit „legyőzhetetlennek” nevezett. Graham kifejtette: „Úgy érzem, nincs olyan dolog, amit ne tudnék megtenni”. A modell kifejtette, hogy a vajúdás hatalmat adott neki a teste felett, amit a terhesség alatt elvesztett. Ráadásul büszkévé és erőssé tette őt.

6. A terhesség utáni élet kemény.

Ashley az anyává válás hullámvölgyeit beszélte meg rajongóival. Elismeri, hogy a szülés utáni felépülés és gyógyulás nehéz. A modell elárulta, hogy nem számított arra, hogy ő is pelenkában lesz.

7. Az anyaság rendetlen tud lenni.

„Szeretem, amikor a testem pumpál pumpál pumpál” – lelkendezett Graham az Instagram-posztja alá. Rendetlen, de hiteles pillanatképeket osztott meg követőivel a szülés utáni életről, hogy normalizálja az anyaság nehézségeit és a változásokat, amelyeken az elme és a test egyaránt keresztülmegy.

8. Nem szégyen nyilvánosan szoptatni.

Nem meglepő, hogy Graham egyike azoknak a hírességeknek, akik keményen dolgoznak azért, hogy megszűnjön a nyilvános szoptatás körüli stigma. Számos pillanatképével példát mutat, és segít normalizálni ezt a természetes gyakorlatot.

9. A szülés utáni visszaalakulási nyomás értelmetlen.

A modell és édesanya elítélte a szülés utáni visszaalakulással kapcsolatos hiedelmeket. Szerinte a szülés utáni visszaalakulási nyomás sok nő számára elérhetetlen valóság. A nyomás leküzdésére megosztotta, hogy a pozitív mantrák és megerősítések ismétlése segített neki abban, hogy elfogadja új testét.

Mi volt a leginspirálóbb felismerés, amit szereztél? Ki a példaképed az anyaság tekintetében? Oszd meg velünk a hozzászólásokban.

via