Érdekesség

A 10 legszokatlanabb látnivaló, amelyet meglátogathatsz a világon

Még egy háziállat is válhat turisztikai látványossággá és kaphat értékelést a Google-on azoktól, akik meglátogatták. Az ilyen helyek minden utazást különlegessé és a megszokottól eltérővé tesznek. Az alábbiakban bemutatunk néhány olyan helyet, amely izgalomba hozhat minket.

Mi úgy gondoljuk, hogy még az a hely is lehet valami szokatlan, ahol élsz, ezért megosztunk néhány olyan látnivalót, amely inspirálhat téged.

1. A kutya az erkélyről Gdanskban, Lengyelországban

Gdansk egyik legfelkapottabb látványossága a kutya az erkélyről. A Milka nevű golden retriever egy utcasarkon él. A háziállat elég gyakran szeret az erkélyük szélén heverészni, és figyelni az embereket, akik jönnek-mennek.

2. A lógó oszlop Lepakshiban, Indiában

Ez a titokzatos oszlop nem a földön áll. Az ókori és középkori indiai templomépítők mérnöki zsenialitásának tiszteleteként ismert.

3. Kodinhi, „az ikrek faluja”, Indiában

Ez az indiai falu úgy néz ki, mint sok másik, kivéve, hogy 400 ikerpár lakik benne. A családok száma mindössze 2000, és még mindig nagy rejtély, hogyan történhetett meg ilyesmi.

4. Az óriási üvegcipő templom Budai Townshipben, Tajvanon.

Az épület magas sarkú cipő alakú, és több mint 320 színezett üveglapból készült. Több mint 10 méter széles, és körülbelül 686 000 dollárba kerül.

5. Az óriási fiókos szekrény Észak-Karolinában, az Egyesült Államokban

Ez a felújított XIX. századi komód a „világ legnagyobb komódja”. 11 méter magas, és azért építették, hogy a „világ bútorfővárosaként” emlegetett High Pointba vonzza az embereket.

6. Törpe rezervátum Devonban, Angliában

A Törpe rezervátum egy kert és turisztikai látványosság Devonban, ahol több mint 2000 törpe található 4 hektáron. Itt mintegy 250 felcímkézett vadvirág-, gyógynövény -, fű- és páfrányfajt is láthatsz.

7. A Transzfogarasi út Erdélyben, Romániában

A csodálatos és izgalmas út Romániában Transzfogarasi út néven ismert, 151 km hosszú. Az út végtelen kanyarokkal és meredek lejtőkkel rendelkezik, így a friss levegőn élvezhetsz egy kis adrenalint.

8. A világ legnagyobb festékgömbje Indianában, az Egyesült Államokban.

A labdát több tízezer festékréteg borítja, és világrekordot tart. Az attrakció napról napra nő, mert a látogatók újabb és újabb rétegeket adnak hozzá.

9. Macskasziget Tashirojima-ban, Japánban

A Macskasziget a nevét annak a helyi hiedelemnek köszönhetően kapta, hogy a macskák etetése gazdagságot és szerencsét hoz. Ma már több macska él a szigeten, mint ember.

10. Pavlov háza

A látványosság egy megerősített lakóház, amelyet az orosz védők 60 napig tartottak Wehrmacht offenzívája ellen. Nevét Jakov Pavlov őrmesterről kapta, aki a hosszú csata alatt védte az épületet.

Melyik helyet látogatnád meg legszívesebben? Mi a legszokatlanabb turisztikai látványosság a te városodban?