Érdekesség Megható

Egy tinédzser igazi Mikulás lett, aki országszerte ajándékokat szállít az időseknek

A világ tele van aranyszívű emberekkel; ezek az emberek boldogságot és melegséget hoznak másoknak, és Elle Gianelli is közéjük tartozik. Létrehozta a Socks4Seniors nevű programot, és pénzt gyűjtött, hogy zoknikat vásároljon, és eljuttassa azokat különböző, idős embereket gondozó intézményekbe. Ezeknek az embereknek az arcán a mosoly páratlan, valahányszor megkapják a zoknikat, amelyekhez minden csomagban egy figyelmes üzenet is tartozik.

Az egész akkor kezdődött, amikor Elle Gianelli terepgyakorlatra ment egy helyi ápolási intézménybe. Miközben a barátaival ült és figyelte az embereket, észrevette, hogy az idős emberek látogatók és elfoglaltságok nélkül a szobájukban ragadtak. Ezért jött az ötlet, hogy saját zoknikat készítsen. A zoknikkal egy csipetnyi melegséget tudott vinni az idős emberek szívébe.

A szülővárosában kezdte el, és a célja az volt, hogy 50 államba eljusson. Mostanra már több mint 40 államba jutott el, különböző aranyos zokni-mintákat szállít, és minden párhoz figyelmes megjegyzéseket fűz. Szenvedélye és céljai tovább nőttek, és létrehozta a Socks4Seniors nevű szervezetet. Adománygyűjtésen keresztül gyűjtött pénzt, és rengetegen segítettek neki.

A mosoly és a boldogság, amit az idős emberek mutatnak, mindenki szívét felolvasztja. Egy kis álommal kezdte, a szülővárosában, mígnem édesanyja szerint a világ minden tájáról érkeztek hozzá felkérések. Elle sok idős emberrel tartja is a kapcsolatot, akikkel találkozik, és mindig tele van energiával, amikor elmegy egy-egy intézménybe, hogy átadja a zoknis dobozokat, és személyesen osztja ki őket. Az édesanyja azt mondta: „Mosolyt akar varázsolni ezeknek az időseknek az arcára, egy-egy pár zoknival”.

Elle mindig is az a fajta ember volt, akinek a szeretetnyelve az ajándékozás és mások szolgálata az édesanyja mellett dolgozva, aki mindig ott volt mellette, hogy támogassa és segítsen neki elérni a céljait. Rájöttek, hogy még egy kis idő, amit ezeknek az embereknek adnak, is sokat jelent nekik. Így nemcsak melegséget nyújtanak, hanem olyan kapcsolatokat ápolnak az idős emberekkel, amelyek az őszinte szereteten és törődésen alapulnak.

Az adománygyűjtés még mindig aktív, és Elle szenvedélye tovább él. Továbbra is látogatja a különböző intézményeket, mesél az időseknek és fordítva, időt és energiát áldozva rájuk. Emellett néhány szervezet és ember zoknikat adományozott neki, hogy segítsen neki az adománygyűjtésben. Amikor másoknak segítesz, sosincs unalmas pillanat – mindig jó érzés, hogy adhatsz és támogathatod őket, még ha csak egy apró gesztusról is van szó, hiszen ez a világot jelenti számukra.

Vannak ilyen pillanataid? Oszd meg velünk a hozzászólásokban, hogy milyen tapasztalataid vannak az ilyen típusú gesztusokkal kapcsolatban, és milyen érzéseket váltott ki belőled.

via