Életmód Érdekesség

6 olaj, amelyek készen állnak arra, hogy harcba lépjenek a ráncaid ellen

Ahogy öregszünk, bőrünk elkezd megereszkedni és ráncosodni. És bár sok bőrápoló termék közül lehet választani, egy egyszerű olívaolaj a kamrából is kellően hatékony. Annak ellenére, hogy a legtöbb finom vonal és ránc 35 és 50 év között kezd megjelenni, soha nem túl korai vagy túl késő elkezdeni a bőrápolási rutint, mint amennyit segíthet az ezek elleni küzdelemben.

Úgy gondoljuk, hogy a bőrápolásnak nem szabad hozzáférhetetlennek és drágának lennie, ezért összeállítottunk egy listát 6 természetes olajról, amelyek segítenek leküzdeni a ráncokat, valamint simán és rugalmasan tartani a bőrödet az elkövetkező években.

Avokádóolaj

Az avokádóolaj gazdag zsírsavakban, omega-zsírokban és A-vitaminban, amelyek mind táplálóak a bőr számára. Az avokádóolaj nem csak kiváló hidratáló, de ásványi anyagokat és antioxidánsokat is tartalmaz, amelyek megvédik az arcodat a nap ultraibolya sugaraitól, amely a ráncok egyik legfőbb okozója.

Avokádóolaj használatához keverj össze:

2 evőkanál avokádóolajat
3-4 csepp virágos illóolajat, például rózsát vagy levendulát
Tedd őket egy kis befőttesüvegbe. Óvatosan rázd fel a tartalmát, hogy összekeveredjen, mielőtt felvinnéd az arcodra.

Citromolaj

A citromolajat pattanások és gombás problémák kezelésére használják. Ez egy olyan olaj, amelyet számos öregedésgátló termékben használnak, mivel antioxidáns és antimikrobiális tulajdonságokkal rendelkezik. Mivel ez egy erősen koncentrált olaj, a citrom illóolajokat először egy hordozóolajban kell hígítani, például szőlőmag, kókusz vagy olívaolaj. A tanulmányok azt is megállapították, hogy a citrusolajok durván reagálnak a bőrön, amikor napfénynek vannak kitéve, ezért a legjobb, ha azokat éjszaka használod.

Egy 50 ml-es palackban keverj össze:

50 ml hordozóolajat (extra szűz olívaolajat vagy szőlőmagolajat ajánlunk)
3-5 csepp citromolajat
Finoman rázd fel a palackot, mielőtt a tartalmát a bőrödön használnád. A legjobb eredmény elérése érdekében csak éjszaka használd.

Levendulaolaj

A levendula illata elősegíti a teljes kikapcsolódást, és ugyanez a hatás látható a finom vonalakon és a ráncokon is. Magas antioxidáns, antimikrobiális, valamint antibakteriális tulajdonságai révén a levendula illóolaj csodákat tesz a pattanások és a ráncok ellen.

Egy kis edényben vagy tálban keverj össze:

Néhány csepp tiszta levendula illóolajat
Extra szűz kókuszolajat (vagy bármilyen más hordozóolajat)
Keverd össze vagy óvatosan rázd fel a palackot, és építsd be a bőrápolási rutinodba.

Szőlőmag olaj

A szőlőmagolajat préselt szőlő magjaiból állítják elő, jellemzően a borkészítés mellékterméke. A magvak gazdagok E-vitaminban és többszörösen telítetlen zsírokban, így tápláló olaj lehet a bőrödnek.

A szőlőmagolajat közvetlenül is felviheted a bőrödre, és masszírozhatod, amíg fel nem szívódik.

Sárgarépamagolaj

A sárgarépamagolaj egy esszenciális olaj, amelyet hidegen sajtolt sárgarépamagból nyernek. Az olaj gazdag gyulladásgátló és antimikrobiális tulajdonságokkal rendelkezik, és azt találták, hogy rendelkezik öregedésgátló tulajdonságokkal is. Magas antioxidáns tartalma révén az olaj hidratál és fiatalít. A többi illóolajhoz hasonlóan a sárgarépa-magolajat először hordozóolajban kell hígítani, mielőtt azt a bőrbe dörzsölnénk.

Sárgarépaolaj használatához keverj össze:

2 teáskanál hordozóolajat, például mandula vagy avokádó
2 csepp sárgarépa magolajat
Ujjaiddal vagy vattakoronggal vidd fel az olajat a bőrödre.

Olívaolaj

Tudjuk, hogy az olívaolaj nélkülözhetetlen olasz összetevő a tésztákhoz, pizzához és saláta öntethez. De az olajbogyóban magas a hidratáló vitamin és antioxidáns tartalom, ezért kiváló jelölt a ráncok csökkentésére.

Egyszerűen mártsd bele a vattát:

Extra szűz olívaolajba
Néhány csepp friss citromlébe (opcionális)
Töröld át a vattapamaccsal az arcodat, mielőtt aludni mennél.

Fontos megjegyezni, hogy minden ember bőre eltérően reagál az egyes olajokra, ezért a legjobb, ha végzünk egy kontakt próbát, mielőtt az olajat a bőr bármely részére felvisszük.

Melyik olajat próbálnád ki? Szeretnénk hallani a választásodat és látni az eredményeket!