Érdekesség

9 transznemű modell, akik átformálták a divatot

Világunk sokkal szokatlanabb, mint gondolnánk. És vannak olyanok, akik nem félnek megmutatni, hogy a szabály csak illúzió, ha nyitott vagy arra, hogy megmutasd valódi személyiségedet.

Összeszedtünk 9 gyönyörű és bátor modellt, akik megváltoztatták a világ szemléletét, és szeretnénk megosztani veled őket.

1. Nathan Westling

Nathan Westling a 2014-es tavaszi Marc Jacobs és Saint Laurent Paris reklámkampányok sztárja. Miután egy évtizeden át depresszió miatt terápiára járt, végül rájött, hogy valami mögöttes probléma van. A modell ezután kezdett átállni Natalie életéből Nathan életébe, ami 2019-ben fejeződött be.

2. Valentina Sampaio

Valentina Sampaio az első transznemű Victoria’s Secret modell, aki 2019 augusztusában nyílt meg erről. Ő lett a Sports Illustrated Fürdőruha kiadás első nyíltan transznemű modellje 2020-ban. 8 éves korában a pszichológusa transzneműként azonosította, de 12 éves kora után kezdte magát Valentinának hívni.

3. Hunter Schafer

Schafer egy transz nő. Bevallása szerint az internet segített neki elfogadni a nemi identitását: „Az internet mentett meg – az, hogy fel tudtam menni a YouTube-ra, és megnézhettem az emberek átváltozási idővonalát, és láthattam magam a képernyőn”.

4. Hari Nef

Hari Nef lett az első nyíltan transznemű nő, aki egy brit magazin címlapján szerepelt. Saját cikkeket ír a képzőművészetről, a nemiségről és az identitásról.

5. Juliana Huxtable

Huxtable-t a divat érdekelte, és ez vezette el a modellkedéshez. Számos divatkampányban vett már részt. 2014-ben a C☆NDY címlapján szerepelt más transznemű nőkkel együtt.

6. Theodora Quinlivan

Quinlivan volt az első nyíltan transznemű modell, aki a Chanel divatháznak dolgozott. A models.com a „Top 50” modell közé sorolta.

7. Lea T

Lea T a világ első transz modellje, aki a divatvilágban is előkelő helyezést ért el. Harcol az emberi jogokért, és a popkultúra egyik ikonja a transzneműek védelmében.

8. Andreja Pejić

Andreja androgün szupermodellként vált ismertté. 2013-ban lett transz nő és a világ egyik legfelismerhetőbb transznemű modellje.

9. Geena Rocero

Geena Rocero filippínó származású, amerikai modell és a Gender Proud egyik alapítója. Szépségversenyeken 15 éves korában kezdett el versenyezni. Rocero 2014-ben egy TED-előadás során nyíltan beszélt arról, hogy transznemű.

Mit gondolsz a modern világunkban bekövetkezett változásokról? Melyik modell a kedvenced?