Érdekesség

A 13 legegyedibb ház a világon

Lehet, hogy egyszerű lakótömbökben vagy sorházakban lakunk, de néhány ember egyszerűen szeret kitűnni mindenben, beleértve a „kastélyaikat” is.

Összeállítottuk a világ legegyedibb házainak listáját, amelyekben szívesen élnénk. Nézd meg őket alább.

13.Heliodome, Franciaország

A franciaországi Heliodome egy ház, amely energiát takarít meg és nagyon kényelmessé teszi az életedet. A ház napelemei segítenek abban, hogy nyáron hűvös maradjon, télen pedig meleg. A hely körsétákra látogatható.

12.Habitat 67, Montréal, Canada

Ki gondolta, hogy az egymás tetejére ragasztott kockák tömbházakat alkothatnak? Ezt a csodálatos szerkezetet a kanadai Montréalban építette Moshe Safdie. Eleinte állítólag nem más volt, mint a tézise, ​​de az emberek valóban ebben a csodálatos közösségi épületben élnek!

11.Futuro, Svédország

A Futuro egy előre gyártott űrhajó alakú ház, amelyet Matti Suuronen tervezett, és világszerte megtalálható. De a legtöbb ilyen ház Finnországban található, az építész szülőföldjén.

10.A Tükörház, Olaszország

Az olaszországi Bolzanóban található tükörházakat egyedülálló „tükör” kialakításuknak köszönhetően nehéz észrevenni, ami miatt eltűnnek a környékről. Érkezésedkor egy teljesen új koncepciós ház áll rendelkezésedre. A legfontosabb, hogy ünnepekre vagy rendezvényekre kibérelheted!

9.A Mechanikus Hobbit Ház, Csehország

Ez a mechanikus hobbitszerű ház Csehországban számos díjat nyert az öko-élet és az öko-lakások terén. Majdnem 3 évtizedet vett igénybe az építése, de kétségtelenül tovább fog állni.

8.A mexikói Nautilus-ház

Egy igazi műalkotás, a mexikói Naucalpan de Juarezben található Nautilus-ház, amelyet Javier Senosiain épített, csak fényesebbé és szebbé teheti az ember életét. Egész évben nyitva áll nyilvános megtekintésre.

7.A kőház, Portugália

Ez a kőház Portugáliában magántulajdon, kerítéssel körülvéve. Kétségtelenül emlékeztet arra az időre, amikor az emberiség barlangokban élt, mert az egész helyet kőbe vésték. Nem világos, hogy ki lakik ott, de egy biztos: annyi figyelmet vonz, hogy a tulajdonosok „Magántulajdon” feliratokat helyeztek el.

6.Rotterdami kockaházak, Hollandia

A rotterdami kocka házak magántulajdonban vannak. Egyedi megjelenésük sok figyelmet kapott. Mégis meg lehet ott szállni, és sok szállás weboldalon megtalálható az apartman. Csak le kell foglalnod és meg is nézheted ezt a fantasztikus kocka alakú szerkezetet.

5.A Cipő Ház, Hollandia

Ez a cipőház egy hollandiai parkban olyan aranyos és hangulatos, hogy úgy néz ki, mintha egy rajzfilmből ugrott volna ki. És igazunk van, hogy így gondoljuk! Ez Alfréd, a kacsa (Alfred J. Kwak) otthona egy 1990-es azonos nevű holland rajzfilmből.

4.A Cipő Ház, Dél-Afrika

ECHO CAVES MPUMALANGA SOUTH AFRICA

Egy másik Cipő Ház a dél-afrikai Mpumalanga tartományban található, és 1990-ben építette Ron Van Zyl vállalkozó és művész. A régi gyermekvers ihlette: „Volt egy öregasszony, aki egy cipőben élt”. Ma a ház múzeumként működik a művész alkotásaival, és egy egész komplexum része, amely vendégházat, éttermet, úszómedencét és egy boltot tartalmaz.

3.A Biomorf Ház, Izrael

Az izraeli Nehusha-ban lévő futurisztikus házat Ephraim Henry Pavie francia építész építette. Környezetbarát és annyira lenyűgözően néz ki, hogy minden bizonnyal meg akarnád vásárolni!

2.Fejjel lefelé fordított ház, Németország

Egy állatkert a németországi Getorffban olyan házat építtetett magának, amely korántsem normális – a tetején áll! A ház egész évben látogatható, ezért nyugodtan állj meg, ha a jövőben a közelben jársz.

1.Bónusz: A WC Ház, Korea

Igen, ez egy Mr. WC Ház. A dél-koreai Suwon Cityben található WC alakú épület egész évben látogatható. Kiállításoknak és koncerteknek is otthont ad.