Érdekesség

9 híres szülő, akik úgy döntöttek, hogy otthon tanítják a gyerekeiket, megosztják az okokat, hogy miért

Kutatások kimutatták, hogy a magántanulással a gyerekek „magasabb életelégedettséget” érhetnek el, és nem biztos, hogy negatívan befolyásolja őket szociális vagy érzelmi szempontból. Az otthoni oktatás ugyanis szintén szociálisnak minősül, és még az is lehet, hogy a gyerekek több dolgot érnek el vele az életben. Az otthoni oktatás mellett dönteni azonban nagy döntés – mivel bizonyos szempontok, például a pénzügyek, az elkötelezettség és az idő mind szerepet játszanak abban, hogy ez hatékonyan működjön.

Összegyűjtöttük azokat a híres szülőket és gyermekeiket, akik az otthoni oktatás útját választották, és az egyes döntések mögött álló okokat.

1. Will Smith és Jada Pinkett Smith

Will és Jada is egyetért abban, hogy a gyermekeik jólétéhez elengedhetetlen volt a magántanulás. A döntés, hogy iskolai környezeten kívül neveljék a gyerekeiket, a nagy utazások miatt született – de úgy vélik, hogy az iskolarendszer (mind az állami, mind a magán) „az ipari korszakra van tervezve”, és jelenleg mindannyian a technológiai korszakban élünk. Nem azt szeretnék, hogy a gyerekeik magoljanak, hanem azt, hogy ténylegesen tanuljanak.

2. Kris Jenner és Caitlyn Jenner

Kendall és Kylie azért teljesítettek rosszul az iskolában, mert karrierjük miatt gyakran hiányoztak az órákról, és nem tudtak teljesen kreatívak lenni a mindennapi iskolai környezetben, ami ahhoz vezetett, hogy nem érdekelte őket a folytatás.

Azonban jelentkeztek a Novel Education nevű magántanulói ügynökséghez, amely a sokat utazó embereknek segít. Lehetőségük volt arra, hogy kiválasszák a kívánt kurzusokat, és ezzel párhuzamosan sikeres karriert alakítsanak ki.

3. Angelina Jolie és Brad Pitt

Angelina Jolie úgy véli, hogy „más korban élünk, és az oktatási rendszer nem ért fel a gyerekeinkhez vagy az életmódunkhoz”. Mivel a család sokat utazik, azt szeretné, ha a gyerekei más dolgokat is élveznének, például egy múzeumlátogatást vagy egy olyan könyv elolvasását, amit szeretnek, ahelyett, hogy a házi feladatokat minél gyorsabban elkészítenék.

Angelina azt sem akarta, hogy örökbefogadott gyermekei kihagyják a kultúrájukat. Azt akarta, hogy többet tanuljanak az etnikumukról. Ezért felvett egy vietnámi nyelvet beszélő korrepetítort és egy afrikai származású tanárt, hogy kapcsolatot teremtsen a gyerekeivel.

4. Tom Cruise és Katie Holmes

Katie Holmes és Tom Cruise eléggé elfoglaltak a munkarendjükkel, így lányuk, Suri magántanulói oktatása ideális megoldás volt. Surinak van egy tanára, aki minden nap vele van, és nagyon hasznosnak és kedvezőnek találják az egyszemélyes oktatást. Katie szerint lánya nagyon erős akaratú és határozott, és fontos, hogy azt kövessük, amit a gyerek akar.

5. Jennifer Lopez és Marc Anthony

Jennifer Lopeznek ikrei vannak, Emme és Max. Szerinte boldog, kiegyensúlyozott, szerető és gondoskodó gyerekek. Jennifer szerint a legfontosabb számukra, hogy az édesanyjukkal töltsenek időt, így nem érzik magukat elhagyatottnak a szülőktől, ezért is volt a család számára remek választás a magántanulás.

6. Gwyneth Paltrow és Chris Martin

Gwyneth és Chris szerint a brit oktatási rendszerből „hiányoznak a klasszikus gondolkodás és tanulás hagyományos elemei”. Olyan nevelőt szerettek volna, aki humoros, sportos, fiatalos, laza, és élvezi az életet.

Elvárták, hogy a magántanár mindenhová velük utazzon, és tanítsa a gyerekeiket, Apple-t és Moses-t – olyan dolgokat kínálva, mint a görög, latin és francia, valamint vitorlás- és teniszórákat.

7. Michael Jackson

Michael Jackson gyerekeit még életében magántanulónak taníttatta, és mindig nagyon óvta őket. Lányának, Parisnek azt mondta, hogy bármit csinálhat, ami boldoggá teszi: „űrhajós, állatorvos és ápolónő”.

Paris életének első 12 évében magántanuló volt, és csak a családtagjaival vagy más felnőttekkel volt kapcsolata. Elmondása szerint nem rendelkezett semmilyen szociális készséggel, és kényszerítenie kellett magát, hogy nagyon gyorsan tanuljon, de az évek során elég jól ment neki.

8. James és Kimberly Van Der Beek

Ez a kedves család „sokféle variációt” kipróbált már a gyermekeik tanítására, például a hagyományos magántanítást otthonukban. Kimberly szerint ez egy csodálatos élmény, és azoknak a szülőknek, akik azon gondolkodnak, hogy otthon taníttassák gyermekeiket, nem kell stresszelnie.

Szerinte az iskola egyfajta börtön, és a tanárok túl nagy nyomást gyakorolnak a gyerekekre. Órákon keresztül mondják meg nekik, hogy mit kell csinálniuk és mit kell tanulniuk. Ahhoz, hogy erős, kreatív, önálló gyerekek szülessenek, meg kell tanulniuk, hogy saját maguk hozzák meg a döntéseiket.

9. Richard Williams

Serena Williamst és a húgát, Venust is az édesapjuk, Richard magántanulónak nevelte. Mivel a karrierjük sportalapú volt, kulcsfontosságú volt számukra, hogy inkább a teniszre koncentráljanak, ezért az apjuk magántanárként tanította őket az általános iskolától kezdve egészen a középiskoláig. Így több idejük volt arra, hogy figyelmüket a teniszre fordítsák.

via