Érdekesség

9 gyakori hiba, amit az emberek elkövetnek, amikor leggingset viselnek

A legtöbbször, amikor a leggingsre gondolunk, az edzőteremre vagy valamilyen sportra asszociálunk. De mi lenne, ha azt mondanánk, hogy ennek a ruhadarabnak 1001 haszna van, amikor egy megjelenés összeállításáról van szó? Hiszen többféleképpen is viselhető, például magassarkúval vagy motoros stílusú kabátokkal, sok más lehetőség mellett.

Összeállítottunk egy listát 9 gyakori hibáról, amelyeket e ruhadarab viselésekor elkövethetünk. Ezen kívül számos tippet is megosztunk, hogy hogyan mutathatod meg a stílusodat.

1. Válassz magas derekú leggingset.

Az alacsony derekú leggingsek jobban kiemelhetik a tested egyes részeit, mint szeretnéd. Ez nem feltétlenül rossz, azonban ha ezt szeretnéd elkerülni, érdemes olyan darabot választanod, amely magas derekú viseletre való. Ez a kialakítás nem csak elrejti a csípőd egyes részeit, de ezáltal karcsúbbnak tűnhetsz, ugyanakkor kényelmesebbé teszi a viselését, különösen akkor, ha pilatest vagy jógát végzel. Emellett bármilyen típusú felsővel vagy blúzzal kombinálható, ami nagy plusz előny.

2. Maradj távol a feltűnő mintáktól.

A nagy mintákkal és nagyon élénk színekkel ellátott leggingsek hajlamosak ellopni minden figyelmet a ruhád többi részétől. Nem csak ez, de ökölszabályként ne feledd, hogy minél nagyobb a nyomat, annál nagyobb volument kölcsönöz a testnek. Ha tehát az a célod, hogy megpróbálj megszabadulni néhány centitől a derekadon, és eltereld a figyelmet a tested más részeiről, akkor jobban jársz, ha egyszínű, sötét színű leggingset viselsz.

3. Részesítsd előnyben a hosszú leggingseket.

Vannak, akik inkább rövid leggingset viselnek. Bár némelyek elég szépek és kényelmesek, a legtöbbjük hajlamos arra, hogy kijelölje a láb formáját, és az vastagabbnak tűnjön bennük, mint amilyen valójában. Éppen ezért ajánlott, hogy ha leggingset szeretnél vásárolni, válassz inkább egy hosszabb modellt. Nemcsak karcsúbbnak tűnnek tőle a végtagjaid, de magasabbnak is fogsz tűnni tőle. Persze ez attól függ, hogy milyen a testalkatod, és hogyan szeretnél kinézni.

4. Ne felejts el olyan színeket választani, amelyek illenek egymáshoz.

Egy eléggé ismert, gyakran elfelejtett tipp, ami bármilyen típusú ruhára érvényes, a leggings viselésekor is jó, ha szem előtt tartod: válassz olyan színeket, amelyek illenek és passzolnak a bőr- és hajszínedhez. Ahogy az előbb mondtuk, ez a leggings színére is vonatkozik. Ha ezt viseled, válassz hasonló vagy sötétebb árnyalatú blúzt, hogy még elegánsabbnak tűnj.

5. Ne gondolj rá kizárólag sportruházatként.

Nagy hiba, amit sokan elkövetnek, hogy a leggingset kizárólag sportruházatként viselik, hiszen kevesen tudják, hogy bármilyen megjelenéshez jól illik, ha tudod, hogyan kombináld megfelelően. Egy kedvenc leggings különböző alkalmakra is felvehető (ahogy azt már sok hírességnél láttuk), a találkozóktól kezdve a kötetlen összejövetelekig. Végül is a leggingsben éppen az a csodálatos, hogy mennyire sokoldalú és kényelmes. Csak cseréld le a régi tornacipődet magassarkú cipőre (vagy csizmára), vegyél fel egy kabátot, és ta-dam! Csodálatosan fogsz kinézni.

6. Kerüld a leggings viselését ruha vagy szoknya alatt.

A 2000-es években a szoknyák vagy ruhák leggingsszel való viselése igazi őrület volt a hírességek és az átlagemberek körében egyaránt. 20 évvel azután, hogy ez a trend végleg a távoli múltnak tűnik, az emberek rájöttek, hogy ez a stílus vizuálisan kissé túlzás, és eléggé zavaró lehet. Ha lazán, de ugyanakkor elegánsan szeretnél kinézni, amikor ezt a ruhadarabot viseled, dobj fel egy műbőrdzsekit és néhány laza kiegészítőt, hogy ezt a megjelenést megkapd, de maradj távol ettől a 2000-es évekbeli stílustól.

7. A hosszú pulóverek nem biztos, hogy a legjobb választás.

A nagyon széles, hosszú pulcsik eltakarhatják a testet, ami tönkreteszi a stílust. Ezek helyettesítésére van egy kiváló rövidebb lehetőség: a híres crop top. A magas derekú leggings és a rövid melegítőfelső kombinációja sokkal jobban mutat.

8. A monokróm szett sem mindig jó választás.

A monokróm szett nem biztos, hogy jó választás azok számára, akik a ruhadarabok modernebb változatát keresik, hiszen az öltözék úgy hathat, mint egy edzőtermi szerelés. Ha modernizálni szeretnéd az öltözékedet, és divatosabbnak szeretnél tűnni, kombinálj egyszínű leggingset nem lycra anyagokkal, összeillő színekben, hogy a lehető legjobban nézz ki a leggingsben.

9. Válassz olyan színű leggingset, amelyik a bőrszínedhez illik.

A bőrszínedhez nagyon hasonló színű leggingsek nem teremtenek kontrasztot, ami nem jó. Ez egyébként egy olyan szabály, amely minden típusú ruhadarabra vonatkozik, nem csak a leggingsre. Mindenesetre ezért van az, hogy a leggingsek általában a végén „eltompítják” viselőjük szépségét. Ráadásul ezek a modellek túlságosan is megjelölik a testet. Fontos, hogy olyan színt válassz, amely elegendő kontrasztot teremt a bőrszíneddel és a hajaddal.

Elkövetted a fent említett hibák valamelyikét? Melyik tippet szeretnéd a gyakorlatba átültetni?